REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lietuvos futbolo federacija ir toliau pristato kandidatus tapti 2020–ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų laureatais. Šį kartą pristatomas sąrašas žaidėjų, kurie gali tapti geriausiu praėjusių metų A lygos žaidėju.

Lietuvos futbolo federacija ir toliau pristato kandidatus tapti 2020–ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų laureatais. Šį kartą pristatomas sąrašas žaidėjų, kurie gali tapti geriausiu praėjusių metų A lygos žaidėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame balsavimo etape sirgaliams pateikiamas išplėstinis kandidatų sąrašas, iš jo rinktis bus galima iki pat sausio 31 dienos, 23.59 val.

REKLAMA

Vėliau trys daugiausiai balsų surinkę kandidatai pateks į finalinį etapą, o jame balsavimas vyks iki vasario 8 dienos.

Kandidatus iš išplėstinio sąrašo padėjo atrinkti LFF Trenerių tarybos nariai.

Daugiausiai – net 4 – atstovus sąraše turi šalies čempionu tapęs Vilniaus „Žalgiris“. Trimis futbolininkais tarp kandidatų pasidžiaugti gali pirmą kartą aukščiausios lygos apdovanojimus iškovojęs ir bronza pasipuošęs „Kauno Žalgiris“, po vieną žaidėją rinkimuose turi Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Riteriai“.

REKLAMA
REKLAMA

Atiduoti savo balsą šioje bei kitose nominacijose galite paspaudę čia.

Martynas Dapkus (FK „Kauno Žalgiris“), gynėjas/saugas.

Žaidėjas naujojo komandos trenerio Roko Garasto taktinėse schemose greitai rado savo vietą ir tapo vienu iš svarbiausių komandos futbolininkų.

Tiek saugo, tiek gynėjo pozicijoje žaisti galintis futbolininkas per sezoną čempionate sužaidė 19 rungtynių, o solidžiais pasirodymais atkreipė ir rinktinės trenerių štabo dėmesį.

Semiras Kerla (Marijampolės „Sūduva“), gynėjas.

Praėjusiais metais šią nominaciją jau laimėjęs bosnis šiemet gali pakartoti sėkmę. Tiesa, jei praėjusį sykį jis laimėtojo laurus susižėrė padėjęs komandai laimėti visus titulus Lietuvoje, tai pernai jo atstovaujamas „Sūduvos“ klubas liko be trofėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per A lygos sezoną jis sužaidė 15 rungtynių, per jas įmušė 4 įvarčius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Donatas Kazlauskas (Vilniaus „Riteriai“), saugas/puolėjas.

„Riteriams“ sezonas lengvas nebuvo – komanda A lygoje finišavo šeštoje vietoje ir ateinančiame sezone po ilgos pertraukos nestartuos jokiame tarptautiniame turnyre.

Iniciatyvos sunkiais momentais ėmėsi vienas komandos lyderių Donatas Kazlauskas. Šis aikštėje A lygos rungtynėse praėjusiame sezone pasirodė 16 sykių, įmušė 2 įvarčius ir paskutinėje sezono dalyje paliko Lietuvą, persikėlęs rungtyniauti į Ukrainos aukščiausioje lygoje žaidžiančią „Lviv“ komandą.

REKLAMA

Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“), gynėjas.

Žalgiriečių kapitonas sėkmingai įrodinėja, kad su metais įmanoma išlaikyti gerą formą ir vesti komandą į pergales.

Kapitono raištį sezono metu ryšėjęs veteranas sėkmingai tvarkėsi su varžovų išpuoliais, o taip pat patarimais bei patirtimi padėjo tobulėti ir jauniesiems komandos futbolininkams.

Sunkus darbas buvo vainikuotas sezono pabaigoje – būtent S. Mikoliūnas buvo pirmasis, komandos draugų apasuptyje iškėlęs aukštyn Lietuvos futbolo A lygos čempionų taurę.

REKLAMA

Sezono metu jis į aikštę žengė 19 kartų, sykį pasižymėjo pats bei atliko du rezultatyvius perdavimus komandos draugams.

Linas Pilibaitis (FK „Kauno Žalgiris“), saugas/puolėjas.

„Kauno Žalgiris“ pirmą sykį komandos istorijoje užkopė ant A lygos apdovanojimų pakylos, o ryškia ekipos dalimi buvo ir Linas Pilibaitis.

Šis, kaip ir S. Mikoliūnas, 2020–ųjų sezone buvo nekeičiamas savo klubo sudėties futbolininkas ir žaidimo laiką vertė naudingais pasirodymais.

A lygoje jis sužaidė visas 20 rungtynių bei pademonstravo, kad įvarčių uoslės neprarado – per sezoną pelnyti 8 įvarčiai ir atliktas 1 rezultatyvus perdavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gratas Sirgėdas (FK „Kauno Žalgiris“), saugas.

Traumas įveikęs ir į Kauną sugrįžęs G. Sirgėdas, kaip ir prieš tai minėti du jo komandos draugai, buvo svarbi ekipos dalis ir reikšmingai prisidėjo prie komandos pergalių ir iškovotų apdovanojimų.

15 mačų per sezoną sužaidęs saugas įmušė 2 įvarčius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, o geras jo žaidimas prisidėjo prie to, kad komanda užkoptų ant prizininkų pakylos.

Tiek L. Pilibaitis, tiek ir G. Sirgėdas Kauno komandai atstovaus ir ateinančiame sezone.

Domantas Šimkus (Vilniaus „Žalgiris“), saugas.

Išplėstinį kandidatų sąrašą baigia dar trys šalies čempionais tapę Vilniaus „Žalgirio“ atstovai. Pirmasis – Domantas Šimkus.

REKLAMA

Šis 2020–aisiais tapo nepakeičiamu komandos vidurio saugų grandies futbolininku ir sužaidė visas 20 sezono rungtynių.

Per sužaistą laiką jis pelnė vieną įvartį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, tačiau vertinamas buvo ne tik dėl savo žaidimo puolime, bet ir varžovų atakų griovimo.

Kitame sezone jo Vilniuje nebeišvysime – šiaulietis ateinančiais metais rungtyniaus Izraelyje.

Modestas Vorobjovas (Vilniaus „Žalgiris“), saugas.

Kartu su D. Šimkumi vidurio saugų grandį sudarė M. Vorobjovas. Pirmoje sezono dalyje susiformavęs duetas startines pozicijas išlaikė viso sezono metu, o jo efektyvumą patvirtino ir tai, kad abu žaidėjai buvo svarbios dalys ir Lietuvos rinktinėje.

REKLAMA

Praėjusiame sezone per 16 mačų įmušęs 1 įvartį bei atlikęs 1 rezultatyvų perdavimą, saugas atsisveikino su Vilniumi bei pakėlė sparnus į Rumuniją, kur ir tęsia savo karjerą.

Hugo Videmontas (Vilniaus „Žalgiris“), saugas.

Paskutinis nominacijos kandidatas – žalgiriečių krašto saugas Hugo Videmontas.

Prancūzas prie komandos prisijungė dar 2019–aisiais, tačiau ryškiausiai sužibėjo praėjusiame sezone.

Krašte jis buvo nepamainomas „Žalgirio“ futbolininkas, o tai pajuto ir varžovų ekipos vartininkai – su 13 įvarčių jis tapo rezultatyviausiu A lygos sezono žaidėju.

Sėkmingai į žaidimą jis įtraukė ir savo komandos draugus – apie tai byloja 4 jo atlikti rezultatyvūs perdavimai.

Futbolininkas per sezoną nepraleido nė vieno mačo ir aikštėje pasirodė visose 20 rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų