REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lyderius pataupęs ir jaunimu pasitikėjęs Kauno „Žalgiris“ (12-1) savaitę baigė nesudėtinga pergale „Betsafe-LKL“ čempionate.

Lyderius pataupęs ir jaunimu pasitikėjęs Kauno „Žalgiris“ (12-1) savaitę baigė nesudėtinga pergale „Betsafe-LKL“ čempionate.

REKLAMA

Jau pirmoje mačo pusėje reikalus sutvarkę Martino Schillierio auklėtiniai 94:59 (27:10, 17:14, 30:25, 20:10) sutriuškino Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (5-11).

Davido Gale'o kariauna patyrė devintąjį pralaimėjimą iš eilės. Skaičiuojant ir Citadele-KMT mačus, „Nevėžis-Optibet“ paeiliui krito jau vienuoliktą kartą.

„Žalgiris“ suteikė poilsio Thomasui Walkupui, o tai leido komandoje debiutuoti Mantui Rubštavičiui. Neeilinį šansą gavęs 18-metis gynėjas per 18 minučių pelnė 3 taškus (0/3 dvit., 0/1 trit., 3/4 baud.), atkovojo 2 kamuolius, 3 kartus suklydo, 5 kartus prasižengė ir surinko -5 naudingumo balus.

Ant parketo Kauno klubo gretose išbėgo ir 16-metis Paulius Murauskas, o rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo po 14 taškų įmetę Marius Grigonis bei Karolis Lukošiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą šį sezoną su „Žalgiriu“ žaidęs Kėdainių klubas priešintis pajėgė tik 3 minutes, po kurių svečiai pirmavo 10:8.

Vis dėlto tuomet šeimininkai įjungė aukštesnę pavarą ir neleido varžovams pasižymėti net 10 minučių. 26:0 per šią atkarpą spurtavęs „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 34:10.

REKLAMA

Po pertraukos Kauno ekipa neatsipalaidavo ir tęsė varžovų triuškinimą, o nuskambėjus finalinei sirenai šventė daugiau nei užtikrintą pergalę.

Nė vienas iš pagrindinės „Žalgirio“ rotacijos žaidėjų nerungtyniavo ilgiau nei 20 minučių.

„Žalgiris“: Marius Grigonis ir Karolis Lukošiūnas po 14, Rokas Jokubaitis 13 (7 rez. perd.), Martinas Gebenas 12 (15 atk. kam., 5 rez. perd., 28 n.b.).

„Nevėžis-Optibet“: Panagiotis Kalaitzakis 15, Sedrickas Barefieldas 14, Grantas Vasiliauskas 10, Arielis Hukporti 9.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų