REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstyvą šio sekmadienio rytą Lietuvos laiku Abu Dabyje esančioje „kovų saloje“ įvyko pirmasis 2021 m. „pay-per-view“ turnyras „UFC 257“.

Ankstyvą šio sekmadienio rytą Lietuvos laiku Abu Dabyje esančioje „kovų saloje“ įvyko pirmasis 2021 m. „pay-per-view“ turnyras „UFC 257“.

REKLAMA

Jame buvęs laikinasis lengvo svorio kategorijos čempionas amerikietis Dustinas Poirier (27-6, 1 be nugalėtojo) antrame raunde nokautavo po metų pertraukos į narvą sugrįžusį buvusį dviejų skirtingų svorio kategorijų čempioną airį Conorą McGregorą (22-5) ir atsirevanšavo jam už 2014 m. patirtą pralaimėjimą puslengvame svoryje.

Pirmą kartą nuo praėjusių metų sausio kovojęs C.McGregoras stovėsenoje atrodė pavojingas, tačiau negalėjo sustabdyti D.Poirier kojų smūgių, kurie galiausiai turėjo didelę įtaką kovos pabaigai.

D.Poirier laukė savo momento, kol galiausiai antrame raunde, po dar vieno spyrio į koją, pataikė smūgį kaire ranka, prirėmė C.McGregorą prie narvo krašto bei pridėjo dar bent dešimtį smūgių abejomis rankomis, kol galiausiai airis krito ant žemės ir kova buvo nutraukta.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo pirmasis karjeroje C.McGregoro pralaimėjimas nokautu arba techniniu nokautu. Iki šiol airis buvo pralaimėjęs tik skausmingais veiksmais, o UFC organizacijoje per 12 kovų pasiduoti jį privertė tik Nate'as Diazas ir Chabibas Nurmagomedovas.

REKLAMA

Nuo tada, kai D.Poirier persikėlė į lengvo svorio kategoriją, jis yra nokautavęs jau 4 kovotojus, kuriems tai buvo pirmieji karjeros pralaimėjimai tokiu būdu: Bobby Greeną, Diego Ferreira, Justiną Gaethje ir C.McGregorą.

„Esu laimingas, bet nenustebęs“, – sakė D.Poirier. „Visų pirma norėčiau pasakyti, kad Conoras pralaimėjimą priėmė labai profesionaliai, jaučiu jam pagarbą. Dabar turime po pergalę, galbūt kovosime ir trečią kartą. Mano tikslas buvo būti techniškam, o ne tiesiog muštis. Žinau, kad Maxas Holloway sakė, kad yra geriausias boksininkas UFC. Nieko prieš jį neturiu, aš jį gerbiu, bet aš jį įveikiau du kartus. Manau, kad gerai boksavausi ir prieš Conorą, kuris taip pat turi labai gerus smūgius“.

REKLAMA
REKLAMA

C.McGregoras kalbėjo apie didelį poveikį padariusius D.Poirier smūgius į koją, pažymėjo, kad po pertraukos sugrįžti nebuvo lengva bei patikino, kad ir toliau kovos bei stengsis būti kuo aktyvesnis.

„Sunku kovoti, kai buvai neaktyvus. Smūgiai į koją tikrai buvo geri, mano koja buvo tiesiog mirusi. Tiesiog nebuvo taip patogu, kaip man reikėjo. Turiu nusivalyti dulkes ir sugrįžti. Man reikia būti aktyviam. Sunku susitaikyti su pralaimėjimu, tačiau turiu išsilaižyti žaizdas ir įdėti daug darbo. Dabar grįšiu į viešbutį pas savo vaikus ir tiesiog šiek tiek pailsėsiu“, – kalbėjo C.McGregoras.

D.Poirier, kartu su Makhmudu Muradovu, Marina Rodriguez ir Michaeliu Chandleriu, užsidirbo po 50 tūkst. JAV doleirų dėl geriausių vakaro pasirodymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Poirier per pastarąsias 7 kovas yra iškovojęs 6 pergales, o viso UFC organizacijoje savo sąskaitoje turi 19 pergalių ir 5 pralaimėjimus. 2018 m. balandį D.Poirier techniniu nokautu įveikė vieną stipriausių smūgiuotojų UFC Justiną Gaethje, o tų pačių metų liepą techniniu nokautu nugalėjo Eddie Alvarezą.

2019 m. D.Poirier teisėjų sprendimu įveikė Maxą Holloway ir iškovojo laikinąjį lengvo svorio kategorijos čempiono titulą, tačiau tų pačių metų rugsėjį turėjo pripažinti tikrojo čempiono Chabibo Nurmagomedovo pranašumą.

Po pralaimėjimo sugrįžęs D.Poirier 2020 m. birželį teisėjų sprendimu nugalėjo Daną Hookerį, o dabar ir C.McGregorą bei gerokai priartėjo prie dar vienos progos kovoti dėl titulo.

REKLAMA

Kaip po turnyro teigė UFC prezidentas Dana White'as, jeigu dabartinis UFC lengvo svorio kategorijos čempionas Ch.Nurmagomedovas tikrai nebesugrįš, tuomet tikėtina, kad D.Poirier kovos prieš buvusį „Bellator“ čempioną Michaelą Chandlerį, kuris antroje pagrindinėje vakaro dvikovoje pirmame raunde nokautavo Daną Hookerį.

Nuo tada, kai C.McGregoras paliko puslengvio svorio kategoriją, jis iškovojo 3 pergales ir patyrė 3 pralaimėjimus. Per 6 kovas jis atliko 356 akcentuotus smūgius, kai pats jų sugėrė 370.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų