REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
M. Schilleris (nuotr. Fotodiena/Viltės Domkutės)

Kauno „Žalgiris“ (12-9) įspūdingai nutraukė dviejų iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje – namie 81:79 (26:20, 19:24, 18:16, 18:19) įveikė Pirėjo „Olympiakos“ (11-11).

59

Kauno „Žalgiris“ (12-9) įspūdingai nutraukė dviejų iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje – namie 81:79 (26:20, 19:24, 18:16, 18:19) įveikė Pirėjo „Olympiakos“ (11-11).

REKLAMA

Likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes „Olympiakos“ dar pirmavo 79:72, bet „Žalgiris“ mačą pabaigė spurtu 9:0.

Mačo herojumi tapo Thomas Walkupas, kuris pabaigoje perėmė kamuolį iš Kosto Slouko ir likus žaisti 0,8 sekundės pelnė dvitaškį.

„Pagrindinė pergalės priežastis buvo geresnė gynyba antroje mačo pusėje – leidome pelnyti tik 35 taškus. „Olympiakos“ buvo pagavę bangą, bet mano vyrukai žaidė iki galo. Mačo pabaigoje tau reikia ir sėkmės, mes pataikėme kelis sunkius metimus, o Thomas sužaidė fantastiškai.

Esu labai patenkintas. Galiu tik pasikartoti – susikaupimas per likusias tris minutes, kai atsilikome septyniais taškais, buvo labai svarbus. Galiu tik pasveikinti savo vyrukus“, – po rungtynių kalbėjo kauniečių treneris Martinas Schilleris.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik viso mačo metu pirmavęs „Žalgiris“ į duobę krito po dviejų Vassilio Spanoulio ir vieno Georgio Printezio tritaškio – septyni taškai buvo didžiausias „Olympiakos“ pranašumas rungtynėse.

REKLAMA

Tačiau per paskutines tris minutes graikai nesurinko nė taško.

„Žalgirio“ spurtą užkūrė du Joffrey Lauvergne’o dėjimai ir Artūro Milaknio tritaškis, o viską vainikavo jau aptartas Th. Walkupo epizodas.

„Žalgiriui“ minėtoje situacijoje labai padėjo tai, kad komanda dar galėjo prasižengti, todėl amerikietis galėjo agresyviai žaisti prieš „Olympiakos“ žvaigždę ir rizikuoti.

„Faktas, kad turėjome galimybę prasižengti, žaidėjui suteikia šansą rizikuoti perimti kamuolį ir tai nutiko. Galėjome prasižengti ar perimti kamuolį. Džiaugiuosi, kad šį vakarą pavyko perimti kamuolį“, – šyptelėjo M. Schilleris.

REKLAMA
REKLAMA

Jis kartu atidavė duoklę ir Th. Walkupui.

„Thomas yra labai geras gynybos žaidėjas, labai disciplinuotas krepšininkas, visada susikaupęs, žino užduotis ir jas atlieka puikiai. Puolime jis suteikia mums jėgą ir ūgį įžaidėjo pozicijoje.

Būdamas studentas jis žaidė 1-4 pozicijoje, todėl nuostabu matyti, kaip jis pasikeitė tapdamas įžaidėju.

Didžiausi Thomo išskirtinumai – charakteris ir lyderiškumas. Thomas yra lyg lietuvis. Mes kalbame apie Paulių, Milaknį, Grigonį kaip lietuvišką stuburą. Bet Thomas taip pat yra kaip lietuvis, jis labai susitapatinęs su komanda ir šalimi. Tai dažnai nėra matoma. Jis yra neįtikėtinas profesionalas“, – sakė M. Schilleris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po dviejų neitin sėkmingų rungtynių Rusijoje ir vėl spindėjo J. Lauvergne’as – 21 taškas (9/12 dvit., 3/3 baud.), 7 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 27 naudingumo balai.

„Jis sužaidė fantastiškas rungtynes. Jis yra vienas svarbiausių mūsų žaidėjų ir jis tą žino“, – prancūzą gyrė treneris.

„Olympiakos“ susmeigė net 12/31 tritaškių (38,7 proc.), „Žalgiris“ – 10/24 (41,7). Kauniečiai suklydo 14 kartų, bet laimėjo kovą dėl kamuolių 31:21.

Kita savaitė Euolygoje ir vėl bus dviguba – „Žalgirio“ laukia išvyka į Ispaniją, kur sužais su „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų