REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo federacija (LFF) ir toliau pristato 2020–ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų nominacijas. Šį kartą jūsų dėmesiui – kandidatai tapti geriausiu jaunuoju metų futbolininku.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) ir toliau pristato 2020–ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų nominacijas. Šį kartą jūsų dėmesiui – kandidatai tapti geriausiu jaunuoju metų futbolininku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šioje kategorijoje varžosi devyni futbolininkai, kurie yra gimę 1999–aisiais arba vėliau. Sąraše galima rasti penkis futbolininkus, kurie praėjusį sezoną žaidė Lietuvos klubuose, tuo tarpu keturi žaidėjai atstovavo užsienio klubams.

REKLAMA

Pirmajame balsavimo etape sirgaliams pateikiamas išplėstinis kandidatų sąrašas, iš jo rinktis bus galima iki pat sausio 31-osios dienos, 23.59 val.

Vėliau trys daugiausiai balsų surinkę kandidatai pateks į finalinį etapą, o jame balsavimas vyks iki vasario 8-osios dienos.

Atiduoti savo balsus šioje bei kitose nominacijose galite paspaudę čia.

Paulius Golubickas („HNK Gorica“, Kroatija), saugas

Praėjusiais metais šią nominaciją laimėjusiam žaidėjui 2020–ieji lengvi nebuvo. Jaunasis futbolininkas antrą kartą karjeroje išvyko į užsienį bei prisijungė prie tuo metu Valdo Dambrausko treniruotos HNK „Gorica“ komandos Kroatijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ten jis pamažu įsitvirtino komandos sudėtyje, tačiau vasarą teko dėti žingsnį atgal – šalies čempionato rungtynėse jis patyrė skaudžią žandikaulio traumą ir kurį laiką turėjo praleisti be futbolo.

Net ir sunkioje situacijoje klubas parodė pasitikėjimą žaidėju ir susitarė su juo dėl ilgalaikės sutarties, o saugas po truputį grįžo į sudėtį ir reguliariai sulaukdavo savo šansų.

Per 2020–uosiuis P. Golubickas sužaidė 12 mačų Kroatijoje, dar 3 kartus aikštėje jis pasirodė su Lietuvos rinktinės marškinėliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Edgaras Utkus (AS „Monaco B“, Prancūzija), saugas

Pastaruoju metu Prancūzijoje rungtyniaujantis futbolininkas praėjusiais metais sulaukė dėmesio ir iš Lietuvos vyrų rinktinės trenerio Valdo Urbono.

Jau kurį laiką buvęs nekeičiamas žaidėjas jaunimo rinktinėje, pernai E. Utkus buvo pakviestas ir į paskutinę metų rinktinės stovyklą bei ruošėsi mačams su Farerų Salomis, Baltarusija bei Kazachstanu.

Kontrolinėje akistatoje su Farerų Salų komanda jis aikštėje pasirodė po keitimo, antrose – buvo startinės vienuolikės narys, o trečiose aikštėje nepasirodė.

REKLAMA

Dar du kartus jis rungtyniavo su jaunimo rinktinės marškinėliais, o Monako jaunimo komandoje sužaidė 6 mačus.

Titas Krapikas („Spezia Calcio“, Italija), vartininkas

Praėjusį sezoną vartų sargas iš Lietuvos kartu su „Spezia“ komanda per atkrintamąsias varžybas sugebėjo iškopti iš „Serie B“ čempionato Italijoje bei pirmą kartą istorijoje patekti į aukščiausią Italijos futbolo lygą.

Tiesa, čia vartų sargas iš Lietuvos savo šanso dar laukia, tačiau savo galimybes jau galėjo įrodyti trijuose laimėtuose šio sezono Italijos taurės susitikimuose, tarp kurių – ir šių metų sausį 4:2 laimėtame mače prieš legendinį „Roma“ klubą.

REKLAMA

Ketvirtame taurės etape jis apskritai tapo vienu iš komandos gelbėtojų, kai rungtynėse su „Bologna“, rezultatui esant 2:2, pačioje pagrindinio laiko pabaigoje jis atrėmė varžovo 11 metrų baudinį bei taip nukėlė mačą į pratęsimą, kur „Spezia“ jau įrodė savo persvarą.

Ne sykį jis gelbėjo ir jaunimo rinktinę, kurioje jis yra ne tik pagrindinis sargas, bet ir komandos kapitonas.

Karolis Uzėla (Vilniaus „Žalgiris“), saugas

Vilniaus „Žalgirio“ sistemoje į vyrų futbolą prasimušęs žaidėjas šiemet išpildė vieną iš savo tikslų ir su žalgiriečiais tapo šalies čempionu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Universalus futbolininkas per sezoną su žaliai baltais marškinėliais į aikštę žengė 11 sykių, dar 5 kartus tai padarė su dublerine komanda LFF Pirmoje lygoje, o jaunimo komandos marškinėlius užsivilko 3 akistatose.

Beje, vienos iš tų rungtynių žaidėjui turėtų įsiminti ilgam – akistatoje su San Marino futbolininkais K. Uzėla pasižymėjo puikiu ir tolimu įvarčiu, padėjusiu lietuviams tą dvikovą laimėti 3:0.

Renatas Banevičius (Marijampolės „Sūduva“/ Alytaus DFK „Dainava“), saugas.

Prieš šį sezoną futbolininkas, kurį laiką atstovavęs Alytaus klubui ir besivaržęs LFF Pirmoje lygoje, sulaukė „Sūduvos“ kvietimo prisijungti prie tuometinių šalies čempionų komandos.

REKLAMA

Visgi ten jaunasis žaidėjas labiau patyrusių žaidėjų nenukonkuravo, aikštėje A lygoje pasirodė vieną sykį ir sugrįžo rungtyniauti į Alytų.

Ten jis greitai vėl tapo vienu iš svarbiausių komandos futbolininkų bei žaidimo organizatoriumi ir Pirmoje lygoje į aikštę žengė 13 kartų.

Dar 5 mačus jis sužaidė Donato Vencevičiaus treniruojamoje Lietuvos jaunimo rinktinėje ir per tą atkarpą sugebėjo pasižymėti vienu įvarčiu.

Benas Anisas (FK „Kauno Žalgiris“), saugas.

Antrą sezoną Kaune sužaidęs B. Anisas tapo tvirtu žalgiriečių rotacijos žaidėju. Jei pirmame savo sezone su „Kauno Žalgirio“ marškinėliais jis dar neretai buvo „apšaudomas“ antroje komandoje, tai šį kartą to nebuvo ir futbolininkas turėjo gana svarbų vaidmenį komandos trenerio Roko Garasto taktiniuose sumanymuose.

REKLAMA

Nors A lygoje per 19 sužaistų rungtynių įvarčiais ir nepasižymėjo, tačiau po sykį tiksliai mušė dviejuose kituose turnyruose, kuriuose pasirodė su žalgiriečių marškinėliais.

Vieną įvartį jis įmušė LFF taurės rungtynėse, dar vieną – vieninteliame Pirmos lygos susitikime, kuriame 2020–aisiais žaidė.

Matas Ramanauskas (Vilniaus „Riteriai“), saugas.

Nors Vilniaus „Riteriams“ praėjęs A lygos sezonas nebuvo lengvas ir tai atspindėjo pozicija lentelėje, daugiau šansų pasirodyti aikštėje gavo jaunieji komandos futbolininkai. Vienas tokių – Matas Ramanauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo situacija – panaši į anksčiau minėto B. Aniso. Jei 2019–aisiais M. Ramanauskas dažniau stažuodavosi LFF Pirmoje lygoje, tai pernai ten jis ant vejos žengė vos tris sykius, tuo tarpu pagrindinei komandai A lygoje atstovavo 15 kartų.

Sėkmingas žaidimas neliko nepastebėtas ir jaunimo rinktinės trenerių – M. Ramanauskas sužaidė visas 90 minučių Europos jaunimo čempionato atrankos rungtynėse namuose su Čekijos bendraamžiais.

Gytis Paulauskas (Vilniaus „Riteriai“), puolėjas.

Jei M. Ramanauskas dar ir 2019–aisiais sulaukdavo epizodinių galimybių pasirodyti aikštėje A lygoje, tai G. Paulauskas praėjusiais metais apskritai buvo čempionato debiutantas.

REKLAMA

Kelis ankstesnius sezonus Pirmoje lygoje, Algimanto Liubinsko treniruojamoje „Vilniaus Vyčio“ komandoje žaidęs puolėjas sulaukė galimybės parodyti save ir A lygos pirmenybėse.

Čia jis per 17 sužaistų rungtynių įmušė 2 įvarčius, tačiau ne ką mažiau sužibėjo ir Europos lygos atrankoje, kur du jo pelnyti įvarčiai padėjo „Riteriams“ iš tolimesnės kovos eliminuoti „Derry City“ vienuolikę iš Šiaurės Airijos.

Jis taip pat jau sulaukė galimybės apsivilkti ir vyrų rinktinės marškinėlius – tai jis padarė kontrolinėse rungtynėse su Estijos vienuolike.

REKLAMA

Benas Šatkus ( „1.FC Nürnberg II“, Vokietija), gynėjas.

Dar prieš kelis metus į Vokietiją išvykęs buvęs Gargždų „Bangos“ auklėtinis bando įrodinėti savo vertę jaunimo ekipose.

Verta paminėti, kad prieš kiek daugiau nei metus jis jau buvo pakviestas ir draugiškose rungtynėse debiutavo su vyrų rinktinės marškinėliais.

Nors pastarieji metai žaidėjui lengvi nebuvo, tačiau jaunimo rinktinei jis vis tiek buvo reikalingas ir aikštėje pasirodė dviejose rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų