REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šių metų pabaigoje į Lietuvą gali atvykti būrys pasaulio dviračių treko žvaigždžių. Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) gavo pasiūlymą lapkričio mėnesį Panevėžyje, „Cido“ arenoje, organizuoti pasauliniu mastu prestižines varžybas – vieną iš šešių Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) treko Čempionų lygos turų. 

Jau šių metų pabaigoje į Lietuvą gali atvykti būrys pasaulio dviračių treko žvaigždžių. Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) gavo pasiūlymą lapkričio mėnesį Panevėžyje, „Cido“ arenoje, organizuoti pasauliniu mastu prestižines varžybas – vieną iš šešių Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) treko Čempionų lygos turų. 

REKLAMA

UCI treko Čempionų lyga – naujas tarptautinis elitinis dviračių treko turnyras, sukurtas organizacijai bendradarbiaujant su „Eurosport Events“ žiniasklaidos grupe. Apie varžybų projektą paskelbta praėjusiais metais. UCI kartu su televizija sieks atrasti novatorišką formatą, kuris pritrauktų milijonus dviračių sporto gerbėjų visame pasaulyje. 

Šių metų lapkritį ir gruodį numatoma surengti šešis Čempionų lygos turus skirtingose pasaulio vietose: keturis – Europoje ir po vieną – Azijoje bei Amerikoje. Sprinto (sprintas ir keirinas) ir ištvermės (atkrintamosios lenktynės, skrečas) rungčių lygose dalyvaus geriausi pasaulio dviratininkai ir dviratininkės. Apie varžybų prizų fondą dar neskelbiama. Projektas bus vykdomas kartu su „Eurosport“ bei „Global Cycling Network“ platformomis. Tikimasi varžybų tiesioginių transliacijų metu pasiekti iki 150 milijonų žiūrovų auditoriją. UCI treko Čempionų lygos ambasadoriais sutiko būti dviračių treko čempionų čempionai – britas Chris Hoy ir vokietė Kristina Vogel. 

REKLAMA
REKLAMA

Varžybų rengėjų partneriai „Eurosport Events“ ir „Global Cycling Network“ kiekvieno turo organizatorių šalių pristatymui skirtų reklaminio eterio laiko už 150 tūkst. eurų. Šis laikas galėtų būti skirtas Lietuvos įvaizdžio ar atvykstamąjį turizmą skatinantiems vaizdo klipams, kuriuos pamatytų milijoninė auditorija. Panevėžys potencialiai sulauktų dviračių sporto gerbėjų ne tik iš kaimyninių, bet ir kitų šalių. Sporto renginio žiūrovai iš užsienio Lietuvoje paliktų ir dalį savo išlaidų, o Lietuvos vardas ilgam išliktų jų atmintyje. 

REKLAMA

„Džiaugiamės, kad UCI vertina mūsų organizacinius gebėjimus, šalies dviračių sporto infrastruktūrą ir mato sporto šakos potencialą. Čempionų lygos turas būtų išskirtinis renginys tiek dviračių sporto bendruomenei, tiek Lietuvai. Turėtumėme puikią galimybę pristatyti ne tik savo sportininkus, bet ir šalį. Juk milžinišką auditoriją turinti „Eurosport“ televizija ne dažnai užsuka į Lietuvą. Beje, varžybų transliacijų pakete yra numatytas laikas ir šalies reklamai, – pažymėjo LDSF prezidentas Darius Levickis. – Plaukikai turi savo Čempionų lygą, lengvaatlečiai – Deimantinę lygą. Manau, kad ir dviratininkai gali sėkmingai organizuoti panašias varžybas.“  

REKLAMA
REKLAMA

Preliminariais skaičiavimais, minimalus renginio biudžetas – 318,6 tūkst. eurų, iš kurių 150 tūkst. – renginio organizavimo teisės mokestis varžybų organizatoriams. Iš valstybės tikimasi 235 tūkst. eurų paramos. Panevėžio miesto savivaldybė preliminariai planuotų padengti visas išlaidas, susijusias su dviračių treko naudojimu, arenos komunalinius kaštus, atsirandančius dėl renginio specifikos (iš viso – apie 70 tūkst. eurų).

„Visuomet galimybė pritraukti tarptautinius renginius miestui yra svarbus įvertinimas. Šiuo atveju turime ir norą rengti varžybas, ir puikią tam pritaikytą infrastruktūrą – vieną didžiausių ir profesionaliausių dviračių treko arenų Rytų Europos regione. Neveltui profesionalūs Panevėžio dviratininkai kasmet pasiekia reikšmingų sporto laimėjimų pasaulio ir Europos čempionatuose, iškovoja kelialapius į olimpines žaidynes – prie to prisideda ir tinkamos sąlygos jų pasiruošimui, – sakė Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas. – Panevėžys pasirengęs prisidėti prie šios visos Lietuvos mastu reikšmingos sporto šventės, skirdamas ne tik aukščiausios klasės patalpas, žmogiškuosius išteklius, bet ir kitas paslaugas. Kita vertus, toks renginys svarbus ne tik miestui, bet ir šalies mastu, todėl profesionaliam varžybų organizavimui itin svarbus LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos dviračių sporto federacijos palaikymas bei indėlis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukštaitijos sostinės vadovas mato prestižinių varžybų naudą ir mūsų dviratininkams, ir miestui. „Naudą pirmiausia pajustų mūsų sportininkai – varžybos vyktų namuose, kur ir jiems sava aplinka, ir didelis žmonių palaikymas. Be to, tokios varžybos taptų didžiule paskata jaunosios kartos atstovams prisijungti prie šios sporto šakos. Be abejo, džiugina ir tai, kad Panevėžys sulauktų didelio srauto svečių – dviračių sporto gerbėjų ne tik iš kaimyninių, bet ir kitų pasaulio šalių, kas, žinoma, turėtų teigiamos įtakos mieste veikiantiems verslams – viešbučiams, kavinėms“, – pažymėjo R. M. Račkauskas. 

Panevėžys mielai pasinaudotų ir projekto rengėjų partnerių varžybų šeimininkams skirtu reklaminiu eterio laiku. „Panevėžys pastaraisiais metais kaip niekada aktyviai atsinaujina – vystomi nauji, užbaigiami jau anksčiau pradėti projektai, miestas keičia savo veidą ir tampa vis modernesniu bei patrauklesniu tiek gyventojams, tiek miesto svečiams. Turėti galimybę parodyti svetingą ir modernėjantį miestą būtų didelis privalumas“, – teigė miesto meras. 

REKLAMA

LDSF ir Panevėžio miesto savivaldybė suvokia dabartinio laikotarpio sudėtingumą dėl COVID-19 pandemijos, tačiau ir jaučia atsakomybę kurti vertę ne tik šalies dviračių sporto bendruomenei, Panevėžio miestui, bet ir garsinti Lietuvos vardą tarptautinėje erdvėje. LDSF kartu su Panevėžio miesto savivaldybe jau kreipėsi į LR Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją dėl pritarimo rengti varžybas ir finansinės paramos. Tikimasi, kad bendromis visų suinteresuotų šalių pastangomis ir finansiniais resursais galima sukurti unikalų produktą, kuris garsintų Lietuvą visame pasaulyje.

2012 metais Panevėžyje sėkmingai buvo surengtas Europos dviračių treko čempionatas. Jame dalyvavo beveik 150 dviratininkų iš 21 šalies. Šį renginį Europos dviračių sporto sąjunga (UEC) išrinko geriausiai suorganizuotu 2012 metų Europos dviračių sporto čempionatu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų