REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos ledo ritulio asociacijos prezidentas Dainius Zubrus sako, kad Lietuvos galimybės prisidėti prie pasaulio čempionato rengimo nėra labai didelės, šiuo metu rimčiau svarstomos Danijos ir Slovakijos kandidatūros.

 Lietuvos ledo ritulio asociacijos prezidentas Dainius Zubrus sako, kad Lietuvos galimybės prisidėti prie pasaulio čempionato rengimo nėra labai didelės, šiuo metu rimčiau svarstomos Danijos ir Slovakijos kandidatūros.

REKLAMA

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) artimiausiu metu turėtų nuspręsti, ar kuriai nors šaliai pakeisti Baltarusiją, kai iš jos buvo atimta teisė kartu su Latvija remti čempionatą.

„Aš žinau, kad kiti variantai svarstomi daug giliau nei mūsų, tiksliai negalėčiau pasakyti, kas įvyks ir kaip bus, bet žinau, kad mes nesame pirmoje eilėje ir pirmas variantas, į kurį žiūrima“, – BNS ketvirtadienį sakė D. Zubrus.

Jis taip teigė po ketvirtadienį vykusio premjerės Ingridos Šimonytės ir IIHF vadovo Rene Faselio (Renė Faselio) nuotolinio pokalbio. Jame I. Šimonytė pristatė galimybę, kad Baltarusijoje turėjusios vykti varžybos būtų rengiamos Vilniuje ir Kaune. 

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbyje dalyvavęs D. Zubrus sakė, kad pokalbis buvo pozityvus bei naudingas šalies ledo rituliui.

Legendinis šalies ledo ritulininkas taip pat patvirtino, kad šiuo metu tarp realesnių variantų surengti iš Minsko iškeltas varžybas yra Danija ir Slovakija. 

REKLAMA

Vis dėlto jis tvirtina, kad Lietuva pasiruošusi prisidėti prie šio aukšto lygio varžybų rengimo.

„Kaip nutars IIHF, mes dar nežinome, bet mes pasiūlėme padėti ir jeigu jiems mūsų reikės, mes tai padarysime“, – teigė D. Zubrus.

Vyriausybės vadovė I. Šimonytė teigia pritarianti IIHF sprendimui iškelti varžybas iš Minsko ir sako, kad tai turėjo būti padaryta jau anksčiau.

Tuo pačiu premjerė IIHF vadovui pasiūlė dalį varžybų surengti Lietuvoje.

„Organizuoti aukščiausio lygio varžybas Lietuva moka ir tai yra įrodžiusi ne kartą. Logistiškai organizuoti varžybas kaimynėse šalyse, esant pandeminėms sąlygoms, taip pat būtų daug patogiau“, – pranešime teigė I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Be to, Lietuva turi tam reikalingą infrastruktūrą. Todėl pagalbą dalį varžybų organizuoti Vilniuje bei Kaune siūlėme ir Latvijos vyriausybei bei šįryt pokalbyje su tarptautinės ledo ritulio federacijos prezidentu,“ – sakė ji.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas turėtų vykti gegužės 21-birželio 6 dienomis, jame rungiasi 16 geriausių šalių rinktinių. 

IIHF pirmadienį pranešė, kad jos taryba dėl politinių neramumų ir COVID-19 pandemijos nusprendė iškelti 2021-ųjų pasaulio čempionatą iš Baltarusijos.

Čempionatą turėjo organizuoti Minskas ir Ryga, tačiau Latvijos Vyriausybė buvo pareiškusi, kad nenori to daryti kartu su Baltarusija, kur režimas smurtu slopina taikius protestuotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

IIHF taryba dabar turi svarstyti Latvijos, kaip vienos iš čempionato šeimininkių, statusą ir taip pat vertins galimybes pereiti prie vienos čempionato vietos formato, kad būtų lengviau laikytis saugumo taisyklių dėl COVID-19, o komandoms būtų paprasčiau keliauti.

Ryga ir Minskas per balsavimą 2017 metų gegužę dėl teisės rengti čempionatą nugalėjo Suomijos miestus Helsinkį ir Tamperę.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą. 

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų