REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ilgos pertraukos įspūdingai imtynių tarptautiniame turnyre startavo mūsų šalies graikų-romėnų imtynių komanda. Kroatijoje vykusiose „Grand Prix Zagreb Open“ varžybose Vilius Laurinaitis (97 kg) iškovojo sidabrą, o Mantas Knystautas (130 kg) užėmė trečią vietą!

Po ilgos pertraukos įspūdingai imtynių tarptautiniame turnyre startavo mūsų šalies graikų-romėnų imtynių komanda. Kroatijoje vykusiose „Grand Prix Zagreb Open“ varžybose Vilius Laurinaitis (97 kg) iškovojo sidabrą, o Mantas Knystautas (130 kg) užėmė trečią vietą!

REKLAMA

Lemiamose imtyse dėl apdovanojimų 97 kg (17 dalyvių) Vilius Laurinaitis nusileido suomiui Arviui Savolainenui (0:8), o Mantas Knystautas nepaliko vilčių lenkui Rafalui Krajewskiui

Dar trys atletai – Justas Petravičius (60 kg), Paulius Galkinas (77 kg) ir Arminas Lygnugaris (82 kg) varžėsi mažajame finale, tačiau savo akistatas pralaimėjo ir užėmė penktąsias vietas.

Pirma varžybų diena sėkmingai susiklostė Viliui Laurinaičiui (97 kg), kuris įveikė tris varžovus. Įdomu buvo stebėti joniškiečio imtį su lenku Tadeuszu Michaliku. Mat, dar pernai pavasarį viename interviu kalbėdamas apie atranką į Tokijo olimpines žaidynes, Vilius teigė, kad, gal būt, vienintelis Michalikas šiame svoryje į Japoniją atsirinko „per klaidą“. „Nenoriu nuvertinti lenko, bet tikrai šioje kompanijoje yra pajėgesnių atletų“, - buvo įsitikinęs Vilius.

REKLAMA
REKLAMA

Zagrebe lietuvis pusfinalio kovą prieš T.Michaliką laimėjo užtikrintai – pastarasis antrame kėlinuke apskritai vos išsisuko nuo pralaimėjimo mentėmis.

REKLAMA

„Žinoma, išėjimas į tokio turnyro finalą džiugina, tačiau noriu pastebėti, kad Vilius laimėjo prieš tuos varžovus, prieš kuriuos ir privalo laimėti. Finale teks grumtis su pajėgiu suomiu Arviu Savolainenu. Suomiai šiame svoryje neturi olimpinio kelialapio, bet turi du pajėgius atletus – minėtą Savolaineną bei Mattį Kuosmaneną. Konkurencija jų stovyklos viduje labai pakėlė abiejų imtynininkų lygį, abu siekia bilieto į Japoniją, todėl rytoj tikrai nebus lengva. Svarbu, kad Vilius dirbtų be įtampos ir išsikrautų kaip treniruotėse“, - dar prieš lemiamą kovą analizavo rinktinės treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Po ilgos pertraukos ant imtynių kilimo vėl pamatėme sunkiasvorį Mantą Knystautą. Kiek apmaudu, kad burtų valia Mantas pirmoje dvikovoje grūmėsi su savo nuolatiniu treniruočių partneriu Romu Fridriku. Po pergalės prieš visaginietį Mantas kovėsi su Europos čempionato prizininku Mykola Kučmijumi. “Manto petys po traumos atlaikė galingo ukrainiečio spaudimą, tačiau reikia kantriai dirbti ir sugrąžinti varžybinius įgūdžius. Ukrainietis, kaip ir Mantas, taip pat yra kairiarankis, todėl Mantas negalėjo pasinaudoti šiuo nepatogiu varžovams privalumu. Ši dvikova parodė, kad būtina didesnį dėmesį skirti jėgos lavinimui”, - įžvalgomis dalijosi M.Ežerskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paguodos kovą Mantas praleido - ukrainietis Oleksandras Černeckis dėl traumos atsisakė varžytis, o imtį su lenku R.Krajewskiu klaipėdietis laimėjo anksčiau laiko.

Pats Mantas pusfinalio pralaimėjimo ukrainiečiui Kučmijui nesureikšmino ir, kaip ir treneris Ežerskis, teigė, kad reikia priprasti prie varžybų ritmo. „Gal ne kiek dėl traumos buvo jaudulio, o dėl to, kad senai neturėjau varžybų. Traumuotas petys „dirba“ kaip ir normaliai, papildomai stiprinu, prižiūriu“.

Nesižarstantis pagyrimais rinktinės treneris visgi kelis gerus žodžius mestelėjo Pauliui Galkinui, kuris, pasak M.Ežerskio, tiksliai vykdė nurodymus ir per pusdienį iškovojo tris brandžias pergales.

REKLAMA

„Paulius gražiame stiliuje atsirevanšavo uzbekui, kuris pasaulio čempionate Nur-Sultane nugvelbė olimpinį kelialapį. Žinoma, šių pergalių vertė skiriasi, tačiau matome, kad

kryptingas darbas brandina vaisius, - kalbėjo treneris. - Pusfinalis pralaimėtas švedui, tačiau Paulius ėjo į priekį, atakavo. Šį kartą nepavyko, bet jo pasirodymas nenuvylė“.

Imtyje dėl trečios vietos Paulius Galkinas akivaizdžiai perdegė ir praleido italo Riccardo Vito Abbrescijui išpuolį.

Esame įpratę prie efektingų Justo Petravičiaus kovų. Zagrebe tauragiškis užtampė suomį Latvalą, tačiau akistatoje su turku neatsiskleidė visu pajėgumu. Mažajame finale Justas siekė palaužti Švedijos atstovą Arditą Fazljiją, kurį buvo įveikęs prieš pusantrų metų pasaulio čempionate Nur-Sultane rezultatu 11:0. Tačiau Zagrebe Justas dar pirmame kėlinuke patyrė galvos traumą ir, neatsigavęs, visiškai sumažinęs apsisukimus bei leido pergale džiaugtis Švedijos atletui.

REKLAMA

„Taip, Justas susitrenkė stipriai galvą, išgėrė vaistų nuo skausmo, jau jaučiasi normaliai“, - žinute nuramino komandos draugas M.Knystautas.

Europos čempionato prizininkas Kristupas Šleiva nelaikė svorio, varžybose dalyvavo sunkesnėje svorio kategorijoje. Pirmą švedą įveikė gan užtikrintai, o su antru skandinavu užbuksavo. „Pats nesąmonių prisidirbau“, - trumpai telefonu pakomentavo panevėžietis. Jam pritarė treneris, sakydamas, kad su Kristupu liūdna nebūna.

Titas Kerševičius kvalifikacijoje nusileido pasaulio vicečempionui Mateuszui Bernatekui iš Lenkijos, o Arminas Lygnugaris neatlaikė olimpinių žaidynių prizininko Alexo Kessidžio iš Švedijos atakų. Abiem atletam šios kovos – investicija į ateitį. Tiesa, Arminas dar parodė dantis paguodoje, kurioje 2:1 įveikė moldavą Vladislavą Gutu. Tačiau jaunajam Arminui Lygnugariui pasidabinti turnyro bronza neteko – paskutinėje imtyje dėl trečios vietos jam teko pripažinti ukrainiečio Jaroslavo Filčakovo pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

60 kg (12 dalyvių) ¼ finalo Justas Petravičius – Juuso Latvala (FIN) 10:6 ½ finalo Justas Petravičius – Ahmetas Uyaras (TUR) 0:5 dėl 3 v. Justas Petravičius - Arditas Fazljija (SWE) 0:8

72 kg (14 dalyvių) kval. Kristupas Šleiva - Akselis Yli-Hannuksela (FIN) 5:3 ¼ finalo Kristupas Šleiva – Mikko Peltokangas (FIN) 1:9 Kval. Titas Kerševičius – Mateuszas Bernatekas (POL) 1:5

77 kg (22 dalyviai) kval. Paulius Galkinas – Ronis Purolainenas (FIN) 1:1 1/8 finalo Paulius Galkinas – Pavelas Pukalevicas (CRO) 9:0 ¼ finalo Paulius Galkinas – Džalgasbajus Berdimuratovas (UZB) 3:3 ½ finalo Paulius Galkinas – Lukas Ahlgrenas (SWE) 1:3 dėl 3 v. Paulius Galkinas - Riccardo Vito Abbrescia (ITA) 0:8

82 kg (16 dalyvių) 1/8 finalo Arminas Lygnugaris – Alexas Kessidis (SWE) 0:8 paguoda Arminas Lygnugaris – Vladislavas Gutu (MDA) 2:1 dėl 3 v. Arminas Lygnugaris – Jaroslavas Filčakovas (UKR) 0:8

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų