REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saudo Arabijoje surengtos sunkiausios pasaulyje lenktynės – Dakaro ralis – penktadienį pasiekė savo kulminacija.

Saudo Arabijoje surengtos sunkiausios pasaulyje lenktynės – Dakaro ralis – penktadienį pasiekė savo kulminacija.

REKLAMA

Po prologo, 12 greičio ruožų ir tūkstančių įveiktų kilometrų daugelis sportininkų pasiekė finišą.Penktadienį visi finišą pasiekę sportininkai pasirodė ant podiumo ir buvo pasveikinti su sėkminga ralio pabaiga. Jiems už pasiektą finišą įteikti ir medaliai.

Puikiai šių metų Dakaro ralis susiklostė Arūnui Gelažninkui. Jis su „KTM“ motociklu bendroje įskaitoje užėmė 21-ą vietą, bet svarbiau tai, kad lietuvis triumfavo „vienišių“ klasėje, kurios dalyviai negavo jokios techninės pagalbos. Artimiausią savo varžovą „vienišių“ klasėje lietuvis aplenkė daugiau nei valanda.

„Esu labai laimingas laimėjęs savo „Original by Motul“ kategoriją. Linkėjimai vėl Lietuvai. Važiavau labai atsargiai visą ralį, nieko nesulaužiau, o po dienos atlikdavau tik reguliarius motociklo patikrinimus“, – sakė A.Gelažninkas.

REKLAMA
REKLAMA

Visus lūkesčius keturračių klasėje viršijo ralio debiutantas Laisvydas Kancius („Yamaha“). Jis bendroje įskaitoje užėmė net 7-ą vietą ir tapo geriausiu klasės naujoku. Geriausiai tarp Lietuvos automobilių ekipažų pasirodė „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos nariai – Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro. Jie užėmė 12-ą vietą.

REKLAMA

Kitas komandos ekipažas – Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas – pirmą kartą pasiekė Dakaro finišą 25-oje pozicijoje. Ant podiumo vienu metu pasirodė visa „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komanda, o B.Vanagas nepraleido progos kreiptis į Dakaro direktorių Davidą Casterą.

„Prašau, kitąmet mažiau akmenų, gerai?“, - D.Casterai sakė B.Vanagas.

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis su „Toyota“ automobiliu po sėkmingos paskutinės dienos bendroje įskaitoje šoktelėjo į 23-ią vietą, aplenkdami ir baudą gavusius E.Juškauską su A.Paliukenu. „KREDA“ komanda ant finišo podiumo surengė efektingą ir ugningą pasirodymą.

Geriausią savo rezultatą Dakaro ralyje pasiekė Gintas Petrus („Petrus Kombucha Team“). Jis su portugalu Jose Marquesu užėmė 31-ą vietą bendroje automobilių įskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų