REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo gerbėjų sekmadienį laukia itin gardus desertas. Anglijos „Premier“ lygoje santykius aiškinsis čempiono titulą ginantis „Liverpool“ ir dabartinis lyderis „Manchester United“.

Futbolo gerbėjų sekmadienį laukia itin gardus desertas. Anglijos „Premier“ lygoje santykius aiškinsis čempiono titulą ginantis „Liverpool“ ir dabartinis lyderis „Manchester United“.

REKLAMA

Mančesterio klubas prastai pradėjo čempionatą, tačiau dabar žaidžia nesustabdomai. „Raudonieji velniai“ iš 11-os pastarųjų rungtynių devynerias laimėjo, o dvejas baigė lygiosiomis. „United“ jau surinko 36 taškus per 17 mačų ir užima pirmąją vietą.

Tiek pat rungtynių sužaidęs ir 33 taškus turintis Liverpulio klubas nukrito į antrąją poziciją. Dabar Jurgeno Kloppo auklėtiniai krito į duobę – jie neiškovojo nė vienos pergalės per paskutines tris dvikovas. Praėjusiame ture „Liverpool“ netikėtai 0:1 turėjo pripažinti „Southampton“ ekipos pranašumą.

Liverpulio futbolininkai yra pelnę 37 įvarčius. Tai geriausias rezultatas lygoje, bet pastarosiose trejose rungtynėse jie įmušė tik vieną kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Per visą „Premier“ lygos istoriją tarpusavio akistatose dominuoja „Manchester United“, tačiau pastaruosius keletą metų „Liverpool“ dažnai palaužia „raudonuosius velnius“.

REKLAMA

Iš viso Anglijos lygoje šie klubai kovojo 56 kartus. 28 sykius triumfavo „Manchester United“, 15 – „Liverpool“, 13 mačų baigėsi taikiai. Tiesa, Mančesterio ekipa nė sykio neįveikė „Liverpool“ per paskutines keturias akistatas – 2 pralaimėjimai, 2 lygiosios.

Iš pastarųjų dešimties tarpusavio mūšių įvairiose varžybose „United“ pajėgesni buvo tik viename. Liverpulio „Anfield“ stadione „Premier“ lygoje „raudonieji velniai“ varžovus nugalėjo prieš penkerius metus – 2016-ųjų sausį (1:0).

Trečiąją vietą užimantis kitas Anglijos futbolo milžinas „Manchester City“ sekmadienį priims Londono „Crystal Palace“. „Miestiečiai“ sukaupė 32 taškus, bet žaidė tik 17 mačų. Jie savaitgalį gali aplenkti „Liverpool“ komandą ir pakilti į antrąją poziciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Crystal Palace“ sąskaitoje – 22 taškai per 17 dvikovų. Londono futbolininkai rikiuojasi 12-ti.

„TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“ savaitgalį ir pirmadienį parodys devynerias rungtynes. Vieną mačą transliuos ir „TV3 Sport 2“.

Transliacijų tvarkaraštis:

Sausio 16 d.

14.20 val. „Wolverhampton“ – „West Bromwich Albion“,

16.50 val. „Leeds United“ – „Brighton“,

16.50 val. „West Ham“ – „Burnley“ („TV3 Sport 2“),

19.20 val. „Fulham“ – „Chelsea“,

21.50 val. „Leicester City“ – „Southampton“;

Sausio 17 d.

13.50 val. „Aston Villa“ – „Everton“,

15.55 val. „Sheffield United“ – „Tottenham Hotspur“,

18.15 val. „Liverpool“ – „Manchester United“,

21.05 val. „Manchester City“ – „Crystal Palace“;

Sausio 18 d.

21.50 val. „Arsenal“ – „Newcastle United“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų