REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jeigu bloga diena Dakare būna, tai tikiuosi ji jau praėjo“, – viską pasakančiais žodžiais dieną apibendrina Arūnas Gelažninkas.

„Jeigu bloga diena Dakare būna, tai tikiuosi ji jau praėjo“, – viską pasakančiais žodžiais dieną apibendrina Arūnas Gelažninkas.

REKLAMA

Šiandien #ZigmasDakarteam lenktynininkas atvažiavo trečias, nuo lyderio Emanuelio Gyeneso atsilikdamas 19 min 36 sek. Vienišių įskaitoje po 9 greičio ruožų lietuvis yra pirmas. Artimiausias varžovas atsilieka 43 minutėmis. Kelio tašką praleidęs lietuvis prarado nemažai laiko.

„Ilgesnės dienos turbūt nebuvo. Pats šlykščiausias iš visų greičio ruožų šiandien buvo – vieni akmenys. Pirmus 160 kilometrų važiavau tikrai neblogai, bet po kurio laiko pamačiau, kad nepaėmiau vieno waypoint‘o. Todėl reikėjo grįžt šešis kilometrus atgal. Reiškia dvylika kilometrų pirmyn-atgal“, – pasakoja lenktynininkas.

Supratęs, kad skubėdamas, rizikuoja nukristi, motociklininkas nusprendė greičio ruožą užbaigti ramiai, bet saugiai.

„Tokioj akmeningoj upės vagoj įsisukau. Ten praradau apie 15 minučių. Bet tai vis tiek penkiom minutėm mažiau, nei praleidus waypoint‘ą. Vėliau bandžiau atsigriebt, ką praradęs, todėl skubėjau. Tris kartus gyvenimas prieš akis buvo prabėgęs. Todėl reikėjo susiimti ir antroje dalyje važiavau ramiau. Šiandien daug pavojingų vietų – ne vienas sportininkas krito. Tiesiog laukiau finišo. Net pirštus skauda. Vieni akmenys šiandien“, – sako Arūnas Gelažninkas.

Vakar nuo motociklo kritęs italas Maurizio Gerini šiandien nestartavo. Jis buvo pagrindinis Arūno Gelažninko varžovas vienišių klasėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų