REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
M. Schilleris (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Kauno „Žalgiris“ (11/7) pratęsė pergalingą seriją Eurolygoje iki šešių, kai penktadienio vakarą namuose 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14) palaužė Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“ (2/16) ekipą.

30

Kauno „Žalgiris“ (11/7) pratęsė pergalingą seriją Eurolygoje iki šešių, kai penktadienio vakarą namuose 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14) palaužė Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“ (2/16) ekipą.

REKLAMA

Mačą kauniečiai perlaužė po pertraukos, kai vien per trečiąjį kėlinį pelnė 39 taškus. 

Po dar vienos pergalės treneris Martinas Schilleris buvo patenkintas auklėtinių kovingumu ir reakcija aikštėje po didžiosios pertraukos.

„Mums tai buvo dviejų skirtingų pusių rungtynės gynyboje. Gynyboje vargome iki ilgosios pertraukos, žinojome, ką jie darys, bet nesugebėjome to sustabdyti, buvo keista pusė. Vėliau vaikinai pridėjo papildomos energijos, o pasitempus gynyboje atsipalaidavo ir puolimas, kaip dažnai ir nutinka. Sveikinu vaikinus, manau, po ilgosios pertraukos žaidimas buvo solidus“, – teigė strategas.

Ką per ilgąją pertrauką pasakėte žaidėjams?

Tai yra puikus scenarijus pasakyti, kad per ilgąją pertrauką pasakiau kažką ypatingo, tačiau nieko panašaus nebuvo. Vaikinų užsidegimas trečiajame kėlinyje neturėjo daug ryšio su tuo, apie ką šnekėjau rūbinėje.

REKLAMA
REKLAMA

Kas leido taip įspūdingai pasirodyti Joffrey Lauvergne‘ui?

Po ilgosios pertraukos jis, kaip ir kiti vaikinai, pasitempė gynyboje, o puolime solidus buvo ir rungtynių pradžioje. Joffrey labai daug darbo įdeda į savo amato, daug laiko praleidžia darbuodamasis su mūsų asistentu Arne Woltmannu. Kai jis taip iššauna, tikrai būna to nusipelnęs.

REKLAMA

Kas lėmė sunkų žaidimą pirmojoje rungtynių pusėje?

„Chimki“ yra ypatingai talentinga komanda gynyboje, atlieka daugiausiai rezultatyvių perdavimų Eurolygoje. Žinojome, kad gynyboje turėsime daug darbo. Žinojome, ko galime tikėtis, tačiau gynyboje jų atakų neuždarydavome iki galo. Antrojoje rungtynių pusėje buvome geresni.

Joffrey Lauvergne‘as atvyko po sunkaus sezono, kaip pavyko sezono starte užvesti jį tokiam žaidimui?

Visų pirma, į „Žalgirį“ jį atvedė Paulius Motiejūnas, o pats gavęs darbą buvau tuo patenkintas, nes žinojau jo karjeros pasiekimus, susidūrėme atstovaudami nacionalinėms rinktinėms. Informacijos apie jį gavau ir iš NBA klubų štabų, tapo akivaizdu, kad jis bus vienas kertinių žaidėjų. Joffrey tikrai labai daug dirba. Visi nauji žaidėjai, kuriuos atsivežėme, pritapo labai greitai tiek klube, tiek šioje šalyje. Prieš sugriežtinius kelionių apribojimus jis spėjo apsilankyti ir Palangoje bei Trakuose, manau, tai irgi padeda. Džiaugiamės turėdami jį.

REKLAMA
REKLAMA

Komanda žaidžia puikią seriją, kiek arti esate turimo idealaus komandos paveikslo?

Prieš rungtynes minėjau, kad esame gana stabilūs puolime. Dar turime tobulėti gynyboje ir pratęsti šį procesą, nors jau padarėme didelių žingsnių šioje žaidimo dalyje. Norime ir toliau dirbti ties savo žaidimu bei tobulėti bei žvelgti į kiekvieną mačą atskirai. Nėra prasmės atakuoti ilgą sezoną su kitokiu požiūriu.

Antrajame kėlinyje atsilikote 11 taškų, kaip pavyko išsilaikyti rungtynėse, kai Stefanas Jovičius pataikė iš vidurio aikštės?

 Tikrai buvo sunku, tam tikrose atkarpose neišsilaikėme, o „Chimki“ išnaudojo gerus momentus. Keletą kartų neapsigynėme, keturis sykius leidome pelnyti taškus su pražanga. Stebint detales, atsilaikyti buvo sunku, nors žvelgiant plačiau, komanda visą laiką išsilaikė kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar laukia dviejų mačų turas Rusijoje, kiek jaučiatės pasirengę šiam iššūkiui?

 Tiesą sakant, apie tai dar negalvojau, dabar mūsų laukia LKL rungtynės. Žinau tiek, kad Paulius Jankūnas turi naujagimį ir artimiausiu metu parsiveš jį namo, dėl to yra labai smagu, o dabar esame susitelkę į LKL rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų