REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Los Andželo „Lakers“ lyderis LeBronas Jamesas gruodžio 30-ąją švenčia savo 36-ąjį gimadienį. Vienas geriausių planetos krepšininkų, nepaisant amžiaus, vis dar dominuoja Nacionalinėje krepšinio lygoje (NBA).

Los Andželo „Lakers“ lyderis LeBronas Jamesas gruodžio 30-ąją švenčia savo 36-ąjį gimadienį. Vienas geriausių planetos krepšininkų, nepaisant amžiaus, vis dar dominuoja Nacionalinėje krepšinio lygoje (NBA).

REKLAMA

Su „Lakers“ amerikietis praėjusį sezoną laimėjo NBA finalą taip iškovodamas ketvirtąjį lygos čempiono žiedą. Prie viso to, jis buvo pripažintas ir naudingiausiu finalo žaidėju. Kur slypi L. Jameso paslaptis?

Priešingai nei didžioji dalis atletų, jis itin kruopščiai prižiūri savo kūną. Nepaisant puikių fizinių duomenų, pats krepšininkas supranta, kad metams bėgant reikia vis daugiau priežiūros ir įvertinti, ką gali atlikti geriau, o kur galbūt reikia pasitaupyti.

Anot ESPN, L. Jamesas per metus išleidžia virš milijono JAV dolerių tam, kad palaikytų gerą fizinę formą. Tai ir įvairūs treniruokliai, nauji metodai, tam tikra dieta, produktai, virtuvės šefų paslaugos, mini treniruočių stovyklos. Visa tai tam, kad aikštėje jis galėtų rodyti geriausią savo žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA

L. Jameso statistika praėjusį NBA sezoną siekė vidutiniškai 25,3 pelnomo taško, 10,2 sugriebto kamuolio ir 7,8 rezultatyvaus perdavimo.

Jo pavardė jau dabar visam laikui įrašyta į NBA metraščius. L. Jamesas yra trečias visos lygos istorijoje pagal įmestus taškus, aštuntas pagal rezultatyvius perdavimus, ketvirtas pagal įmestus baudų metimus. Ketvirtąją vietą užima ir pagal sužaistas NBA finalo serijas.

Nepaisant visų savo įspūdingų pasiekimų aikštėje, krepšininkas yra itin idomi asmenybė už jos ribų. Jis ir dosniai aukoja labdarai bei prisideda prie kitos socialinės veiklos.

Pateikiame įdomių faktų iš jo gyvenimo, kurių galbūt nežinojote apie L. Jamesą.

Du treneriai pakeitė jaunojo L. Jameso gyvenimą. Būsimo krepšininko mama Gloria LeBrono susilaukė vos 16 metų. Jaunoji mama stipriai priklausė nuo savo motinos, kuri gana greitai mirė. Tad pačiai dar būnant paaugle Gloriai teko sūnų auginti vienai. 

REKLAMA
REKLAMA

Bet jai labai padėjo du treneriai. Iš pradžių Bruce'as Kelleris priėmė LeBroną kartu su mama gyventi kartu name, kad šie turėtų stabilesnį gyvenimą. Kadangi dėl nuolatines gyvenamosios vietos neturėjimo vaikas praleido bemaž tris mėnesius ketvirtoje klasėje.

Krepšinio treneris Frankas Walkeris irgi paskui pasiūlė Gloriai ir LeBronui apsigyventi su jo šeima name, kad vaikui į treniruotes būtų vykti dar arčiau, kadangi vaikinas jau nuo penktosios klasės rimtai ėmė lankyti krepšinio treniruotes.

Jauniausias atletas ant garsiojo „Spors Illustrated“ viršelio. Būdamas vos 17 metų L. Jamesas jau buvo vadinamas talentingiausiu planetos jaunuoju krepšininku. Jam dar mokantis vidurinėje garsusis JAV sporto leidinys pasiūlė jam atsidurti ant žurnalo viršelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lūžęs riešas. Gana ilgą laiką mokykloje L. Jamesas žaidė ir amerikietišką futbolą, ir krepšinį. Tik patyręs riešo traumą suvokė, kad krūvis yra per didelis ir jam reikia pasirinkti vieną iš sporto šakų.

Dirbk smarkiai, miegok gerai. Tokią filosofiją taiko atletas. Kaip yra sakęs pats krepšininkas, geras miegas yra labai svarbu. Būtinai turi būti aštuonios valandos per parą, kartais ir vienas kitas pusvalandis trumpo miego dienos metu. Tik taip kūnas gali būti atsipalaidavęs ir pasiruošęs.

Pirmasis judoaodis ant „Vogue“ viršelio. Ant šio garsaus mados žurnalo viršelio prieš L. Jamesą buvo tik du vyrai –  aktoriai George'as Clooney ir Richardas Gere'as. 2008 m. ši garbė atiteko ir L. Jamesui.

REKLAMA

L. Jamesas vedė savo mokyklos laikų meilę. Filmuose dažnai pasakojama istorija išsipildė ir gyvenime. Savannah ir LeBronas susipažino dar būdami paaugliai ir nuo tada neišsiskyrė. Jie susituokė 2013 metais ir turi tris vaikus.

L. Jameso sūnus žengia tėvo pėdomis. LeBronas Jamesas jaunesnysis irgi nori būti krepšininku. Viename interviu pats L. Jamesas vyresnysis yra užsiminęs, kad galbūt klydo sūnų pavadindamas tokiu pat vardu, nes taip jam sukūrė dar didesnį spaudimą.

Šešiolikmetis šiuo metu žaidžia vienoje iš Los Andželo vidurinių mokyklų. Nors sezone jo vidurkiai kuklūs (5,1 tšk. per mačą) pats vaikinas svajoja apie NBA. Tokią svajonę sūnui yra išreiškęs ir L. Jameso, kuris yra leptelėjęs, kad lygoje liks tiek, kad galėtų bent sezoną sužaisti kartu su sūnumi.

REKLAMA

Lipnios juostos. Mokydamasis Akrono vidurinėje mokykloje, L. Jamesas kartu su keliais krepšinio komandos draugais pardavinėjo lipnią juostą, kad surinktų pakankamai lėšų naujoms aprangoms. Daugumą jaunųjų krepšininkų buvo kilę iš sunkiai besiverčiančių šeimų, tad teko suktis iš įvairių situacijų.

Amerikietiškas futbolas. L. Jamesas neslėpė savo aistras šiai sporto šakai. Nors paskui galiausiai pasirinko krepšinį, bet ketvirtoje klasėje žaisdamas amerikietišką futbolą jis pasirodė šešeriose rungtynėse ir pelnė 17 įvarčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Jamesas yra didelis animacinių filmukų fanas. „Tomas ir Džeris“, „Kempiniukas“, „Simpsonai“, „Šeimos bičas“, „Rick and Morty“. Visus juos krepšininkas itin mėgsta.

Dešiniarankis, rašantis kaire ranka. Puolėjas aikštėje krepšį atakuoja dešine, bet pasirašydamas gerbėjams ar laikydamas šakutę vakarienės metu jis tą daro kaire.

Vidurinių mokyklų manija. JAV susidomėjimas vidurinių mokyklų krepšiniu buvo visada, bet tikrą šuolį įgavo L. Jameso laikais. Jo žaidimas ir komandos mačai sulaukdavo milžiniško žiniasklaidos dėmesio. Rungtynės buvo rodomos per televeizijos ekranus.

Numeris šeštas. Žaisdamas Majamyje jis vilkėjo numeriu 6 pažymėtais marškinėliais. 23 nr. „Cavaliers“ ir „Lakers“ jis dėvi gerbdamas savo ikoną Michaelį Jordaną, o štai „Heats“ laikais numeris šeštas buvo dėl to, nes vyriausias sūnus gimė spalio 6-ąją, o antrasis vaikas gimė birželį – šeštąjį metų mėnesį.

REKLAMA

Yra vaidinęs penkiuose filmuose. Kai kuriuose vaidino patį savę („Trainwreck“, „More than a game“), kitur įgarsino veikėjus savo balsu.

„Sprendimas“. Per televiziją transliuotas „Sprendimas“ (L. Jameso pranešta žinia 2010 m. vasarą, kad palieka „Cavalieris“ ir žais „Heat“)  surinko kiek daugiau nei 2,5 mln. JAV dolerių lėšų labdarai.

Vis dėlto krepšininkas buvo smarkiai kritikuotas, kad sukėlė tikrą šou ten, kur to daryti nereikėjo.

L. Jamesas tikra pasaulio sporto ikona. Būdamas 36 metų jis vis dar tikras karalius aikštėje ir, atrodo, nesirengia sustoti.

ESPN paklaustas, kada ruošiasi baigti karjerą, krepšininkas nusišypsojęs atsakė: „Jau pabodau?“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų