REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2020 metai buvo vieni sunkiausių sporto pasauliui – perkeltos Tokijo olimpinės žaidynės, daugybė atšauktų turnyrų, sugrįžusios varžybos be žiūrovų. Nepaisant to, sportas gyvavo ir atnešė istorinių ar reikšmingų pergalių tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje.

2020 metai buvo vieni sunkiausių sporto pasauliui – perkeltos Tokijo olimpinės žaidynės, daugybė atšauktų turnyrų, sugrįžusios varžybos be žiūrovų. Nepaisant to, sportas gyvavo ir atnešė istorinių ar reikšmingų pergalių tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje.

REKLAMA

Galbūt galėjome tikėtis medalių Tokijuje, įspūdingo Europos futbolo čempionato ar dar vieno Kauno „Žalgirio” žygio į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, tačiau visiškai nurašyti 2020 m. negalime.

Kai kurios komandos pasiekė ilgai lauktas pergales, o kai kurie lietuviai kūrė istorinius asmeninius pasirodymus.

Tv3.lt kviečiai prisiminti svarbiausias sporto pergales pasaulyje ir Lietuvoje.

„Liverpool” triumfas

Liepos 25 d. „Liverpool” po trisdešimties metų pertraukos tapo Anglijos čempionais. Kartu tai buvo pirmas titulas Liverpulio ekipai nuo „Premier” lygos eros.

Paskutinį kartą šalies čempionais „Liverpool” buvo tapę 1989-90 m. sezone.

Viskas Jurgeno Kloppo auklėtiniams ėjosi kaip per sviestą – pakeliui titulo link jie užfiksavo ne vieną rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

Vienu metu „Liverpool” prieš artimiausius varžovus pirmavo 25 taškais, iškovojo 18 pergalių namie ir apskritai iš eilės laimėjo 18 rungtynių.

REKLAMA

Čempionai ne tik fiksavo naujus rekordus, bet ir pakartojo didžiausią pergalių per sezoną skaičių – 32.

Sezoną „Liverpool” baigė su 99 taškais – klubo rekordas ir antras geriausias rezultatas „Premier” lygos istorijoje.

Jeigu ne priverstinė pertrauka dėl koronaviruso pandemijos, kuri pirmenybes sustabdė 3,5 mėnesio, „Liverpool” galbūt būti pasiekusi ir dar keletą rekordų.

Atnaujinus pirmenybes „Liverpool” jau praktiškai buvo užsitikrinusi titulą ir išvaistė nemažai taškų.

„Lakers” triumfas

Los Andželo „Lakers” organizacija išgyveno labai permainingus metus – sausį sraigtasparnio katastrofoje žuvo klubo legenda Kobe Bryantas, bet rudenį pavyko iškovoti NBA čempionų titulą po dešimties metų pertraukos, taip simboliškai įprasminant K. Bryanto netektį.

REKLAMA
REKLAMA

Šis titulas po daugybės stagnacijų metų buvo itin svarbus „Lakers”, kurią į priekį vedė LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas.

NBA čempionatas buvo sustabdytas kovą ir galiausiai atnaujintas itin griežtame Orlando „burbule”.

Čia tvirčiausiai atrodžiusi „Lakers” NBA finalo serijoje 4:2 įveikė traumų išretintą Majamio „Heat”.

Tai buvo 17 „Lakers” čempionų titulas – pagal šį skaičių klubas susilygino su Bostono „Celtics”. Abi jos yra tituluočiausios NBA komandos.

„Bayern” triumfas

121-asis „Bayern” sezonas istorijoje buvo labai įspūdingas – jis pabaigtas 30-ies (!) nepralaimėtų rungtynių serija, kurios metu pasiektos 29 pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viską vainikavo titulai – UEFA Čempionų lygos, Vokietijos „Bundesliga” ir šalies taurė.

Jeigu reikėtų paieškoti vyšnios ant torto, ja taptų pergalė prieš „Barceloną” Čempionų lygos pusfinalyje – katalonai buvo pažeminti net 8:2.

Istorinė pergalė, kurią galime net laikyti ryškiausia visame sporto pasaulyje 2020 m.

Sezono pradžioje buvo sunku patikėti, kad „Bayern” laukia toks sėkmingas sezonas – 1:5 buvo sensacingai nusileista Frankfurto „Eintracht” ekipai, o netrukus darbo neteko Niko Kovačas.

Jį laikinai pakeitęs Hansas-Dieteris Flickas įtikino vadovus, liko iki sezono pabaigos ir galiausiai užkūrė tokią „Bayern” mašiną, kurios sustabdyti nepajėgė niekas.

REKLAMA

Sabonis tarp NBA žvaigždžių

Kalbant apie Lietuvos sportininkų pergales ryškiausiu galime laikyti Domanto Sabonio patekimą į NBA „Visų žvaigždžių” rungtynes.

Jis tapo vos antruoju lietuviu, sulaukusiu tokio įvertinimo. Anksčiau į pagrindines lygos žvaigždžių rungtynes buvo išrinktas tik Žydrūnas Ilgauskas.

D. Sabonis buvo įvertintas už įspūdingą sezoną – 18,5 taško, 12,4 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvūs perdavima per rungtynes.

„Visų žvaigždžių” mače D. Sabonis stipriai neišsiskyrė – per 19 minučių pelnė 2 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Vienoje komandoje 24-erių puolėjas žaidė su LeBronu Jamesu, Jamesu Hardenu, Anthony Davisu, Luka Dončičiumi, Nikola Jokičiumi, Kawhi Leonardu, Russellu Westbrooku ir kitomis lygos žvaigždėmis.

REKLAMA

Vėliau lietuvo sezoną sustabdė pėdos trauma, tačiau panašu, kad didelės įtakos ji nepaliko – šį sezoną D. Sabonis pradėjo dar įspūdingiau ir tapo Rytų konferencijos savaitės žaidėju.

Lietuvių rekordai Dakare

2020 m. Lietuvos sportui prasidėjo skambiai – Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas su „MINI John Cooper Works Rally“ automobiliu įspūdingai pradėjo Dakaro ralį, laimėdami pirmąjį etapą.

Iki tol nė vienam lietuviui nebuvo pavykę to padaryti.

319 km greičio ruožą jie įveikė per 3 val. 19 min. ir 4 sek., už nugarų kelių minučių tarpu palikę tokias legendas kaip Stephanas Peterhanselis ir Carlosas Sainzas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau ekipažas susidūrė su techninėmis problemomis ir galutinėje įskaitoje liko 26-as.

Berankio žygis „US Open”

Geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis turėjo vienus sėkmingiausių karjeros metų, nepaisant užklupusios pandemijos.

Metus jis baigia būdamas 69-oje ATP reitingo vietoje.

Įspūdingiausią žygį 30-metis vilnietis surengė prestižiniame „US Open” turnyre, kuriame pirmą kartą karjeroje pateko tarp 32 geriausių žaidėjų.

Už tokį pasirodymą savo kišenę jis papildė 136 tūkst. eurų.

Dukart metuose jam teko kautis ir su geriausiu planetos žaidėju Novaku Džokovičiumi – deja, abu kartus nesėkmingai.

REKLAMA

„Žalgiris” – ir vėl čempionas

Vilniaus „Žalgirio” futbolininkai po trejų metų pertraukos ir vėl tapo Lietuvos čempionais. Dramatiškose lenktynėse nugalėtojas sprendėsi paskutiniame sezono mače.

Auksinis mačas buvo nukeltas, kai COVID-19 išguldė visą Marijampolės „Sūduvos” komandą. Ši grįžo į aikštę, bet nepriminė savęs – vilniečiai namie laimėjo 3:0 ir džiaugėsi čempionų titulu.

Prieš lemiamą susitikimą „Žalgiriui” buvo būtina tik pergalė, „Sūduvai” būtų užtekę ir lygiųjų.

Tai buvo aštuntas žalgiriečių šalies čempionų titulas.

Istorinis gimnasto pasiekimas

Istorinį pasiekimą Lietuvos sporto istorijoje užfiksavo gimnastas Robertas Tvorogalas.

Mersine (Turkija) vykusiame Europos sportinės gimnastikos čempionate pratimuose ant skersinio jis iškovojo aukso medalį.

REKLAMA

Medalį R. Tvorogalas laimėjo ir pratimų ant lygiagrečių finale, kuriame pasidabino bronza.

R. Tvorogalas tapo pirmuoju nepriklausomos Lietuvos istorijoje, kuris laimėjo Europos vyrų sportinės gimnastikos čempionato medalius.

26-erių lietuvis taip pratęsė sėkmingą atkarpą, kuri prasidėjo 2019 m. – tada jis iškovojo auksą Europos žaidynių pratimų ant skersinio finale.

Gimnastas turi kelialapį ir į Tokijos olimpines žaidynes, tad belieka palinkėti, kad gera atkarpa tęstųsi toliau.

Pasibaigęs badas

Ketveri metai – tiek laiko oficialiose varžybose buvo nelaimėjusi Lietuvos vyrų futbolo rinktinė. Šį badą Valdo Urbono auklėtiniai nutraukė UEFA Tautų lygos rungtynėse, kai svečiuose 1:0 įveikė Albaniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvartį 60-ąją minutę pelnė Donatas Kazlauskas, pasinaudojęs grubia varžovų klaida.

Pergalės oficialiose varžybose teko laukti nuo pat 2016 m. spalio 11 d.

Albanai šį pralaimėjimą įvertino kaip gėdingą, vėliau net buvo pasirodžiusi informacija, kad žaidėjai prieš rungtynes linksminosi vestuvėse, todėl taip beviltiškai atrodė aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų