REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
M. Schilleris (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Kauno „Žalgiris“ (7/7) dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo galinga pergale namuose. Martino Schillerio kariauna pademonstravo fantastišką pataikymą iš toli ir sumindė Vitorijos „Baskonia“ (6/7) komandą.

30

Kauno „Žalgiris“ (7/7) dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo galinga pergale namuose. Martino Schillerio kariauna pademonstravo fantastišką pataikymą iš toli ir sumindė Vitorijos „Baskonia“ (6/7) komandą.

REKLAMA

Eurolygos sezono tritaškių rekordą pagerinęs „Žalgiris“ laimėjo 92:73 (25:22, 19:14, 24:11, 24:26).

Tai jau antroji iš eilės žalgiriečių pergalė Eurolygoje. Penktadienį Lietuvos čempionai 81:69 triumfavo Atėnų „Panathinaikos“.

„Žalgiris“ Vitorijos ekipą sutriuškino tritaškiais. Ilgą rungtynių laiką žalgiriečiai demonstravo net 70 procentų pataikymą iš toli, vėliau, įgavus 25 taškų persvarą, taikiklis kiek nusimušė, tačiau vis tiek liko įspūdingas.

„Žalgiris“ pataikė 18 iš 26 tritaškių, taip pagerindamas šio Eurolygos sezono rekordą.

Penkis tritaškius smeigė Artūras Milaknis, po tris pridėjo Nigelis Hayesas ir Marius Grigonis, du pelnė net ir Karolis Lukošiūnas. Tačiau labiausiai sirgalius ir pačią komandą, netgi trenerį Martiną Schillerį pradžiugino pirmasis šio sezono Pauliaus Jankūno tritaškis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, M. Schilleris vėlgi komandos kapitono taikliu tolimu metimu pasidžiaugė kukliai. Austras tikino, kad ties Jankio tritaškiais jie dirba kas tris dienas, todėl taiklus metimas taip stipriai stebinti neturėtų.

REKLAMA

„Tai nebuvo joks siurprizas. Mes daug dėl to dirbame. Kas tris dienas dirbdavome ties jo tritaškiais, nuosekliai. Kiekvieną kartą kai jis išmeta tritaškį, aš jaučiuosi gerai. Man liūdna, kai jis nepataiko. Bet dabar tai nėra didelė staigmena. Džiaugiuosi už šį jo tritaškį. Jo karjeros pataikymas iš tritaškių siekia 35 procentus, tai reiškia, kad jis gali mesti“, – šyptelėjo M. Schilleris.

Tęsdamas apie kapitono pasirodymą, kuris aikštelėje šįkart praleido ilgiausiai laiko viso sezono metu, 21 minutę, treneris akcentavo, kad tai tikras komandos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo labai, labai svarbu. Man tai reiškia be galo daug – tai tikra lyderystė, pradedant nuo komunikacijos, baigiant protingomis pražangomis ir teisingais sprendimais puolime. Didžiuojuosi juo“, – sakė M. Schilleris.

Treneri, visų pirma, kur buvo šio vakaro sėkmė?

Svarbu buvo kontroliuoti jų atkovotus kamuolius puolime. Tai pavyko. Tai buvo labai, labai svarbu. Antra, tai mes sužaidėme gerą antrąją pusę – išlaikėme apčiuopiamą persvarą, gerai atrodėme gynyboje. Tai svarbi ir gera pergalė.

Ar Augustine'as Rubitas gali žaisti dar geriau, ar jis gali pataikyti iš toli?

Jei jis būtų penkeriais metais jaunesnis, spausčiau jį link tritaškių metimo. Jis gali būti geras metikas. Dabar aš ant jo nepyksiu niekada, jei jis mes tolimą metimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penki Artūro Milaknio tritaškiai. Kiek tai džiugu ir kiek ilgai to laukėte?

Kaip jau ir sakiau anksčiau – jei jis nemes laisvas, tai bus problemas. Jis yra tarp trijų geriausių Eurolygos metikų visoje istorijoje. Niekada, absoliučiai niekada juo neabejoju. Jis turi mesti ir turi pataikyti. Ar aš laimingas, kad jis pataiko? Taip, žinoma. Jis yra vienas geriausių metikų visoje Europoje, turime tai tęsti.

Ar galima sakyti, kad tai buvo geriausios šio sezono rungtynės?

Nežinau. Tai būtų neteisinga prieš kitas rungtynes. Prieš Stambulo sužaidėme irgi labai geras rungtynes. Nemėgstu atsakinėti į tokius klausimus, nes reikia įvardyti sau, ar tai buvo geriausias pasirodymas. Nenorėčiau to išskirti. Pataikėme tritaškius, neblogai atrodėme ir gynyboje. Ar tai buvo geriausias pasirodymas – negaliu atsakyti.

REKLAMA

O kaip pavyko apsiginti nuo greitų varžovų atakų?

Visų pirma, tai koncentracija. Gynyba greitajame puolime yra svarbus, bet ne pats svarbiausias akcentas. Kai užpuoli, kai pataikai metimus, tai ir gintis lengviau, nes varžovas nespėja taip greitai įsibėgėti.

Jankūnas pataikė pirmąjį tritaškį. Kiek tai džiugu jums?

ai nebuvo joks siurprizas. Mes daug dėl to dirbome. Kas tris dienas dirbdavome ties jo tritaškiais, nuosekliai. Kiekvieną kartą kai jis išmeta tritaškį, aš jaučiuosi gerai. Man liūdna, kai jis nepataiko. Bet dabar tai nėra didelė staigmena. Džiaugiuosi už šį jo tritaškį. Jo karjeros pataikymas iš tritaškių siekia 35 procentus, tai reiškia, kad jis gali mesti.

Jankūnas žaidė ir ilgiausiai šiame sezone...

Tai buvo labai, labai svarbu. Man tai reiškia be galo daug – tai tikra lyderystė, pradedant nuo komunikacijos, baigiant protingomis pražangomis ir teisingais sprendimais puolime. Didžiuojuosi juo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų