REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kaune įvyks ilgai lauktas įvykis. „Žalgiris“ (5/6) namuose Eurolygos rungtynėse priims Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (8/2).

Penktadienį Kaune įvyks ilgai lauktas įvykis. „Žalgiris“ (5/6) namuose Eurolygos rungtynėse priims Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (8/2).

REKLAMA

Mačą penktadienį nuo 19.45 val tiesiogiai transliuos „3sport“ kanalas.

Kauną vasarą palikęs lietuvis pirmą sykį nuo tada žais prieš buvusius savo auklėtinius. „Žalgirio“ laukia labai sunkios rungtynės. Ne tik dėl to, kad katalonai pirmauja Eurolygoje, bet ir dėl to, jog „Barcelona“  pastaruoju metu yra tarsi sužeistas žvėris.

Po puikios pergalių serijos „Barcelona“ Eurolygoje patyrė kiek netikėtą nesėkmę prieš Vilerbano ASVEL, o savaitės viduryje Ispanijos krepšinio čempionate nusileido ir „Valencia“. Klubas tikrai norės atsitiesti po dviejų skaudžių pralaimėjimų.

Motyvuoti savo auklėtinius norės ir Š. Jasikevičius, kuris po paskutinės komandos nesėkmės negailėjo aštrių žodžių.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš visada prisiimu atsakomybę už tai, kaip parengiu komandą taktiškai ir psichologiškai, bet šiandien to negaliu padaryti. Paskutines keletą savaičių gyvenome labai gerai, o dabar turime už tai mokėti“, – sakė lietuvis.

REKLAMA

Būsimas susitikimas tarp „Žalgirio“ ir „Barcelonos“ paskelbtas savaitės Eurolygos rungtynėmis. Oficialus turnyro puslapis skyrė nemažai dėmesio šiam mačui.

„Jo, kaip legendos, vieta „Žalgiryje“ yra garantuota, tačiau prieštaringi Šaros jausmai grįžus į Kauną baigsis, kai tik kamuolys pakils į orą. Tai svarbios rungtynės abiems komandoms, nes „Barca“, atrodo, atsigauna po praėjusią savaitę patirto sensacingo pralaimėjimo ASVEL klubui, o „Žalgiris“ yra blogiausios lygos formos po penkių iš eilės nesėkmių. Tikėkitės šypsenų ir draugystės prieš rungtynes ir po jų, tačiau aikštėje laukia 40 minučių nuožmios konkurencijos“, – rašoma Eurolygos portale.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirs“ išgyvena tikrą krizę Eurolygoje. Penki pralaimėjimai iš eilės tikrai yra labai rimta duobė, ypač po gero sezono starto. Nors Martinas Schilleris spaudos konferencijoje po praėjusio mačo atrodė gana ramus bei tiksliai įvardijo nesėkmių priežastis, bet jas reikia išspręsti aikštelėje.

O kas jau kas, Š. Jasikevičius puikiai moka surasti varžovų silpnąsias vietas, ypač gerai pažįstamų komandų.

Puikiai subalansuota varžovų sudėtis

Š. Jasikevičius savo dispozicijoje turi gerai sustyguotą sudėtį. Nors buvo kalbų, kad ieškoma dar vieno aukštaūgio, bet, atrodo, klubo organizacijoje, ypač futbolo, išgyvenant ne geriausius laikus, dėl ne itin gerų situacijų su finansais nuo šio pirkinio teks susilaikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekipos lyderis yra Nikola Mirotičius, per mačą renkantis 17,43 taško bei esantis vienas naudingiausių visos lygos krepšininkų.

Jam gerai talkina kitas aukštaūgis Brandonas Daviesas (10,3 tšk.) ir Corry Higginsas (10,2 tšk.) Apskritai Š. Jasikevičiaus filosofija jau matosi ir klube, kadangi nors komanda turi aiškų lyderį, bet savo indėlį įneša dauguma žaidėjų.

Statistikos grafose „Barcelona“ yra viena iš mažiausiai tritaškių išmetančių komandų (po 20,2). Verta paminėti, kad dauguma komandų yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis daugiau.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai atakose ieško daug galimų opcijų. Nors turint tokius aukštos klasės žaidėjų treneris tikrai leidžiama ir improvizacija, bet aiškiai matoma trenerio sistema, kai ieškoma silpniausios varžovo pusės.

REKLAMA

Tą rodo ir dvitaškių pataikymas (57,8 proc.), pagal kurį komanda yra 3 vietoje turnyre.

O „Žalgirs“ jų turi pakankamai. Gynyba atrodo itin prastai. Pastaruoju metu visi varžovai metu daugmaž 85 ar daugiau taškų į kauniečių krepšį. Stringa komandiniai veiksmai gynyboje, kai po užtvarų ar susikeitimų oponentai sėkmingai atakuoja žalgiriečius.

Katalonai turi puikių snaiperių ir žūtbūt gali tuo pasinaudoti. Vasarą klubą papildė ir įžaidėjas Nickas Calathesas, kuris garsėja puikiu aikštės matymu ir rezultatyviais perdavimais. 

Š. Jasikevičius veikiausiai bandys pasinaudoti ir žalgiriečių skyle trečiojo numerio krepšininko pozicijoje. Adamas Hanga nors puolime nėra dažnai itin agresyvus, bet šioje situacijoje jis, Alexas Abrinesas ar kiti gali būti sunkiau sustabdomi.

REKLAMA

Panašiai kaip Kaune Artūras Milaknis, taip dabar Barselonoje Kyle'as Kuricas yra tas žaidėjas, kuriam Š. Jasikevičius yra sukūręs opcijų puolime, kaip jį būtų galima išvesti geram metimui. Snaiperis tolimus metimus Eurolygoje meta net 68 proc. taiklumu. Dar yra minėtas A.Abrinesas, kurio taiklumas turnyre siekia kol kas 45,5 proc. 

M. Schillerio laukia tikrai sunki užduotis, visų pirma, sustabdyti varžovus gynyboje. Š. Jasikevičius moka išsireikalauti iš auklėtinių tai, ką jis nori matyti aikštelėje. Per jo ketverius metus Kaune galėjome įsitikinti kiek ne tik taktiškai, bet ir emociškai jis prideda komandai.

Kauniečiams žūtbūt mače reiks kuo didesnio suoliuko pagalbos. Marius Grigonis natūralu, kad bus tas, kurį varžovai sieks supančioti. Labai bus svarbu, kokį indėlį įneš kiti gynėjai, reikėtų geresnio Joffrey Lauvergne'o žaidimo, svarbu atkovoti kamuoliai, nesuteikti varžovams papildomų šansų atakuoti krepšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Mirotičius ar C. Higginsas gana universalūs krepšininkai, tad gynyboje reiks gero kojų darbo ir fiziškumo, siekiant bent šiek tiek išmušti varžovus iš vėžių. „Barcelona“ stiprybė aiškus lyderis, gera gynėjų linija, puikūs snaiperiai, sudėtyje galima surasti ir X faktorių.

Latvis Rolandas Šmitas šį sezoną Eurolygoje pelno po 8 taškus, o aikštėje praleidžia vidutiniškai 17 minučių. Apskritai ketvirtoje ir trečioje pozicijoje katalonai turi ryškų pranašumą. Atsižvelgiant, kad Š. Jasikevičiaus auklėtiniai ne itin dažnai atakuoja iš toli, tad natūralu, kad varžovai veikiausiai sieks kuo geriau išnaudoti šios pozicijos žaidėjus.

REKLAMA

Ypač kai sudėtyje yra N. Calathesas. Kitas įžaidėjas Thomasas Heurtelis šiemet kol kas geros formos nedemonstruoja, bet jam suteikus daugiau laisvės ir ypač jei pataikis pirmąjį savo metimą, krepšininkas gali tapti dar vienu pavojingu ginklu.

Š. Jasikevičius apskritai drąsiai rotuoja sudėtimi. Praktiškai kas mačą ant parketo trumpiau ar ilgiau pasirodo visi 12 krepšininkų. Lietuvis taip siekia išlaikyti intensyvumą ir, kaip pats ne sykį minėjęs, prieš varžovus rungtyniauti fiziškiau ir agresyviau.

Lietuvio sugrįžimas į Kauną bus emocingas, tačiau, deja, vyks prie tuščių tribūnų. Š. Jasikevičiaus kariauna bus ryškūs šių rungtynių favoritai. Kauniečiams, visų pirma, reikės ne tik solidžiai sužaisti gynyboje bei naudotis varžovų klaidomis, bet daug ką lems ir paprastas kovingumas.

REKLAMA

Kaip niekada bus svarbus suolelio indėlis, ypač kai varžovai, dažnai ir trumpomis atkarpomis, leidžia pasireikšti visiem, taip laikydavi didelę mačo spartą. Katalonai ties kai kuriais žalgiriečiais gali rizikuoti. Tad Steve'as Vasturia, tas pats Nigelis Hayesas privalo geresniu procentu mesti ypač tolimus metimus.

Laimėtos individualios dvikovos paprasčiausiose epizoduose gali atnešti žalgiriečiams rimtą šansą kibti į atlapus Eurolygos lyderiams. Vis dėlto, jei žaidimas bus toks, kokį kauniečiai rodė pastaruoju metu, vargu, ar galima tikėtis, kad tokio pajėgumo komanda kaip „Barcelona“ tuo nepasinaudos.

Standings provided by SofaScore LiveScore

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų