REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po 15 metų pertraukos į ringą grįžta bokso superžvaigždė amerikietis Mike‘as Tysonas! Jis šį savaitgalį Los Andžele išbandys jėgas su kita legenda – savo tėvynainiu Roy Jonesu jaunesniuoju.

Po 15 metų pertraukos į ringą grįžta bokso superžvaigždė amerikietis Mike‘as Tysonas! Jis šį savaitgalį Los Andžele išbandys jėgas su kita legenda – savo tėvynainiu Roy Jonesu jaunesniuoju.

REKLAMA

Šią dvikovą iš garsiosios „Staples Center“ arenos tiesiogiai išskirtinai transliuos naujos kartos televizija „Go3“. Transliacijos pradžia lapkričio 29-ąją, sekmadienį, 4.00 val. Prieš pagrindinį vakaro mūšį vyks kelios nemažiau įspūdingos kovos. Amerikos socialinių tinklų žvaigždė Jake'as Paulas susitiks su buvusiu NBA žaidėju ir triskart dėjimų konkurso nugalėtoju Nate'u Robinsonu. Bokso pirštines surems  ir patyrę kovotojai Badou Jackas prieš Blake'ą McKernaną ir Viddalis Riley prieš Rashadą Coulterį.

54 metų 178 cm ūgio M. Tysonas anksčiau buvo pajėgiausias sunkiasvoris pasaulyje. Jis laimėjo pirmąsias 37 kovas profesionalų ringe. Pirmuosius 19 varžovų jis nokautavo. Iš viso legendinio amerikiečio sąskaitoje – 50 pergalių (44 nokautai), 6 pralaimėjimai. Daugumą nesėkmių jis patyrė karjeros pabaigoje, kai išgyveno ne pačius geriausius laikus. M. Tysonas profesionalo karjerą pradėjo 1985 metais, o jo paskutinė kova vyko 2005-aisiais. Oficialiai iš bokso M. Tysonas pasitraukė 2006 metais.

REKLAMA
REKLAMA

51 metų 180 cm ūgio R. Jonesas pasaulio čempionu buvo net keturiose skirtingose svorio kategorijose – vidutinio (iki 72,6 kg), antrojo vidutinio (iki 76,2 kg), pussunkio (iki 79,4 kg) ir sunkaus (per 90,8 kg). Šis JAV boksininkas laimėjo sidabro medalį pirmojo vidutinio svorio (iki 69,9 kg) kategorijoje per 1988 metų Seulo olimpines žaidynes. R. Jonesas yra vienintelis boksininkas per šios sporto šakos istoriją, kuris planetos sunkiasvorių čempionu tapo karjerą pradėjęs pirmojo vidutinio svorio kategorijoje.

REKLAMA

Profesionalų varžybose R. Jonesas laimėjo pirmąsias 34 kovas. Apskritai jo kraityje – 66 pergalės (47 nokautai), 9 nesėkmės. Amerikiečio, kuris turi ir Rusijos pilietybę, karjera tęsėsi nuo 1989 iki 2018 metų. Beje, jis yra bokso komentatorius, reperis, aktorius.

M. Tysono ir R. Joneso akistatoje numatyti 8 raundai po 2 minutes. Naudojamos bus 12 uncijų pirštinės. Iki šiol nesutariama, kokios tiksliai bus šios kovos taisyklės. Parodomosiose kovose yra nerašyta taisyklė, kad boksininkai nesistengia varžovo pasiųsti į nokautą. Tačiau M. Tysonas sakė, jog yra pasirengęs viskam, o R. Jonesas teigė vardan pergalės yra net pasirengęs mirti ringe. Tačiau jis pripažino, kad oponentas turi daugiau jėgos ir yra fiziškai stipresnis.

REKLAMA
REKLAMA

Abu boksininkai iškart uždirbs po 10 milijonų JAV dolerių. Jie gali susižerti dar po 20 mln. – tai priklausys nuo transliacijos pardavimų.

Anksčiau, savo klestėjimo laikais, M. Tysonas turėjo turto už 360 mln. JAV dolerių, tačiau vėliau netgi nugrimzdo į skolas. Dabar jos likviduotos, bet legendinis boksininkas nebėra toks turtingas. Dėl to, kad nebeturi daug pinigų, M. Tysonas teigia esąs laimingas. Atlygį, gautą už kovą su R. Jonesu, jis ketina atiduoti labdarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų