REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolygos turnyre Kauno „Žalgiris” (5/6) nesugebėjo nutraukti pralaimėjimų serijos, kai buvo priversti nusileisti Sankt Petergurgo „Zenit” klubui (6/2) 75:83 (15:23, 17:22, 19:21, 24:17).

Eurolygos turnyre Kauno „Žalgiris” (5/6) nesugebėjo nutraukti pralaimėjimų serijos, kai buvo priversti nusileisti Sankt Petergurgo „Zenit” klubui (6/2) 75:83 (15:23, 17:22, 19:21, 24:17).

REKLAMA

Didžiausią smūgį „Žalgiris“ patyrė prasidėjus trečiam kėliniui. Rusijos ekipa kėlinį pradėjo trimis tritaškiais ir ėmė triuškinti Lietuvos čempionus 54:34. Ketvirto kėlinio pradžioje po Roko Jokubaičio dvitaškio kauniečiams buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki vienženklio, bet dar aršiau kibti varžovams į atlapus nepavyko.

Apie rungtynes kalbėjęs klubo kapitonas Paulius Jankūnas sakė, kad vėl kartojosi tos pačios klaidos.

„Vėl nepasisekė. Kaip ir per paskutines tris rungtynes, tos pačios klaidos, kai per vėlai pradedame žaisti. Šlubuoja gynyba, jei vienas prieš vieną dar viskas gerai, bet ypač kai komandiškai ginamės, tai pagalbos nebuvo iš kitų, tai dar kas blogai. O po to, kai prisivijome, tai nelabai kažką daug reiškia. Kai kėlinį pradedame prasileisdami du ar tris tritaškius, tai taip ir nutinka. Buvo planas visur keistis, kur jie negalėjo tokių metimų išsimesti”, – tikino P. Jankūnas,

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kokios to priežastys, krepšininkas atsakė, kad atsakymų reikia ieškoti, bet tą pasakyti sunku

„Nežinau.. yra iš praėjusio sezono likusių krepšininkš, yra kas dabar prisijungė. Visi geri, bet to komandinio susikalbėjimo turi būti, jo trūksta. Kažko tikrai trūksta, nes man atrodo, kad komandinė gynyba yra visų penkių darbas, kur vienas kitam padeda. Ypač, kai tiek jau pralošėme mačų. Puolimu gali laimėti vieną kitą susitikimą, bet gynyba turi būti, ypač jei komandai nesiseka. Vadinasi, ji dar turi būti geresnė”, – sakė aukštaūgis.

REKLAMA

P. Jankūnas ant atsarginių suolelio po pertraukos ypač įnirtingai diskutavo su treneriais asistentais, pats taip pat išsakydavo patarimus aikštėje esantiems krepšininkams.

„Tai nebuvo pastabos. Po antro ar trečio tokio prasto epizodo norėjosi suaktyvinti gynybą ir norėjosi agresyviau pradėti gintis. Lyg darėme tą paskui, kai toks rezultatas tik ir turi aktyvinti gynybą, ne puolimu prisivyti varžovus”, – mintimis spaudos konferencijoje dalijosi krepšininkas.

Kauniečiai pastaruoju metu niekaip nesugeba gerai sužaisti gynyboje. Varžovai į žalgiriečių krepšį įmeta bent jau 85 taškus. Paklaustas, kokios to priežastys, P. Jankūnas atsakė: „Nežinau. Jei žinotume, iškart išsptęstume. Gal kažkas bijo išsibauduoti, gal bijo pasiūlyti pagalbą, ar atsakomybės trūkumas, turime agresyviau gintis. Kažkur kažkas bijo, kažko nepadarome, vis pritrūksta”.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje dalyvavo ir kitas žalgiriečių aukštaūgis prancūzas Joffrey Lauvergne'as.

„Buvo gerų poros minučių atkarpų, tačiau norint laimėti reikia gerai sužaisti 40 minučių ir ties tuo turime pasitempti. Turime sujungti mažas detales į visumą. Nuoširdžiai manau, kad teoriškai rungtynėms pasiruošėme gerai, tačiau mažų problemų iškilo. Visas bėdas gynyboje galime sutvarkyti tik kartu dirbant“, – teigė krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų