REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris” (5/6) Eurolygoje patyrė dar vieną nesėkmę, kai namų arenoje 75:83 pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit” (6/2).

Kauno „Žalgiris” (5/6) Eurolygoje patyrė dar vieną nesėkmę, kai namų arenoje 75:83 pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit” (6/2).

REKLAMA

Lietuvos ekipai tai buvo jau penktasis pralaimėjimas Eurolygos turnyre iš eilės

„Keičiamės, keičiamės, keičiamės”. Tokius žodžius išvertus iš anglų kalbos dažnai šaukė savo auklėtiniams kauniečių treneris Martinas Schilleris, ragindamas ant parketo esančius krepšininkus keistis dengiamaisiais gynyboje. Vis dėlto pirmoje pusėje tas mažai padėjo, nes „Zenit” sėkmingai surasdavo kelius „Žalgirio” krepšio link.

Po pertraukos M. Schilleris iškart buvo vėl priverstas kelti balsą ir prašyti minutės pertraukėlės, nes sužaidus vos pusantros minutės trečiame kėlinyje kauniečiai atsilikinėjo jau 34:54. Nors šeimininkai bandė vytis varžovus, bet šie sėkmingai atsakė į visus kauniečių bandymus priartėti.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtasis kėlinys buvo vienintelis rungtynėse, kurį šeimininkai laimėjo (24:17), bet visiškai prisivyti „Zenit” ekipos bei perimti iniciatyvo žalgiriečiams taip ir nepavyko.

REKLAMA

„ŽalgirĮ” į neviltį varė tolimi „Zenit” metimai. Rusijos ekipa pataikė 12 iš 23 mestų tritaškių (52 proc.). Austinas Hollinsas įmetė 3 iš 4 ir iš viso pelnė 20 taškų. Buvęs žalgirieti K.C Riversas taip pat sėkmingai dukart atakavo iš toli ir iš viso surinko 6 taškus.

Po dar vieno nesėkmingo mačo „Žalgirio” vyriausiasis treneris M. Schilleris neslėpė liūdesio ir tikino, kad pralaimėjimo priežastys yra gana aiškios.

„Sveikinimai varžovams. Jie sužaidė gerą mačą. Turėta jų dviženklė persvara neatrodė tokia, nes tą lėmė mažos detalės. Kaip visada, save įstūmėme į tokią situaciją, įkrentame į duobę. Tada ta pati situacija, kai turime iš duobės lipti, bet ji pasirodo per gili. Vėl paskutinės 16 minučių buvo geros, bet nepavyko iki galo prisivyti. Puolimas buvo geras, bet gynyba šlubavo”, – tikino treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimus virtualiai treneriui viso mačo metu galėjo užduoti ir komandos fanai. Vienas jų paklausė apie žaidėjų motyvaciją, kai tik esant neigiamam rezultatui krepšininkai atrodo pabunda ir ima vytis varžovus.

„Nežinau, man jie visada žaidžia su motyvacija ir energija, gal jiems trūksta dėmesingmo, bet tikrai ne motyvacijos”, – lakoniškai atsakė M. Schilleris. 

„Gintis geriau, – paklaustas apie nesėkmės priežastis sakė treneris. –Būti su varžovais, visada šalia jų. Priversti juos išmesti sunkius metimus, kabintis į marškinėlius. Aš neturiu problemų, jei varžovas pataiko sunkų metimą. Kaip treneriui, man dėl to viskas gerai. Bet reikia labiau gintis, dažniau būti šalia jų, kai jie iš tikrųjų gali mums pridaryti bėdos. Kartais darome individualias klaidas, trūksta tarpusavio komunikacijos. Mačui turi įtakos, kai eigoje turime -20 ,o paskui vėl tenka vytis”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nekaltinsiu individualiai žaidėjų, niekada. Tai pasiliks rūbinėje. Bet jie buvo ir didelė dalis, kodėl mes grįžome į mačą. Nėra dėl ko jų kritikuoti smarkiai, to tikrai dabar nedarysiu”,- į žurnalistų klausimą apie silpnai gynyboje atriudžiusius Joffrey Lauvergne'ą ir Roką Jokubaitį atsakė treneris.

„Turime dirbti toliau, atsikelti. Buvome patenkinti kai kuriais žaidimo aspektais, net gynyboje. Turime toliau dirbti, nes mes neturime pasirinkimo. Skirtumas tik tas, kad šiame lygyje negana būti tik geru gynyboje. Tu turi nedaryti tų klaidų kaskart. Pozityvus dalykas, kad mes kovojame, bet neigiamas, kad kaskart krentame į duobę”, – sakė M. Schilleris.

REKLAMA

Žalgiriečiai jau ilgą laiką verčiasi be Patricio Garino. Argentiniečio nebuvimas paliko nemažą skylę trečiojo numerio pozicijoje.

„Žinoma, jis buvo pakviestas kaip gynybos ramstis „trečiojoje“ pozicijoje, o puolime jis gali užsiliepsnoti. Mums tikrai jo trūksta, bet teisintis negalime, yra kaip yra. Patricio sugrįš, kad ir kokios formos, tik po kelių mėnesių. Dabar turime toliau darbuotis kaip komanda”, – apie situaciją tikino austras.

Kauniečiams tai buvo penktoji nesėkmė turnyre iš eilės. Anot trenerio, nuotaikos po mačo aišku, kad yra nekokios.

„Nuotaikos visada truputį neigiamos, kai pralaimime. Profesionalūs atletai nori laimėti mačus, tai normalu. Nelaimint nieko tas jaučiasi rūbinėje. Jei laimi, tada tavo pasitikėjimas savimi kyla. Bet ši grupė žaidėjų yra patyrusi, turime tvirtą braduolį. Tai visko matę Paulius Jankūnas, Thomasas Walkupas ar Marius Grigonis, jie tikrai nepalūš. Nepaisant pralaimėjimo mes turime išlikti kartu, pakelti nosį į viršų ir žaisti toliau”, – mintis spaudos konferencijoje dėstė M. Schilleris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų