REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas Kuzminskas iš ganėtinai laisvai gyvenančio Krasnodaro ir Rusijos šią savaitę atvyko į itin griežtai prižiūrimą FIBA atrankos lango „burbulą” Vilniuje, kur kartu su Lietuvos rinktine pratęs kovas atrankoje į 2022 m. Europos krepšinio čempionatą. Nepaisant sujaukto „Lokomotiv” sezono starto dėl COVID-19 protrūkio 31-erių puolėjas kol kas džiaugias sėkmingu tiek asmeniniu, tiek komandiniu žaidimu.

Mindaugas Kuzminskas iš ganėtinai laisvai gyvenančio Krasnodaro ir Rusijos šią savaitę atvyko į itin griežtai prižiūrimą FIBA atrankos lango „burbulą” Vilniuje, kur kartu su Lietuvos rinktine pratęs kovas atrankoje į 2022 m. Europos krepšinio čempionatą. Nepaisant sujaukto „Lokomotiv” sezono starto dėl COVID-19 protrūkio 31-erių puolėjas kol kas džiaugias sėkmingu tiek asmeniniu, tiek komandiniu žaidimu.

REKLAMA

Nors Rusija yra ketvirta labiausiai koronaviruso paveikta valstybė pasaulyje ir per parą šiuo metu čia fiksuojama 20-30 tūkst. naujų atvejų, gyvenimas to neišduoda.

„Suvaržymų nedaug. Patys žinome, kad tie skaičia stipriai auga kasdien, virusas siautėja ir matome, kad klubai sužaidę prieš mus ar kitą rusų komandą, grįžę turi atvejų. Situacija yra rimta, bet nėra rimtai žiūrima. Net užėjęs į vaistinę gali pamatyti vaistininkę be kaukės”, – sako M. Kuzminskas.

Šiuo metu jis ramus – rugsėjį jis, kaip ir visa likusi komanda, persirgo virusu. Turimi antikūniai lyg ir rodo, kad visi vis dar turi imunitetą.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo silpnumas, ypatingai sausas kosulys, nejaučiau jokio kvapo. Bet sunkiausia buvo grįžus į aikštelę, nes porą savaičių jautėsi ypatingas nuovargis”, – potyrius sergant koronavirusu prisiminė puolėjas.

REKLAMA

Vėliau „Lokomotiv” išvengė susirgimų ir kol kas demonstruoja gerą krepšinį – Europos taurėje ir VTB lygoje pasiekta po šešias pergales ir turnyruose kol kas užimamos antros vietos.

Europos taurėje M. Kuzminskas renka po 11,6 taško, VTB lygoje – 10,4 taško. Pagal šį rodiklį jis yra penktas „Lokomotiv” ekipoje – į priekį praleidžia keturius amerikiečius – Willą Cummingsą, Keviną Hervey, Jordaną Crawfordą ir Alaną Williamsą. Tiesa, pastarasis amerikietis, renkantis dvigubų dublių vidurkius tiek Europos taurėje, tiek VTB lygoje, patyrė sunkią traumą ir nežais apie pusmetį.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais atrodo, kad turint tiek daug individualiai talentingų žaidėjų gali būti sunku pasidalinti kamuoliu, bet M. Kuzminskas tuo nesiskundžia ir pats duria į savo trūkumą – nusimušusį taikiklį.

Europoje tritaškius lietuvis realizuoja 33,3 proc. tikslumu, VTB lygoje tik 24 proc.

„Statistika yra ganėtinai nebloga. Manau, kad ji tik gerės, nes sezono pradžioje mano taikiklis yra nusimušęs. Kai jis atsigaus, viskas bus gerai”, – šypteli M. Kuzminskas.

Taikiklį sureguliuoti jis bandys jau Vilniuje, kur krepšinio rinktinė sužais dvejas rungtynes 2022 m. Europos čempionato atrankoje.

Penktadienį laukia rungtynės su Danija, sekmadienį – su Belgija. Abi rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos TV3 kanalu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuva kol kas atrankos C grupėje yra pasiekusi vieną pergalę per dvejas rungtynes – vis dar sunku pamiršti vakarą, kai išvykoje belgams buvo nusileista 65:86.

„Kol kas visa koncentracija į pirmas rungtynes . Reikia laimėti prieš danus ir neperšokus griovio nesakyti op” , – atsargus krepšininkas.

Pokalbis su M. Kuzminsku – apie koronavirusą, sezoną Krasnodare ir rinktinės gyvenimą „burbule”

Standings provided by SofaScore LiveScore

„Lokomotiv” komandai teko išgyventi koronaviruso protrūkį rugsėjį. Kiek dėl to komandoje ramiau dabar?

Rudenį po draugiškų rungtynių Maskvoje atkritome praktiškai visi. Sezono pradžia tikrai nebuvo dėl to lengvesnė, nes fiziškai žaisti buvo sunku, ypač tiems, kurie persirgo rimčiau. Tarp jų ir aš. Žiūrint į ateitį, tai gali mums išeiti į naudą, nes prasirgome visi kartu, antikūnių vis dar turime, todėl kaip ir didelės galimybės užsikrėsti dar kartą nėra.

REKLAMA

Tikimės, kad sportinė forma tik kils aukštyn ir didelių nesklandumų nebus. Džiaugiuosi, kad galime žaisti. Nors ir kelionės – ypatingai sunkios, bet galime žaisti ir ta situacija yra daug smagesnė nei buvo pavasarį, kai teko sėdėti namie.

Kokie simptomai pasireiškė Jums, kai susirgote?

Tradicininiai, kaip ir visiems. Buvo silpnumas, ypatingai sausas kosulys, nejaučiau jokio kvapo. Bet sunkiausia buvo grįžus į aikštelę, nes porą savaičių jautėsi ypatingas nuovargis. Normalu, nes per tiek laiko būnant namie ir pilnavertiškai nesportuojant, sportinė forma krenta.

Kaip leidote tas karantino dienas?

Paskambindavau visiems artimiesiems ir draugams. Buvau pasiėmęs knygų, pasižiūrėjau tinklalaides ir laikas visai greitai praėjo.

REKLAMA

„Lokomotiv” neblogai sekasi tiek Europos taurėje, tiek Vieningoje lygoje – kokias sėkmės priežastis įvardintumėte?

Galbūt, kad liko komandos pagrindas iš praėjusio sezono. Jeigu žiūrime į sėkmingiausias komandas Europoje ir NBA, jos būna kartu praleidusios porą metų. Tai duoda pliusą prieš kitas komandas. Liko branduolys, tarp jų ir mes su Mantu, treneris, dėl to sezonas kol kas ir neblogas. Labai skaudu, kad Alanas Williamsas, mūsų lyderis tiek aikštėje, tiek sakyčiau už jos – jis žiauriai geras žmogus – dabar gavo traumą. Tai labai jaukia mums kortas. Manau, kad klubas turės ieškoti naujo žaidėjo, tada priklausys kaip greitai jis integruosis. Manau, kad su Alanu būtume vieni realiausių pretendentų laimėti Europos taurę ir kaip reikiant pasispardyti VTB.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abiejuose turnyruose esate penktas pagal rezultatyvumą, nors ir renkate dviženklius skaičius. Į priekį praleidžiate tik keturis amerikiečius. Kaip jūsų akimis ekipai sekasi dalintis kamuoliu?

Visko būna – tai yra mūsų stiprumas, nes turime daug žaidėjų, galinčių lyderiauti. Priešininkų komandai yra sunkiau koncentruotis prieš mus nei, kai būna vienas išreikštas lyderis.

Mano statistika yra ganėtinai nebloga ir, manau, ji tik gerės, nes sezono pradžioje taikiklis nusimušęs. Kai jis atsigaus, viskas bus gerai. Labiausiai džiaugiuosi, kad kol kas iškovojame pergales. Jeigu laimėsi, visiems bus gerai.

Mantas Kalnietis šį sezoną taškais neišsiskiria, bet stebina rezultatyvių perdavimų gausa. Jums irgi jų nepagaili?

REKLAMA

Užtenka (juokiasi, – aut. past.). Manęs tai nestebina, nes jam aplinkui viskas yra žiauriai tinkama. Jis visuomet sužaidžia gerus sezonus ar už klubus, ar už rinktinę, kai yra išreikštas pirmas įžaidėjas ir turi pasitikėjimą iš trenerio. Jam labai tinkama sistema, panaši, kaip Jono Kazlausko, kai žaidėme rinktinėje. Labai daug viskas paremta žaidimu du prieš du, aukštaūgis gerai nusileidžia po krepšiu ir Mantui lieka atlikti gerą perdavimą,. Jeigu aukštaūgis uždengtas, Mantas yra aukštas ir gali kamuolį nusimesti į kampą. Jis tų perdavimų negaili ir jais mėgaujasi. Žiauriai dėl to džiaugiuosi.

Kai žaidėte Milane, „Instagrame” dalindavotės vaizdo įrašais, kaip traukiate dainas su Artūru Gudaičiu. Su Mantu Krasnodare tokios tradicijos neturite?

REKLAMA

Mažiau važiuojame vienoje mašinoje – su Artūru dažnai keliaudavome kartu (juokiasi). Abu esame lietuviškos muzikos mėgėjai, dažnai paklausome, bet kitomis aplinkybėmis. Ir Mantas neturi socialinių tinklų bei nėra pats didžiausias mėgėjas filmuotis.

Kaip atrodo gyvenimas Krasnodare – ar galite išeiti pavalgyti, kokie draudimai galioja?

Suvaržymų nedaug. Patys žinome, kad tie skaičiai stipriai auga kasdien, virusas siautėja ir matome tai, kai klubai sužaidę prieš mus ar kitą rusų komandą, grįžę turi atvejų. Neišimtis ir Panevėžio „Lietkabelis”, kuriame atrodė, kad visi jau persirgę, bet grįžę po mūsų fiksavo naujus atvejus. Ta situacija yra rimta, bet nėra į ją rimtai žiūrima. Net užėjęs į vaistinę gali pamatyti vaistininkę be kaukės. Gyvenimas nėra sustojęs, visi dirba. Toks yra žmonių pasirinkimas, o mes, kabutėse, galime tik pasidžiaugti, kad prasirgome ir tą toleruoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Rusijos atvykote į burbulą, kuriame gyvenimo sąlygos daug griežtesnės. Kokia tvarką radote?

Per daug nėra net ką papasakoti – salė, viešbutis, niekur neiname iš savo aukšto, valgome ne kartu, o nešamės maistą į kambarį. Taisyklės mums griežtos. Gerai, kad laikotarpis nėra ilgas, bet gan skaudu sėdėti viešbutyje, beveik matyti savo namus, bet negalėti į juos nueiti.

Kokios taisyklės sunkiausia laikytis?

Sunkiausia, kad negali išeiti. Normalu, kai rungtyniauji užsienyje ir grįžęs į Lietuvą kelioms dienoms ar savaitėlei nori su kažkuo arbatos išgerti, ar sutvarkyti kažkokius reikalus, kurių negali per atstumą, bet dabar negali to padaryti. Sėdi ir supranti, bet reikia džiaugtis, kad apskritai vyksta toks burbulas.

REKLAMA

Pirmas rungtynes žaisite su danais – ką galite pasakyti apie šią rinktinę?

Sakyčiau, kad jie turi porą ryškesnių galimybių krepšininkų, bet daugiausiai priklausys nuo mūsų. Kaip mes išeisime, kaip pradėsime rungtynes. Realistiškai žiūrint, prieš kiek silpnesnes komandas, jeigu išeisi nuo pirmų minučių ir užduosi savo toną, mačas bus lengvesnis. Kad nepasikartotų situacija Belgijoje, kur buvo didžiulė gėda. Kur jie uždavė toną, susikrovė persvarą ir mus įveikė gėdingai. Manau, kad tos pamokos išmoktos ir bus kitaip. Turime daug naujų žaidėjų, bet manau, kad jiems pavyks sėkmingai integruotis

Sekmadienį laukia belgai – kiek likę sportinio pykčio po pirmų rungtynių su jais?

Žinoma. Ir pykčio ir norisi būti aukščiau turnyrinėje lentelėje, bet kol kas visa koncentracija į pirmas rungtynes. Reikia laimėti prieš danus ir neperšokus griovio nesakyti op.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų