REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris” (5-5) ketvirtadienį namų aikštėje sieks nutraukti keturių iš eilės pralaimėjimų seriją. Martino Schillerio auklėtinių laukia Sankt Peterburgo „Zenit” (5-2) ir Artūro Gudaičio iššūkis.

Kauno „Žalgiris” (5-5) ketvirtadienį namų aikštėje sieks nutraukti keturių iš eilės pralaimėjimų seriją. Martino Schillerio auklėtinių laukia Sankt Peterburgo „Zenit” (5-2) ir Artūro Gudaičio iššūkis.

REKLAMA

Mačo pradžia – 20 val. Rungtynes tiesiogiai stebėkite „TV3 Sport” kanalu arba naujos kartos televizijoje „Go3”.

Be A. Gudaičio Kaune bus ir daugiau pažįstamų veidų – buvę žalgiriečiai Kevinas Pangosas su K.C. Riversu bei karjerą tuometiniame Vilniaus „Lietuvos ryte” pradėjęs Billy Baronas.

„Zenit” iš esmės tik dabar įsivažiuoja į normalų sezono ritmą, nes jį buvo stipriai sujaukęs koronaviruso protrūkis komandoje.

Klube buvo fiksuota daugiau nei 20 apsikrėtimų – sirgo prakitškai visi krepšininkai, tarp jų ir A. Gudaitis.

Ilgam iš varžybų iškritęs „Zenit” dabar gyvena milžinišku tempu – pirmadienį jie Vitorijoje sužaidė atidėtas rungtynes su „Baskonia”, o ketvirtadienio rungtynės su „Žalgiriu” jiems bus trečios Eurolygoje per šešias dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Tą prieš rungtynes akcentavo ir X. Pascualis.

„Suprantame, kad dabar turime sudėtingą tvarkaraštį. Mūsų varžovai turėjo šešias, septynias dienas pasiruošti šioms rungtynėms. Mes neturėjome daug laiko pasirengti.

REKLAMA

Turėsime įdėti daug pastangų, kad žaistume tokiu pačiu intensyvumu kaip „Žalgiris“. Kalbu apie mūsų greitį gynyboje ir puolime. Be abejonių „Žalgiris“ žais greitą krepšinį.

Galime rasti būdų sunaikinti varžovų žaidimo planą, bet mums yra vis sunkiau, nes kiekvieną dieną jaučiamės vis labiau pavargę šiuo įtemptu metu. Tačiau turėsime toliau tęsti savo žaidimą”, – sakė treneris.

Nepaisant visų negandų ir įtempto tvarkaraščio „Zenit” yra puikiai treniruojama ir aukščiausio lygio talentus turinti ekipa, kelianti grėsmę bet kuriam varžovui.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos klubo rotaciją sudaro dešimt žaidėjų – iš vietinių žaidėjų rimtesnį vaidmenį gauna tik Andrejus Zubkovas, rungtyniaujantis po 15 minučių. Kiti rusai žaidžia tik epizodiškai.

Naudingiausiai „Zenit” gretose rungtyniauja Mateušas Ponitka, pelnantis 8,6 taško, atkovojantis 4,7 kamuolio, atliekantis 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir renkantis 14,1 naudingumo balo.

Nuo jo nedaug atsilieka vis geriau aikštėje besijaučiantis A. Gudaitis, kurio statistika per 20 minučių siekia 10,2 taško ir 4,5 sugriebto kamuolio.

„Zenit” pasižymi ypač drausmingu komandiniu žaidimu – X. Pascualis garsėja kaip treneris, turintis krūvą derinių ir sudėtingą sistemą. Tą atspindi ir skaičiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus, kurių atlieka 16,43 per rungtynes, „Zenit” Eurolygoje tėra dvyliktas, bet net aštuoni krepšininkai vidutiniškai renka po 6-10 taškų.

Rezultatyviausias ekipos krepšininkas – 10,3 taško pelnantis snaiperis B. Baronas, kuris tritaškius realizuoja 44,1 proc. tikslumu.

Įspūdingai sezoną pradėjęs K. Pangosas kol kas stringa po priverstinės pertraukos dėl koronaviruso išplitimo klube.

Kanadiečio sezono vidurkiai vis dar solidūs – 9,4 taško ir 6,9 rezultatyvaus perdavimo, bet jeigu skaičiuotume statistiką po „Zenit” sugrįžimo, ji atitinkamai siektų 5,6 ir 7,8.

X. Pascualio auklėtiniai ir „Žalgiris” žaidžia kardinaliai skirtingą krepšinį – vienoje pusėje yra itin drausminga, sudėtingų ir galybės derinių apraizgyta „Zenit” sistema, kitoje – laisvas krepšinis.

REKLAMA

Tai atsispindi ir skaičiuose. „Zenit” pagal puolimo reitingą yra antroje lentelės pusėje ir su 95 taškais per šimtą atakų užima 12-ąją vietą, kai „Žalgiris” su 104,6 taško yra antras.

Panašiai skiriasi ekipų pasirodymai ir metant tritaškius – kauniečiai tolimus metimus realizuoja 41,3 proc. tikslumu ir pirmauja Eurolygoje, kai „Zenit”, turėdama net kelis išreikštus snaiperius, tritaškius meta viso labo 32,3 proc. tikslumu.

Viskas pasikeičia, kai kalbame apie gynybos reitingą. „Zenit” per šimtą atakų praleidžia vos 92,3 taško ir yra antra, nusileisdama tik Šarūno Jasikevičiaus „Barcelonai”. Savo ruožtu „Žalgiris” pagal šį rodiklį yra pats blogiausias – praleidžiama net 105,1 taško.

REKLAMA

Šį sezoną vienintelė Rimo Kurtinaičio Maskvos srities „Chimki” sugebėjo sulaužyti „Zenit” gynybą ir sumesti 88 taškus, visi kiti varžovai liko žemiau sau įprastų vidurkių.

Bet ir „Chimki” tą padarė tik Eurolygoje – sezono pradžioje R. Kurtinaičio auklėtiniams į varžovų krepšį pavyko įridenti tik 67 taškus.

Nors „Zenit” pagal sudėtį yra praktiškai tipinė Rusijos ekipa – turinti krūvą amerikiečių, kurie ir tempia paskui save visą komandą, bet savo žaidimu ji toli gražu nėra tokia „tipinė”.

X. Pascualio komandose svarbiausia komandinis žaidimas, ką atspindi ir statistika. Detalių išpildymas ir beatodairiškas plano laikymąsis yra be galo svarbus ir tai „Zenit” šį sezoną sekasi neblogai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiriui” bus būtina stengtis varginti varžovus savo bėgimu – „Zenit” tikrai neturės tiek jėgų po mačo Vitorijoje, iš kurios kelionė nėra pati lengviausia. Čia didelį vaidmenį turės ir tai, kaip gerai žalgiriečiai sugebės gintis.

Jei tą kibiai darys tik du kėlinius, kaip jau įpratome per šią nesėkmių seriją, tokie „Zenit” žaidėjai kaip B. Baronas, K.C. Riveras ar K. Pangosas gali pajusti metimą ir pridaryti bėdų, kurias jau matėme mače su CSKA ar „AX Armani”.

Į Kauną atvyksta akivaizdus Eurolygos atkrintamųjų klubas ir galbūt net pretendentas į finalo ketvertą, bet būtent dabar „Žalgiris” turi neblogą šansą nutraukti nesėkmingą seriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų