REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės senbuvis Jonas Mačiulis padės komandai kovose dėl patekimo į 2022 m. Europos čempionatą.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės senbuvis Jonas Mačiulis padės komandai kovose dėl patekimo į 2022 m. Europos čempionatą.

REKLAMA

Nors 35 metų patyręs krepšininkas galėtų sau ramiai savaitę ilsėtis, bet jis atvyko iš Graikijos, kad dar dukart apsivilktų rinktinės marškinėlius. Atėnų AEK atstovaujantis lietuvis Graikijoje žaidžia nuo 2018 m. vasaros.

Rinktinės veteranas vienas paskutiniųjų prisijungė prie komandos šią savaitę Vilniuje vykstančiame „burbule“, kuriame galios itin griežtos saugumo reikalavimo taisyklės. Krepšininkai jokiu būdu negalės palikti viešbučio, komandos atskirtos aukštuose, galios begalė daug kitų smulkesnių taisyklių.

Koronaviruso kontekste organizatoriai buvo priversti viską suplanuoti iki mažiausių detalių. J. Mačiulis yra dalyvavęs daugybėje rinktinė stovyklų, bet ši tikrai yra kitokia.

REKLAMA
REKLAMA

„Atvykus viskas pasirodė labai tuščia, tvyro šiokia tokia vaiduokliška atmosfera, bet viskas gerai”, – šypsodamasis LKF duotame interviu pasakojo Jonas Mačiulis.

REKLAMA

Lapkričio 27 dieną Lietuva išbandys savo jėgas su dar atrankoje nesutikta Danijos rinktine, o lapkričio 29 dieną šalies rinktinė sieks revanšo prieš pirmame rate antausį skėlusią Belgiją. Abejas rungtynes tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Griežtas Vilniaus „burbulas“

„Gyvename gana gerai, tik šiek tiek užsidarę, – pokalbio su tv3.lt metu sakė Jonas Mačiulis. – Šiaip nelabai kuo čia ir skiriasi nuo kitų stovyklų, tik gal kai kurios taisyklės. Niekas čia mūsų neuždarė, durys neužrakintos, bet, aišku, žinome taisykles, kad negalime taip tiesiog išeiti. Tai tiesiog sąmoningumo reikalas. Gyvename atskirai, komandai išskirtas visas aukštas, į kambarius maistą atveža. Anksčiau labiau būriuodavomės, valgėme kartu, o dabar va toks tik skirtumas. Bet man ne pirmas toks „burbulas“, teko ir su komanda panašiomis sąlygomis jau būti šio sezono metu“.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl koronaviruso vyrauja ir gana dideli kelionių suvaržymai. Anot J. Mačiulio, jo kelias į Lietuvą nebuvo itin lengvas, užtruko 28 valandas, bet kai kurie komandos draugai turėjo ir daugiau bėdų.

„Visiems ta kelionė prailgo. Man asmeniškai, nes šeštadienį mačą su komanda žaidėme išvykoje,  o po to teko keliauti ir autobusu. Toks ir nepatogumas, bet Mantui Kalniečiui ar Mindaugui Kuzminskui iš Rusijos išvis nelengva atvykti. Nėra čia kažkokių barikadų, bet tenka palaukti, nes nėra tiek skrydžių, teko ir Franfkurto oro uoste man luktelėti maždaug 11 valandų. Tai tų nepatogumų aišku, kad yra”, – sakė krepšininkas.

35 metų krepšininkas paklaustas, ar nesvarstė gal šįkart nevažiuoti, o savaitę skirti poilsiui, atsakė: „Na ne, treneris paskambino, pakalbėjome, sakė reikia tavo pagalbos. Sudėtis ir taip čia keičiasi nemažai. Paklausė, ar nieko prieš prisidėti, tai ir atvykau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Graikijoje pastaruoju metu kasdien fiksuojama kiek daugiau nei 2 tūkst. užsikrėtimų koronavirusu atvejų, Paprašytas palyginti situaciją, krepšininkas tikino, kad ten kontrolė yra griežtesnė nei Lietuvoje.

„Viskas nuo žmonių priklauso. Kaip tu reaguoji į viską, nes to chaoso šiokio tokio dabar neišvengsi. Sakykime, procentaliai ten situacija gal geresnė, nes žmonių keturiskart daugiau, o tų atvejų gana panašiai kasdien praneša. Bet ten žymiai griežtesnė kontrolė, visiškai viskas uždaryta, į kiemą net nelabai išeisi, policija dažnai tikrina. Tai tų niuansų tikrai yra”, – apie situaciją Atėnuose pasakojo J. Mačiulis.

REKLAMA

Laukiantys varžovai ir „Žalgirio” klausimas

Lietuvis AEK gretose žaidžią jau du sezonus. Kaip tikina pats sportininkas, sezonas tikrai banguotas, bet dabartinėmis sąlygomis vargu ar galima to išvengti.

„Banguotas jis yra visur. Tai arba su tuo susigyveni, įpranti, arba ne. Mes irgi klube, pavyzdžiui, ruošiamės mačui, o iš vakaro sužinome, kad jis neįvyks. Tai tenka planus keisti, koreguoti. Bet to neišvengsi. Turėjome vieną koronaviruso atvejį klube, bet jis buvo besimptomis. Ten taip gavosi, kad žaidėme su Minsko komanda, o pas juos nemažai buvo tų atvejų prieš tai, tada profilaktiškai tyrėmės ir nustatė vieną atvejį”, – tikino puolėjas.

REKLAMA

Kalbėdamas su portalu tv3.lt krepšininkas tikino, kad jis ir šeima apsiprato šiek tiek su dabartine situacija ir į viską reaguoja ramiau. Graikijoje jis gyvena kartu su visa šeima.

„Čia tokia situacija, kai tu arba supranti ją, arba nuolat panikuoji. Pavasarį gal viskas nauja buvo, dabar jau supratome, kaip, kas ir kada. Visko būna. Pavyzdžiui, eina vaikai į mokyklą, pareina vieną dieną, padeda knygas ant stalo ir sako, kad ji uždaryta, pamokos namie. Po kelių savaičių vėl mokykla atidaryta. Bet komandoje ir aš jaučiuosi turintis savo vietą, čia gera gyventi ir šeimai”, – mintimis dalijosi trijų dukrų tėvas.

Lietuvių penktadienį Vilniuje laukia Europos atrankos mačas su danais, o sekmadienį teks grumtis su Belgija. Kaip tikina J. Mačiulis, varžovai tikrai geri, nereikia nuvertinti, bet pasiruošimui laiko nėra daug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas tik spėjome sustatyti gynybą, kai kuriuos derinius pasikartoti, nes jie vis vien daugmaž tie patys, kaip ir praėjusiame lange. Laiko tikrai mažai, bet visiems tiek jo yra. Anksčiau, kai stovyklavome, tai treniruotis kiek norėjai galėjai, o dabar viskas taip sustyguota, kad 1,5 h ir ne daugiau. Rytinė treniruotė vos 45 min. Tai tokie niuansai yra, bet nelabai kažko čia prisimokinsi prieš rungtynes. Varžovus irgi reikia įvertinti”, – teigė J. Mačiulis.

Pats krepšininkas vasarą buvo siejamas su grįžimu į Kauną. Apie tai paklaustas, jis atsakė, kad neslėpė to, jog su „Žalgiriu” turėjo pokalbį.

„Tai aš to ir neslėpiau, anksčiau jau esu sakęs, kad vasarą šiek tiek bendravome, buvo tas pokalbis. Bet tada iš jų pusės buvo pasakyta, kad mano pozicija jau užpildyta. Patricio Garino, Steve'as Vasturia, gynyboje daugiau pozicijų ir Thomasas Walkupas gali padengti. Kiek matau, P. Garino turi ten bėdų, nelabai gali žaisti, tai gal ta pozicija ir silpesnė dabar pas juos. Tačiau aš turiu sutartį iki sezono pabaigos su AEK ir dabar jau tikrai nėra kažkokių kalbų apie išvykimą”, – situaciją komentavo krepšininkas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų