REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laurynas Birutis garsiai prisistatė Ispanijos krepšinio publikai. 23 metų aukštaūgis vasarą papildė Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ komandos gretas ir tapo vienu svarbiausių ekipos krepšininkų.

Laurynas Birutis garsiai prisistatė Ispanijos krepšinio publikai. 23 metų aukštaūgis vasarą papildė Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ komandos gretas ir tapo vienu svarbiausių ekipos krepšininkų.

REKLAMA

Žaidėjas kurį laiką blaškėsi tarp įvairių LKL komandų. Kauno „Žalgirio" sistemoje užaugęs sportininkas rungtyniavo Šiauliuose, kelis sezonus su pertrauka Prienuose. Ten jis praleido ir 2019/2020 metų sezoną bei buvo geriausias komandos ir vienas naudingiausių krepšininkų visame čempionate (15,2 tšk.)

Krepšinio kularuose svarstyta, ar L. Birutis atras savo vietą „Žalgiryje", ar bus priverstas savo karjerą tęsti kitur. Ne ilgai trukus tapo aišku, kad lietuviui vietos sudėtyje ne itin atsiras. 213 cm aukštaūgis vasarą pasuko į Ispaniją, kur rungtyniauja vienoje komandoje su kitu lietuviu Laurynu Bieliausku.

O ten L. Birutis atrodo fantastiškai. Ispanijos krepšinio čempionate, kuris yra laikomas stipriausia nacionaline lyga Europoje, jis antras pagal naudingumą (23,2), penktas pagal pelnomus taškus per mačą (vid. 16,4), trečias pagal sugriebtus kamuolius (6,9).

REKLAMA
REKLAMA

Puikūs statistiniai rodikliai bei žaidimas neliko neįvertintas, kadangi L. Birutis tapo ir viso Ispanijos krepšinio čempionato rugsėjo mėnesio naudingiausiu žaidėju. L. Birutis vos ketvirtas toks žaidėjas iš Lietuvos, kuriam  pavyko tą pasiekti. Tą yra pavykę padaryti tik Arvydui Saboniui, Artūrui Karnišovui ir Arvydui Macijauskui.

REKLAMA

„Sunku pasakyti, tą traumą nedidelę turėjau, gal šiek tiek esu išsimušęs dabar iš ritmo, bet sezone kol kas pavyko demonstruoti gerą krepšinį. Jaučiuosi gerai, pasirengęs, tas ir matosi aikštelėje”, – pokalbio metu su tv3.lt lakoniškai sakė L. Birutis.

„Visai geras, sakyčiau, buvo pasiruošimas vasarą. Tikrai teko daug dirbti, tobulėti, gal tas padėjo kažkiek labiau pasirengti”, – tikino krepšininkas.

Į Ispaniją persikėlęs L. Birutis turėjo prisitaikyti ir prie naujos aplinkos. Dar labiau prie jos prisitaikyti dabartinėmis sąlygomis, kai vis dar koronavirusas tvyro aplink. Anot aukštaūgio, virusas nori nenori įneša pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai tenka prisitaikyti. Ir prieš sezoną, ir dabar. Jau teko ir kelis mačus čempionate atidėti. Tas nėra lengva, kai ruošiasi, planuoji, o iš vakaro pasako, kad nežaisime. Tai įneša chaoso šiek tiek, bet tenka prisitaikyti”, – sakė L. Birutis.

„Obradoiro CAB“ ekipa du dviem lietuviais Ispanijoje kol kas žengia 10 vietoje, savo sąskaitoje turi 5 pergales ir 6 nesėkmes.  Ypač sėkmingas klubui buvo rugsėjo mėnuo, kai L. Birutis ir buvo pripažintas visos lygos naudingiausiu mėnesio žaidėju.

„Oi, seniai buvo tas apdovanojimas, jau net nepamenu, – šypsodamasis atsakė krepšininkas. – Bet tikrai malonu visada to sulaukti. Dar geriau, kad tas geras žaidimas ir komandai padėjo, nes tada laimėjome visas žaistas rungtynes lygoje. Ir pačiam gerai sekėsi, ir komandai”.

Paklaustas, kokius tikslus komanda šiemet sau kelia, sportininkas atsakė gana lakoniškai: „Tokiam stipriame čempionate reikia tik žiūrėti rungtynes į priekį. O, kaip bus, tik jau po sezono pamatysime”.

L. Biručio karjeroje vasarą įvyko daug permainų. Įprasti prie naujos aplinkos padėjo ir kartu komandoje žaidžiantis kitas lietuvis L. Bieliauskas.

REKLAMA

„Labai smagu, kad esame dviese. Atvykus kartu apžiūrėjome miestą, kas, kur kada, vyksta, kur galima nueiti. Smagu ir kai galime pasikalbėti lietuviškai. Atrodo gal viskas tas smulkmenos, bet labai padeda tokie dalykai. Tai tas prisideda ir prie žaidimo gal, nes nesijaučiu kažką labai kito padaręs, bet pavyksta gerai žaisti ir padėti komandai. Tai svarbiausia”, – mintimis dalijosi žaidėjas.

Pasiruošimas su rinktine

L. Birutis, nepaisant patirtos smulkios traumos, dėl kurios nežaidė daugmaž savaitę, neatsisakė atvykti ir padėti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei Europos čempionato atrankos mačuose. Jam, kaip ir kitiems, tenka gyventi „burbule”, kur galioja griežtos taisyklės.

REKLAMA

„Įpratau prie tų taisyklių. Jau keliaujant Ispanijoje panašios yra, kad daug ko negalima daryti. Dažniausiai būna tik viešbutis, salė ir rungtynes. Tai tiek. Tai čia ir viskas pažįstama, nebuvo sunku prisitaikyti”, – pokalbio metu su tv3.lt tikino krepšininkas.

„Kol kas daugiau ties savimi dirbome. Čia tos kelios dienos gana nedaug. Tai šlifavome derinius, ypač gynyboje, aptarėme puolimą, varžovų dar nespėjome labai analizuoti, bet tą treneriai turėtų šiandien jau peržvelgti”, – mintis dėstė L. Birutis.

Lietuvos rinktinės dvikovas prieš Danijos (lapkričio 27) ir Belgijos nacionalines komandas (lapkričio 29) tiesiogiai stebėkite TV3 televizijoje ir naujos kartos televizijoje Go3.lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų