REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) iškovojo dar vieną pergalę, palauždamas Klaipėdos „Neptūną“.

Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) iškovojo dar vieną pergalę, palauždamas Klaipėdos „Neptūną“.

REKLAMA

Po rungtynių „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris pasidalino savo mintimis apie rungtynes ir Mareko Blaževičiaus padėtį komandoje.

„Džiaugiamės pergale ir tai, kaip ją pasiekėme – gynyba. Paskutinės penkios pirmojo kėlinio minutės buvo prastos, bet visą likusį laiką buvome susitelkę ir tai yra svarbiausia“, – teigė austras.

– Ar sustabdyti varžovų tritaškiai ir 19 išprovokuotų klaidų buvo kertiniai jūsų gynybos aspektai?

 – Klaidas atnešė mūsų agresyvumas, o taiklumas dažnai priklauso nuo to, kiek sugebi komplikuoti varžovų metimus ir mes tai darėme solidžiai. Skaičiai mus tenkina.

– Marekas Blaževičiaus yra daugiausiai dėmesio sulaukiantis lietuvis. Kaip galima įvertinti jo pasirodymą šiandien ir kokie planai jam yra ateityje?

REKLAMA
REKLAMA

– Svarbiausia, kad jis tobulėtų ir turėsime rasti jam minučių. Jis yra talentingas vaikis, mums labai patinka, tiek profesionaliu, tiek asmeniniu požiūriu. Pirmadienį jis vyks į rinktinės stovyklą Vilniuje, džiaugiamės dėl to, nes jaunam žaidėjui yra labai svarbu žaisti. Mūsų situacija yra tokia, kokia yra, COVID-19 jam irgi nepadėjo, nes buvo nukelti trys LKL mačai, kuriuose jis būtų rungtyniavęs. Staiga atsirado mėnesis, kai jam neteko žaisti ir jaunam žaidėjui tai yra problema. Jis mums patinka ir sunkiai dirba, gerai tvarkosi su situacija.

REKLAMA

– NBA G lygoje tapote metų treneriu, palyginus talento lygį, kokios yra galimybių lubos Marekui Blaževičiui ir Rokui Jokubaičiui?

– Pamatysime kitą vasarą. Manau, kad abu pasielgė protingai pasitraukdami iš naujokų biržos. Klubams yra labai svarbu užjūrio talentus pamatyti gyvai, aš pastaruosius trejus metus atlikau šią funkciją Jutos „Jazz“ klube, žinau visą procesą. Labai svarbu pamatyti europiečius gyvai, nes jie nėra taip gerai pažįstami. Apie NCAA žaidėjus turime daug daugiau informacijos. Žinome europiečių lygį, tačiau reikia juos pamatyti gyvai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų