REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) būstinėje, buvo sprendžiami aktualiausi šalies futbolo klausimai.

Ketvirtadienį Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) būstinėje, buvo sprendžiami aktualiausi šalies futbolo klausimai.

REKLAMA

Vykdomojo komiteto (VK) posėdžio metu buvo išrinkti nauji LFF viceprezidentai, patvirtina premija vyrų rinktinei už šių metų pasiekimus ir nutarta dėl skambiai viešumoje eskaluoto vaikų perėjimo mokesčio.

Iš Lietuvos futbolo valdymo traukiasi Arūnas Pukelis, kuris ketvirtadienį savo noru neteikė kandidatūros – apie sprendimą pasitraukti A. Pukelis pranešė feisbuke. 

Tiesa, A. Pukelis lieka LFF organizacijoje kaip VK narys ir Ekonomikos ir Finansų komiteto vadovas.

Taip pat pasitraukė iki šiol čia dirbęs Salės futbolo asociacijos vadovas Vidmantas Butkevičius ir Gediminas Daukšys (Alytaus apskritis).

REKLAMA
REKLAMA

Naujais LFF viceprezidentais tapo Mindaugas Bondauskis iš Telšių apskrities, Janas Nevoina iš A lygos ir Nemunas Dagilis iš Utenos apskrities.

Dar vienas svarbus klausimas, kuris buvo sprendžiamas VK posėdyje – futbolą žaidžiančių vaikų perėjimo mokestis, sukėlęs nemenką sujudimą futbolo bendruomenėje.

REKLAMA

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius patvirtino, kad mokestis už komandą norinčius keisti vaikus nebus įvedamas – akademijos negaus pinigų, jei jų vaikas nuspręs pakeisti trenerį, komandą, ar pačią akademiją.

„Perėjimo mokesčio nebus. Reikės rašyti prašymą, gavus abiejų šalių sutikimą vaikas galės keisti akademiją“, – sakė E. Stankevičius.

E. Stankevičius patvirtino žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl vyrų futbolo rinktinei numatytos 75 tūkst. eurų premijos. Už tai, kad Valdo Urbono vadovaujama rinktinė liko UEFA Tautų lygos C divizione, komandai bus skiriama ši suma. Tiesa, kokios premijos dalys teks kuriam asmeniui, LFF nereglamentavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos vyrų futbolo rinktinei bus skirta premija. Kaip pinigai bus padalinti, čia jau vidinis pačios komandos klausimas“, – sakė E. Stankevičius.

Konferencijos metu E. Stankevičius užsiminė ir apie galimą naujoką kito sezono A lygoje.

Tai Kėdainių klubas, sportiniu principu (triumfavo I lygoje – aut. past.) iškovojęs šią teisę ir rodantis rimtą susidomėjimą galimybe keltis į aukštesnį lygį.

„Kėdainių klubas turi rimtų planų žengti į A lygą“, – tikino E. Stankevičius.

Taip pat LFF vadovai pristatė finansines ataskaitas, kuriose buvo patvirtintas ir visas 2020 metų biudžetas – LFF šiais metais disponouja 8 mln. 571 tūkst. eurų. Tai mažesnė suma, nei buvo planuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai, per 5 mln. eurų įplaukų, LFF sulaukė iš UEFA. Perpus mažiau, 2.5 mln. eurų, LFF sulaukė iš FIFA organizacijos.

123 tūkst. eurų LFF šiemet sulaukė iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), 739 tūkst. eurų sudarė komercinės pajamos, tokios, kaip bilietų prekyba ir kita.  

Taip pat LFF pristatė ir biudžeto vykdymą (žr. nuotr.)

LFF vadovai patvirtino, kad kitų metų LFF taurės finalas kitais metais vyks Šiaulių mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų