REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kobe Bryanto karjera – viena įspūdingiausių visoje krepšinio istorijoje. Ji prasidėjo lygiai prieš 24-erius metus – 1996 m. lapkričio 3 d. Vos mokyklą baigęs paauglys buvo pirmasis, priėmęs tokį drąsų sprendimą ir pasirinkęs tiesų kelią į NBA.

Kobe Bryanto karjera – viena įspūdingiausių visoje krepšinio istorijoje. Ji prasidėjo lygiai prieš 24-erius metus – 1996 m. lapkričio 3 d. Vos mokyklą baigęs paauglys buvo pirmasis, priėmęs tokį drąsų sprendimą ir pasirinkęs tiesų kelią į NBA.

REKLAMA

Pirmose karjeros rungtynėse K. Bryantas rungtyniavo tik 6 minutes, nepelnė nė taško ir pasižymėjo atkovotu kamuoliu, tačiau Los Andželo „Lakers“ šventė pergalę 91:85 prieš Minesotos „Timberwolves“.

Debiutinio sezono metu gynėjas rinko po 7,6 taško, bet greitai šie skaičiai pradėjo kilti, o būdamas vos 21-erių K. Bryantas tapo NBA čempionu. Legenda pradėjo savo kelią – su Los Andželo klubu K. Bryantas 5 kartus tapo NBA čempionu (2000 m., 2001 m., 2002 m., 2009 m. ir 2010 m.), 2 kartus NBA finalų serijos naudingiausiu žaidėju, 2008 m. tapo NBA reguliaraus sezono naudingiausiu žaidėju. Krepšininkas 11 kartų išrinktas į pirmąją geriausiųjų NBA komandą, 18 kartų žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse, 4 kartus pripažintas naudingiausių jų žaidėju.

Galima neabejoti, kad baigęs karjerą jis būtų toliau tęsęs savo legendą, jeigu ne tragedija, sukrėtusi visą pasaulį šių metų sausio 26 dieną. Jis ir dar 8 žmonės žuvo aviakatatrofos metu, sudužus privačiam sraigtasparniui. Jam tebuvo 41-eri, kartu žuvo ir 13-metė K. Bryanto dukra Gianna.

REKLAMA
REKLAMA

Tv3.lt kviečia prisiminti įspūdingiausias K. Bryanto citatas, išsakytas šlovingos karjeros metu.

Palyginimai su Michaelu Jordanu. „Nenoriu būti kitu Jordanu. Noriu būti Kobe Bryantu“.

Apie „Black Mamba“ pravardę, kurią sugalvojo pats. „Turėjau sutvarkyti reikalus, todėl sukūriau „Black Mamba“. Kobe turi tvarkytis su įvairiais reikalais, asmeninėmis problemomis. O „Black Mamba“ aikštėje daro tai, ką moka. Sunaikinu visus, kurie žengia į aikštę“.

REKLAMA

Apie didybės siekimą. „Mes turime priimti spendimus. Jeigu nori būti puikus ties kažkuo, turi priimti sprendimus. Visi galime būti savo amato sensėjais, bet turime pasirinkti. Turiu omenyje, kad su tuo ateina ir tam tikros aukos. Šeimos laikas, buvimas su draugais, buvimas geru draugu, sūnumi, sūnėnu ar kokia bebūtų istorija. Priėmus šį sprendimą bus ir aukų“.

Apie kritiką, kad atlieka per daug metimų. „Mečiau per daug nuo tada, kai buvau aštuonerių. Bet tai yra perspektyvos klausimas. Kai kurie žmonės galvojo, kad Mocarto kūriniuose yra per daug natų. Mocartas atsakė, kad jų nei per daug, nei per mažai. Jų yra tiek, kiek reikia“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie supratimą, kad krepšinis jam yra daugiau nei kitiems. „Niekada į krepšinį nežiūrėjau, kaip į darbą. Kai pirmą kartą pravėriau NBA duris, buvau apsuptas profesionalų, maniau, kad jiems krepšinis reikš viską, bet taip nebuvo. Maniau, kad jie bus pamišę dėl žaidimo kaip aš. Tada supratau, kad ne.“

Apie lyderystę. „Lyderiavimas yra vienišas. jeigu esi pasirengęs būti lyderiu, tu neįtiksi visiems. Žmonės turi būti atskaitingi. Net jei tai ir reiškia „nepatogias“ situacijas“.

Apie tinginius. „Aš nesuprantu tinginių. Mes nekalbame ta pačia kalba. Neturiu nieko bendro su tingiais žmonėmis, kurie kaltini kitus dėl savo nesėkmių. Didūs dalykai ateina iš sunkaus darbo ir užsispyrimo. Nėra jokių pasiteisinimų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie pasidavimą. „Momentas, kai tu pasiduodi, yra momentas, kai leidi kažkam kitam laimėti“.

Apie pergales. „Padarysiu viską, kad laimėčiau. Nesvarbu, ar reikės sėdėti ant suolo ir mosikuoti rankšluosčiu, paduoti vandens komandos draugui ar įmesti lemiamą metimą“.

Apie tai, kas baisiau už mirtį. „Kai mes sakome, kad tai negali būti pasiekta, mes apgaudinėjame save. Mano smegenys negali suprasti nesėkmės. Jos nesupras nesėkmės. Nes jeigu turėčiau pažiūrėti sau į akis ir pasakyti, kad esu nevykęs, tai būtų baisiau už mirtį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų