REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (5-1) daugiau nei tris kėlinius bandė panaikinti dviženklį varžovų deficitą, galiausiai tą padarė ir pasiekė jau penktą pergalę Eurolygoje.

Kauno „Žalgiris“ (5-1) daugiau nei tris kėlinius bandė panaikinti dviženklį varžovų deficitą, galiausiai tą padarė ir pasiekė jau penktą pergalę Eurolygoje.

REKLAMA

Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje, legendinio prancūzų krepšininko Tony Parkerio akivaizdoje, 83:74 (13:23, 28:27, 16:10, 26:14) įveikė Vilerbano ASVEL (0-3).

„Žalgiris“ per pirmą mačo pusę praleido net 50 taškų ir turėjo 9 taškų deficitą, kai per antrąją – vos 24. Būtent tai kaip pagrindinį pergalės akcentą po mačo įvardijo M. Schilleris.

„Antroje pusėje sureagavome taip, kaip tikėjausi. Ypač antroje pusėje, kai leidome jiems surinkti tik 24 taškus, tai buvo begalo svarbu“, – pabrėžė jis.

Jis kartu gyrė ir varžovus, kuriems tai buvo vos trečiosios rungtynės Eurolygoje – paskutinį mačą ASVEL buvo sužaidusi dar spalio 9 d., o vėliau klubą sukaustė COVID-19 protrūkis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ iki pat antradienio nežinojo, ar šis mačas įvyks. Galiausiai ASVEL paskelbė, kad pagal Eurolygos protokolą sugebės registruoti mažiausiai 8 galinčius žaisti krepšininkus. Iki pat dvikovos „Žalgiris“ net nežinojo, kokie varžovai jų lauks aikštėje.

REKLAMA

Galiausiai ASVEL treneris TJ Parkeris registravo 11 žaidėjų, o aikštėje pasirodė devyni jų.

„Noriu išreikšti didžiausią pagarbą ASVEL. Jie yra labai sunkioje situacijoje, todėl labai gerbiame juos. Tai buvo sunkios rugntynės ir džiaugiamės, kad išvykstame su pergale“, – sakė jis.

Ko trūko pirmoje rungtynių pusėje?

Trūko asmeninės gynybos, susikaupimo dengiantis ir kovojant dėl atšokusių kamuolių. Šiuos dalykus turėjome pataisyti per pertrauką.

M. Grigonis sužaidė geriausias karjeros rungtynes.

Marius pakėlė savo gynybos lygį antroje pusėje ir tai buvo labai svarbu. Daug kas prasideda nuo jo, nes jis šiai komandai yra labai svarbus. Jei jis pagerins savo gynybą, kiti seks paskui jį.

Kas nutiko R. Jokubaičiui?

Rokas liko viešbutyje, nes prastai jaučiasi. Nenorėjome rizikuoti, kad jis dar labiau susirgtų, todėl palikome jį ten.

Standings provided by SofaScore LiveScore

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų