REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (4/1) komanda ketvirtadienio vakarą sieks grįžti į Eurolygos turnyro lentelės viršūnę ir iškovoti penktąją sezono pergalę. Martino Schillerio auklėtiniai stoja į dvikovą Prancūzijoje, kur jiems iššūkį mes dar nelaimėjusi Vilerbano ASVEL (0/2) komanda.

Kauno „Žalgirio“ (4/1) komanda ketvirtadienio vakarą sieks grįžti į Eurolygos turnyro lentelės viršūnę ir iškovoti penktąją sezono pergalę. Martino Schillerio auklėtiniai stoja į dvikovą Prancūzijoje, kur jiems iššūkį mes dar nelaimėjusi Vilerbano ASVEL (0/2) komanda.

REKLAMA

Rungtynės prasidės 19 valandą. Tiesioginę rungtynių transliaciją galite stebėti TV3 Sport kanale, taip pat platformoje Go3.lt.

Kalbant apie būsimą „Žalgirio“ varžovą privalu paminėti, kad net pats ASVEL treneris TJ Parkeris nėra tikras, su kokiais žaidėjais vakare jis pasirodys aikštelėje.

ASVEL yra ta komanda, kuri nuo COVID-19 viruso Eurolygoje nukentėjo kone labiausiai – viso klube buvo užfiksuoti septyni atvejai.

Panašiai kaip ir Rimo Kurtinaičio vadovaujama Maskvos srities „Chimki“, ASVEL pastarąsias kelias savaites praktiškai neturėjo sveikų žaidėjų ne tik rungtynėms, bet ir treniruotėms.

REKLAMA
REKLAMA

Į dvikovą su „Žalgiriu“, prancūzų klubas stoja po daugiau kaip dvi savaites trukusios pertraukos nuo oficialių rungtynių. Paskutinį kartą ASVEL ant parketo žengė spalio 11 dieną.

REKLAMA

„Mums tai tarsi sezono atnaujinimas, kadangi praleidome 5 rungtynes Eurolygoje ir Prancūzijos pirmenybėse. Kol kas nuo viruso nepasveiko visi žaidėjai, bet diena po dienos jų atsigauna vis daugiau. Nežinau, ko tikėtis iš mūsų fizinės formos“, – dvikovos išvakarėse sakė komandos treneris TJ Parkeris.

Tv3.lt kartu su sporto komentatoriumi Ryčiu Vyšniausku apžvelgia būsimą „Žalgirio“ varžovą, išskiria jo lyderius ir prognozuoja pagrindinius „Žalgirio“ pranšumus.

Sudėtis pajėgi, bet neaiški

Sunku pasakyti, kurie ASVEL krepšininkai rungtynėse su „Žalgiriu“ pasirodys ant parketo, tačiau atmetus dėl viruso patirtus nuostolius, ši komanda, panašu, atrodytų stipriau nei praėjusiame sezone.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiame sezone ASVEL buvo viena prasčiausiai tritaškius metančių komandų, sezono metu taip ir nerado aiškiai išreikštų lyderių ir bendrai Eurolygoje užėmė kuklią 15 vietą.

Šį sezoną ASVEL kaip reikiant atsinaujino – čia liko tik septyni tie patys krepšininkai, o visi kiti į Vilerbaną atvyko „šviežiai“.

Pasak R. Vyšniausko, jei šis prancūzų klubas turėtų pilną sudėtį, tai rungtynės su „Žalgiriu“ būtų lygių varžovų dvikova. Komandos demonstruoja ir gana panašų žaidimo braižą – mat abiejų ekipų treneriai savo žaidėjams bando įskiepyti amerikietiškojo krepšinio stilių.

„Jei ši komanda žaistų pilna sudėtimi, tai ASVEL neatrodo labai silpnesnė už „Žalgirį“. Abi komandos turi gana panašų žaidimo braižą – abi jas treniruoja amerikietišką krepšinį propaguojantys specialistai. ASVEL pagal sudėtį atrodo dar geriau, nei praėjusiame sezone. Prisijungė keli snaiperiai, praėjusį sezoną jie labai prastai pataikė iš toli, tai dabar atrodo, kad perimetre yra stipresnių žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai labai aukšta komanda, turi daug aukštų krepšininkų. Gerą įspūdį iš pirmų kelių ASVEL dvikovų paliko 218 cm ūgio Moustapha Fallas, jis, nepaisant tokio ūgio, yra gana mobilus ir gerai dirba kojomis. Taip pat prisijungę Guerschonas Yabusele, žaidėjas su labai aukštu intelektu. Sakyčiau, kad pagal savo pajėgumą tai yra „Žalgirio“ ar Miuncheno „Bayern“ lygio komanda. Aišku, abejoju, kad dabar pamatysime labai stiprų ASVEL“, – sako R. Vyšniauskas.

Lyderiai ir X faktoriai

ASVEL komanda neturi pirmo ryškumo Eurolygos žvaigždžių ir dažnai šios ekipos rezultatą lemia ne individualūs pasirodymai, o komandinis darbas tiek puolime, tiek gynyboje.

REKLAMA

Tačiau šiame sezone vienu iš ASVEL lyderių galima laikyti 33 metų 188 cm gynėją Norrisą Cole‘ą – staigų ir taškus rinkti mėgstantį krepšininką.

Per pirmąsias dvejas šio Eurolygos sezono rungtynes N. Cole‘as žaidė po beveik 28 minutes ir rinko po 10,5 taško. Tiesa, kol kas šis žaidėjas nedemonstruoja stabilumo atakuojant iš toli – tikslą pasiekė tik 2 iš 8 tritaškių, kas yra lygu 25 procentų taiklumui.

Viena iš „Žalgirio“ gynybos užduočių bus būtent N. Cole‘o stabdymas – tai žaidėjas, kuris ankstyvoje rungtynių stadijoje gali „pagauti“ gerą tempą, o tada jį sustabdyti bus tik dar sunkiau.

Tiesa, tai nėra vienintelis žmogus, nuo kurio žaidimo priklauso ASVEL rezultatai. Prancūzų komanda turi ir dar kelis pajėgius žaidėjus, kurie gali tapti šių rungtynių X faktoriumi – tai Davidas Lighty ar Allerikas Freemanas.

REKLAMA

„N. Cole‘ą galima vadinti puolimo varikliu. Jis pats vienas gali sukurti labai daug taškų, tai jau parodė kitoje prancūzų komandoje, „Monaco“. Aišku, nėra taip, kad jis būtų toks žaidėjas, kaip Aleksėjus Švedas ir turėtų visišką komandos kontrolę. Jis gali rinkti didelius skaičius ir nuo jo sėkmės gali priklausyti komandos rezultatas, tačiau tai toli gražu nėra vienintelis toks žaidėjas šioje ekipoje.

Jei N. Cole‘ui pasitaiko sunkesnės rungtynės, tai šalia jam puikiai padeda Davidas Lighty, Allerickas Freemanas – neblogi metikai. Dar yra patyrusių prancūzų, kurie tikrai neblogai atlieka savo funkcijas. Tai nėra vieno žaidėjo komanda, ji turi nemažai variantų. Bet čia vėlgi turime atsižvelgti į tai, kad komanda nežaidė ir praktiškai nesitreniravo tris savaites“, – sako R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ koziriai ir prognozė

M. Schillerio vadovaujamas „Žalgiris“ šį sezoną jau spėjo pademonstruoti labai kokybišką krepšinį prieš aukšto meistriškumo komandas. Pergalės prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ar Pirėjo „Olympiacos“ toli gražu nebuvo vien sėkme paremti rezultatai.

Dvikovoje prieš ASVEL, „Žalgiris“ taip pat turi ne vieną pranašumą.

Visų pirma, tai „Žalgirio“ komandos iki šiol nė kiek nepalietė koronavirusas – Lietuvos čempionai nepraranda žaidėjų ir nekoreguoja rungtynių grafiko, pilnu tempu žaidžia tiek Eurolygoje, tiek Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Šioje sezono stadijoje pasiektas žaidimo ritmas gali tapti ryškiausiu kauniečių koziriu.

REKLAMA

Be žaidimo ritmo ir kokybės, „Žalgiris“ šioje sezono stadijoje gali pasigirti ir labai solidžia žaidėjų rotacija – beveik visose pozicijose treneris M. Schilleris turi bent po du panašaus lygio žaidėjus, galinčius keisti vienas kitą. Tiesa, žalgiriečiai vis dar laukia po operacijos sveikstančio trečios pozicijos žaidėjo Patricio Garino, o būtent ši vieta aikštelėje jau kartą tapo komandos „achilo kulnu“ – jei ASVEL išnaudos spragą trečioje pozicijoje, M. Schilleriui ir visai komandai gali būti nelengva.

Vis dėlto, panašu, kad „Žalgiris“ Vilerbano mieste bus ryškus favoritas ir tinkamai išnaudojus savuosius pliusus Lietuvos čempionai Eurolygoje turėtų pasiekti penktąją pergalę bei dar kartą sugrįžti į lentelės viršų.

REKLAMA

„Šiai dienai, visus argumentus sudėjus į vieną vietą, matau akivaizdų „Žalgirio“ pranašumą ir turėtų kauniečiai laimėti Prancūzijoje. Nenoriu prikalbėti, bet sunku tikėtis, kad ASVEL pateiks kažkokią sensaciją. „Žalgiris“ turėjo sunkias rungtynes su „Valencia“ ir su „Rytu“, pasidarė tam tikras išvadas, pamatė savo trūkumus. Galbūt vienintelė bėda, tai kad sunku pasiruošti rungtynėms, kai nežinai, kokie konkrečiai žaidėjai pasirodys aikštelėje. Kaip ir ruošiesi, bet nežinai, kam ruošiesi. Bendrai žiūrint, tai pagal logiką „Žalgiris“ turi laimėti šias rungtynes“, – reziumuoja R. Vyšniauskas.

Praėjusiame Eurolygos sezone dar Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamas „Žalgiris“ šią prancūzų komandą įveikė abu kartus – namuose 70:56, išvykoje 79:74.

ASVEL komanda dažnai Eurolygos komandai tampa kietu riešuteliu ir nemenku išbandymu. Tačiau ketvirtadienį žalgiriečiai stos į kovą su kaip reikiant viruso išretinta ekipa, prieš kurią pralaimėjimas reikštų nemenką netikėtumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų