REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belgės sutriuškino Lietuvos moterų futbolo rinktinę

Atranka į Europos moterų futbolo čempionato turnyrą tęsiasi – spalio 27 dieną Marijampolėje susitiko H grupės komandoje žaidžiančios Lietuvos ir Belgijos moterų rinktinės.

Atranka į Europos moterų futbolo čempionato turnyrą tęsiasi – spalio 27 dieną Marijampolėje susitiko H grupės komandoje žaidžiančios Lietuvos ir Belgijos moterų rinktinės.

REKLAMA

Jau nuo pirmų minučių belgės leido suprasti, jog atvyko kovoti tik dėl pergalės. Vien per pirmas penkias minutes belgės atliko tris smūgius į lietuvių vartų plotą. Tuo tarpu lietuvės rungtynes pradėjo taikydamos tankią gynybos liniją, kurią cementavo penkios gynėjos.

Jau dvyliktąją rungtynių minutę Dovilė Gailevičiūtė prasižengė savo aikštės pusėje. Puikiai standartines padėtis išnaudojančios belgės tuo pasinaudojo – tolimu smūgiu T. Wullaert nuginklavo Medą Šeškutę bei išvedė belges į priekį.

Netrukus belgės sukūrė dar vieną puikią progą, kuomet viena prieš vartus iššokusi belgių puolėja smūgiavo virš vartų.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis rungtynių įvartis krito jau keturioliktąją rungtynių minutę, kuomet po rikošeto kamuolys atšoko į M. Liužinaitę ir įkrito į lietuvių vartus.

REKLAMA

Net pirmaudamos belgės nesustojo ir kūrė progą po progos. Lietuves nuo įvarčio gelbėjo arba Meda Šeškutė, arba tanki gynyba. Vis dėlto, 22 minutę belgės sugebėjo trečią kartą nuginkluoti M. Šeškutę – nuo G. Gedgaudaitės atšokęs kamuolys įkrito į vartus.

Išpuoliai prie lietuvių vartų tęsėsi – po perdavimo į baudos aikštelę kamolį į M. Šeškutės ginamus vartus pasiuntė. T. De Caigny.

39 rungtynių minutę savo aikštės pusėje prasižengė rinktinės kapitonė Milda Liužinaitė, kuriai prieš akis buvo parodyta geltona kortelė. Prie kamuolio stojusi T. Wullaert įsibegėjo bei pataikė į viršutinį vartų virpstą, o pirma prie kamuolio prišokusi T. De Caigny pelnė penktąjį belgių įvartį. 

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pat ilgąją pertrauką antrą geltoną kortelę prieš save išvydo M. Liužinaitė bei buvo priversta aikštę palikti ankškčiau laiko.

Vos prasidėjus antrąjam kėliniui T. Wullaert antrą kartą smūgiu iš toli pataikė į vartų virpstą. Laimei, lietuvės išmušė kamuolį.

Rezultatas švieslentėje belgių nedžiugino – 56 minutę po eilinio reido lietuvių baudos aikštelėje trečiajį savo įvartį pelnė T. De Caigny.

69 minutę T. Wullaert po kelių bandymų galiausiai nukreipė kamuolį į lietuvių vartus bei pelnė antrąjį savo įvartį.

H grupės lyderės ir toliau dominavo aikštėje, kontroliavo kamuolį bei kūrė progas prie lietuvių vartų. Po gausybės Medos Šeškutės atmuštų smūgių, T. Wullaert galiausiai rado spragą lietuvių gybyvoje bei pelnė trečiąjį savo įvartį padidindama rezultatą iki 0:8.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar po kelių akimirkų, 84-ąją minutę tiksliu smūgiu pasižymėjo M. Minnaert.

Galutinis rezultatas:

Lietuva 0:9 Belgija;

Startinė Lietuvos rinktinės sudėtis: M. Šeškutė, L. Vaitukaitytė, R. Jonušaitė, A. Mikutaitė, D. Gailevičiūtė, L. Ruzgutė, V. Neverdauskaitė, M. Liužinaitė , U. Lazdauskaitė, G. Gedgaudaitė, K. Vaičiulaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų