REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Ryto“ komanda pralaimėjimu pradėjo sezoną FIBA Čempionų lygoje ir 88:106 nusileido Atėnų „Peristeri“ klubui.

Vilniaus „Ryto“ komanda pralaimėjimu pradėjo sezoną FIBA Čempionų lygoje ir 88:106 nusileido Atėnų „Peristeri“ klubui.

REKLAMA

Donaldas Kairys po mačo sakė, kad ši nesėkmė jam kol kas buvo skaudžiausia. 

„Žaidimas nesiklostė taip, kaip ruošėmės. Nuo pat pradžių mes praradome energiją, kurią turėjome mače su „Žalgiriu“. Leidome jiems mesti per daug taškų. Nepaisant kelių minučių, mes niekada nekontroliavome žaidimo, nes nesustabdėme varžovų. Tai buvo blogos rungtynės mums. Ypač gynyboje. Leisti varžovams mesti jų mėgiamus metimus – negalime to leisti, apie Gray’ų prieš mačą kalbėjome. Iš savo pusės nepadarėme nieko, kad kažką pakeistume“, – sakė jis.

– Kas labiausiai atsakingi už tokį Steveno Gray’aus pasirodymą puolime ir 10 tritaškių?

– Dar reikia prie prastos gynyboje sugebėti įmesti 10 iš 13. Tai buvo jo vakaras. Tai, ką ruošėmės, neveikė, o kai pakeitėme, manau, buvo geriau. Šiek tiek geriau.

REKLAMA
REKLAMA

– Chrisas McCulloughas gynyboje neatrodo solidžiai. Kodėl?

– Jis nėra didžiausia skylė gynyboje pas mus. Jų yra ir daugiau. Mums labai sunku jas visas užkišti kol kas. Mes link to dirbame. Jis nėra žaidęs tokiame lygyje, kokiame yra ši organizacija. Krepšinyje daug ką daro instinktyviai. Jis padėjo taškais, einant mačui buvo geresnis. Jis greičiau pavargsta nei kiti, nes vėliau pasijungė, praleido laiką suspenduotas.

REKLAMA

– Ar matote, kad po drausmės pažeidimų ir įspėjimų jis labiau atsiduotų darbui?

– Jam įkrito 4 tritaškiai, bet jis prametė kitus metimus (2 iš 7), tai mums kainuoja, yra skaudu. Dėl jo situacijos komandoje, mes labai atidžiais stebime, žiūrime, ką galime pasiimti iš jo. Jis bandomajame laikotarpyje iki gruodžio 1. 

– Mindaugas Girdžiūnas iki pertraukos pataikė 4 tritaškius, vėliau 1, kodėl sustojo?

– Jis labai gerai pradėjo, norėtųsi daugiau tokio žaidimo iš jo. Kol kas žaidėjai neturi pastovumo, prapuola, praranda kamuolių. Čia nebuvo ta gynyba kaip „Žalgirio“, kuri mus smaugė nuo linijos iki linijos. Labiau mums trūko energijos ir gal kažkokio kietumo.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar neatrodė, kad komanda galimai nuvertino varžovus?

– Buvo tik nedidelė atkarpa, kur pasijautė, kad kažką apčiuopėme, bet gynyboje niekad nejaučiau kontrolės, viskas gavosi per lengvai. Nemanau, kad žaidėjai nuvertino varžovą. Jie laimėjo prieš „Panathinaikos“, ko dar reikia?

– Kuris pralaimėjimas iš patirtų jums yra skaudesnis?

– Vienareikšmiškai šis. Nebuvau taip nusivylęs užvakar, kaip esu šiandien. Su „Žalgiriu“ irgi buvo atkarpa, kai atrodė viskas sunku. Mums reikia priprasti prie tokių situacijų. Tokios ekipos kaip „Žalgiris“ gauna tokį krūvį kiekvienose rungtynės, o mums tai naujovė bent šiame sezone. Neužtenka sublizgėti 8 ar 12 minučių.

– Demetriusas Jacksonas žaidė 31 minutę – ar nebuvo perlaikytas? 

– Gal ir tiesa. Niekad neplanuojame tiek laikyti žaidėjo, bet tuo metu pasirodė, kad to reikia. Atrodė, kad turėsime išlaikyti pranašumą. 30 minučių yra per daug net tokiam kaip jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų