REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rankininkai užtikrinti – metas suvesti sąskaitas

Lietuvos rankinio rinktinė pradeda kovas dėl patekimo į 2022 metų Europos čempionatą. Lapkričio 4 d. pajėgiausi šalies rankininkai išvykoje susitiks su Islandija, o lapkričio 8 d. namuose priims Portugalijos rinktinę.

Lietuvos rankinio rinktinė pradeda kovas dėl patekimo į 2022 metų Europos čempionatą. Lapkričio 4 d. pajėgiausi šalies rankininkai išvykoje susitiks su Islandija, o lapkričio 8 d. namuose priims Portugalijos rinktinę.

REKLAMA

Abi šios varžovės Lietuvai puikiai pažįstamos. Su Portugalijos rinktine Lietuva susitiko atrankoje į 2020 m. Europos čempionatą, o Islandija užkirto kelią lietuviams į 2019 m. planetos pirmenybes.

Itin skaudžiai įsiminė susitikimas paskutiniajame pasaulio čempionato atrankos etape su Islandijos rankininkais. Pirmasis mačas namuose tuomet baigėsi lygiosiomis 27:27, tačiau išvykoje varžovams nusileista 31:34 ir šie žengė į planetos pirmenybes.

Su Portugalija Europos čempionato atrankoje žaidusi Lietuva pirmąsias rungtynes pralaimėjo 23:24. Po šio išties skaudaus pralaimėjimo iš rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė Artūras Juškėnas. Iš jo estafetę perėmė Mindaugas Andriuška ir jo vadovaujama komanda išvykoje sužaidė lygiosiomis (28:28), bet grupėje galiausiai buvo užimta 3 vieta ir Lietuva liko be vietos Europos čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Visas šias akistatas su Islandija puikiai pamena vienas iš rinktinės lyderių Aidenas Malašinskas.

„Abu kartus buvome arti tikslo. Islandai užkirto kelią į pasaulio čempionatą, portugalai į – Europos. Esu įsitikinęs, kad su abiem šiomis rinktinėmis esame tikrai pajėgūs kautis ir norisi sau, žiūrovams įrodyti, kad mūsų vieta yra tarp stipriausių komandų. Pirmi du mačai bus beprotiškai svarbūs, kiekvienas įvartis, kiekvienas iškovotas taškas mus gali priartinti prie galutinio tikslo – finalinio Europos čempionato etapo“, – kalbėjo vienas iš rinktinės lyderių.

REKLAMA

Panašiai, kaip A.Malašinskas, situaciją vertino ir kitas rinktinės žaidėjas Valdas Drabavičius, išskyręs ir tai, jog svarbu kokios sudėties bus varžovai bei mūsų pačių komanda.

„Laukia dvi labai sunkios ir tuo pačiu labai svarbios rungtynes su Islandijos ir Portugalijos rinktinėmis. Su šiomis komandomis žaidžiame ne pirmą kartą ir jau esame susipažinę su jų žaidimu.

Pralaimėjimas Islandijai pasaulio čempionato atrankoje buvo vienas skaudžiausių mano karjeroje. Atrodo buvome taip arti, bet, deja – nepavyko.

Manau, kad dabar esame pajėgūs įveikti abi šias komandas. Atsižvelgiant į šių dienų situaciją, labai tikiuosi, kad pavyks visiems būti sveikiems ir susirinkus Islandijoje padaryti tai, ko nepadarėmė 2018 metais, o grįžus į Lietuvą – ateitų ir Portugalijos eilė“, – užtikrintas buvo Vilniaus „Šviesos“ klube žaidžiantis kairiarankis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės vartininkui Viliui Rašimui mačas su Islandija bus ypatingas dar ir tuo, jog šiuo metu lietuvis gina šios šalies Selfoso „Selfoss“ klubo garbę.

„Pirma mintis, pamačius šių komandų pavadinimus – puiki proga įrodyti, kad paskutinėse tarpusavio rungtynėse buvome verti pergalių. Trūko vieno žingsnio, vieno įvarčio ar vieno sėkmingo epizodo. Žinau, kad nei man, nei kitiems rinktinės nariams tikrai netrūks užsivedimo ir noro. Turime nesuvestų sąskaitų – o tai yra didžiausia motyvacija prieš šias rungtynes“, – tvirtai kalbėjo V.Rašimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų