REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis aptarė Kauno „Žalgirio“ mačą su Valensijos „Valencia“, žaidimą su žiūrovais arenoje, būsimą žalgiriečių mačą su Vilniaus „Rytu“ ir Antano Sireikos figūrą „Šiauliuose“.

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis aptarė Kauno „Žalgirio“ mačą su Valensijos „Valencia“, žaidimą su žiūrovais arenoje, būsimą žalgiriečių mačą su Vilniaus „Rytu“ ir Antano Sireikos figūrą „Šiauliuose“.

REKLAMA

„Nebuvo tragiškos rungtynės. „Žalgiris“ nebus ta komanda, kuri gali laimėti prieš ekipą, kuri tau sumeta 94 taškus. Pirmos dvi pasiektos pergalės buvo dėl geros gynybos. Atrodė, kad vakar bus labai įdomu, kai žalgiriečiai sumetė 27 taškus per kėlinį: buvo gera metimų selekcija, greitis, kamuolio judėjimas, gynėjų įkirtimai. Pamatėme, kad po pertraukos viskas sustojo“ – dėstė V.Stalgaitis.

„Pastebėčiau, kad gynyba užstrigo tada, kai sustojo puolimas. „Valencia“ prisirinko daug taškų, kai užsmaugė varžovus ir tada išsprendė viską šiame mače – būtent gero darbo gynyboje dėka. Ši dvikova išryškino spragą, kad reikia pastiprinimo lengvojo krašto puolėjo pozicijoje arba sugrįžtančio Garino“, – mano T.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Man atrodo, kad varžovų gynybos laimėjimas, kai Hayesas meta 15 metimų, kadangi nėra stabilus metikas, o tuo tarpu Grigonis lieka su 5 metimais, Lekavičius – vos 2. Hayesas išmetė 48 metimus per 5 turus ir tai yra daugiausiai komandoje. Man šis skaičius nepatinka. Taip pat man akis bado skaičius – varžovai įmetė 22 dvitaškius iš 30 bandymų. Seniai nesu matęs tokių skaičių“, – pažymėjo E.Pulkovskis.

REKLAMA

„Man atrodo, kad šiame sezone kalbant apie „Žalgirio“ pralaimėjimus statistikos grafose visada matysime gražius skaičius ties taškais, naudingumo balais, nes bus sumesta daug taškų. Bet varžovai bus įmetę dar daugiau, todėl liks keiksnoti tik gynybą. „Valencia“ žaidėjai šįkart tiesiog individualiai buvo stipresni už žalgiriečius, kai už nugaros tiesiog likdavo Jokubaitis ar kitas žaidėjas. Gynyboje „vienas prieš vieną“ oponentai pranokdavo talentu. Verta pažymėti, kad trenerių dvikovoje Ponsarnau pranoko Schillerį bent jau 2:0 arba 3:1, jeigu kalbėtume futbolo terminais“, – pridūrė E.Pulkovskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiugina, kad Rubitas atsigauna, kadangi draugiškame turnyre atrodė lyg „bulvių maišas“. Jis primena tą žaidėją, kuris žaidė „Brose Bamberg“ ekipoje ir atrodo vis geriau gynyboje. Iki šiol galima sakyti, kad „Žalgiris“ rodo geresnį rezultatą nei galėjome tikėtis ir jeigu pavyks susitvarkyti su ASVEL, startas 5/1 bus įspūdingas“, – pastebėjo V.Stalgaitis.

„Vyrai, ar palaikote idėją, kad „Žalgiris“ žaidžia rungtynes prie 5 tūkst. sirgalių?“, – antrąją temą uždavė V.Stalgaitis.

„Verygos pasisakymas yra kiek perspaustas. Manau, kad vakar „Žalgiris“ turėjo žaisti be žiūrovų. Artėjame prie situacijos, kai vėl viskas bus uždaryta ir žmonės neteks pajamų. Mes aukščiau to statome renginį, kuriame žmonės gali pasisemti emocijų. Faktas, kad klubas nori uždirbti ir jį galima pateisinti. Čia valdžia turėtų uždrausti“, – sakė T.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pritariu Tautvydui. Daug kas ribojama ir uždaroma, o „Žalgiris“ žaidžia 5 tūkst. sirgalių akivaizdoje. Verygos komentaras logiškas, nes „Žalgiris“ tarsi „šventa karvė“ ir jis pasisakė taip, kad neužsitrauktų nemalonės. Mačiau daug komentarų, kur siūlo jam dirbti be algos. Kaip tai koreliuoja?“, – stebėjosi V.Stalgaitis.

„Sakyčiau, kad LKL turėtų pakeisti traktavimą, kaip kad yra Eurolygoje. Jeigu yra 8 žaidėjai, reikia rungtyniauti, o čia „Neptūne“ vienas žaidėjas susirgo ir jau nevyks mačas. Manau, kad šį COVID-19 protokolo punktą reikėtų pakoreguoti“, – mano E.Pulkovskis.

„Ką manote apie „B Tribūnos“ poziciją, kad pirmiausia sakoma, jog jų nebus mače, bet ketvirtadienį skelbia apie susitarimus ir jau dalyvavimą mače? Aš tai džiaugiuosi, kad jie bus, nes tikrai padeda sukurti gerą atmosferą. Jie įneša spalvų šitam derbiui“, – sakė E.Pulkovskis. 

REKLAMA

„Man patinka jie, kuria gerą šou, organizuotas palaikymas. Nelabai supratau viso šito reikalo. Suprantu, kad nepatinkinti ir jiems trukdo organizuoti palaikymą, bet protestuoti per derbį nėra išeitis. Savo komandą palikti be palaikymo derbyje – nėra geras sprendimas“, – kalbėjo V.Stalgaitis.

„Man jų sugrįžimas kelia šypseną, nes nepalaikiau ir to išėjimo. Kelti sąlygas, kurių neįgyvendins nei LKL, nei policija, nėra teisinga. Su klubu pavyko susitarti, bet kitos priežastys išliks. Jie derbis reikalingas, kadangi norima pritraukti naujų sirgalių. Aš palaikau jų poziciją dėl pirotechnikos, jeigu ji negadina inventoriaus. Tikrai gražu pirotechnika, o man tos skanduotės netrukdo“, – dėstė T.Kubilius.

REKLAMA

„Laukia pirmas derbis šiame sezone. Ar matote didelius šansus? Aš galvoju, kad „Žalgiris“ turi ryškų pranašumą priekinėje linijoje, kadangi traumuotas yra Echodas, o Ndouras dar neatvyko. „Ryto“ pavojingus gynėjus žalgiriečiai tikrai turi pajėgumų sustabdyti ir prognozuoju, kad kauniečiai laimės“, – mano E.Pulkovskis.

„Gaila, kad „Rytas“ neturi visos priekinės linijos. Dabar rodo tikrai gerą žaidimą, komandoje vyrauja geras mikroklimatas. Būtų geras prieskonis, bet gaila, kad nebus pilnos sudėties“, – apgailestavo V.Stalgaitis.

„Jeigu „Žalgiris“ laimės lengvai, viskas gerai, bet jeigu turės problemų, man tai kels daug klaustukų, kadangi neturi priekinės linijos „Rytas“. Jeigu „Žalgiris“ neišgaudys Jacksono ir Goudeloko, galėsime sakyti, jog į derbius grįžta intriga“, – mano T.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man dar labai įdomu, iš kur „Rytas“ turi tiek pinigų, kad galėtų dar įsigyti 19 tūkst. eurų per mėnesį gaunantį žaidėją? Ar tik nebus čia atvejis, kai bus einama „į skolą“? Reikia tikėtis, kad tokia gera komanda tikrai surinkta už tokią mažą sumą“, – retoriškai klausė E.Pulkovskis.

„Klubas akcentavo, kad Ndouras nėra pirkinis „į minusą“, o pagal biudžetą“, – sakė V.Stalgaitis.

„O ką manote, jeigu „Žalgiris“ perpirktų Butkevičių? Pasirašant sutartį keliems sezonams?“, – kolegų klausė E.Pulkovskis.

„Šiuo metu „Žalgiriui“ būtų labai geras papildymas“, – mano T.Kubilius. „Turbūt to nebus, nes laukiama Garino. Jeigu bus visiškas fiasko su šiuo pirkiniu, būtų geras žaidėjas, kurį matau Eurolygoje rotacijos krepšininku“, – pridėjo V.Stalgaitis.

REKLAMA

Laidos pabaigoje aptartas Utenos „Juventus“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ mačas. Išskirtas Gyčio Masiulio pasirodymas Europos taurėje, kuris turėtų suteikti jam pasitikėjimo savo jėgomis ir pradėti rodyti labai gerą žaidimą.

Paskutinėje dalyje aptarti „Šiaulių“ reikalai – ar su Mindaugu Lukauskiu ir Gediminu Oreliku ekipa kils iš dugno bei kokios bėdos tarp žaidėjų ir Antano Sireikos.

„Žaidėjai nenori kalbėti apie Sireiką. Suprantu Aurimą Urboną, kad nenori viešai kritikuoti tokį nusipelniusį trenerį kaip Sireika, kadangi visi sakys, kas tu toks. Nemažai žaidėjų turėtų, ką pasakyti apie Sireiką“, – sakė T.Kubilius.

„Esu girdėjęs iš kitų žaidėjų, kad Sireika būna šunsnukis jaunam žaidėjui“, – kalbėjo V.Stalgaitis.

„Yra tų istorijų, kad braižo derinį 6 žaidėjams arba išėję ant parketo krepšininkai ima tartis, kaip reikės žaisti. Per treniruotę po pralaimėjimo kalba, kad dirbdamas su jais neva gadina savo vardą. Sakyčiau, kad šitoje situacijoje patys išsikasė sau duobę, kadangi pinigų turi pakankamai, bet lietuviai nenori eiti į šią komandą, o legionierių pasirinkimas yra labai prastas. Sireika nusipelnęs „Šiaulių“ klubui, kadangi prisidėjo ir prie to, kad turėtų tokį biudžetą“, – sakė E.Pulkovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų