REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (4/1) ketvirtadienio vakarą Eurolygoje patyrė pirmąją nesėkmę. Martino Schillerio auklėtiniai namuose 82:94 nusileido „Valencia“ (3/1) klubo krepšininkams.

Kauno „Žalgiris“ (4/1) ketvirtadienio vakarą Eurolygoje patyrė pirmąją nesėkmę. Martino Schillerio auklėtiniai namuose 82:94 nusileido „Valencia“ (3/1) klubo krepšininkams.

REKLAMA

„Žalgiris“ fantastiškai pradėjo susitikimą – per pirmą kėlinį susmeigė 7 tritaškius, o antro kėlinio viduryje įgijo dviženklę persvarą.

Vis dėlto po pertraukos svečiai iš Ispanijos perėmė iniciatyvą, o trečiąjį kėlinį laimėjo net 30:12. Iki šių rungtynių kauniečiai per mačą vidutiniškai praleisdavo po 69,75 taško, o šį kartą svečiams leido pelnyti 67 taškus per tris ketvirčius.

Naujienų portalas tv3.lt po kiekvienos „Žalgirio“ dvikovos Eurolygoje pateiks išsamią apžvalgą kartu su krepšinio treneriu Tomu Purliu.

„Tie tokie metimai pirmame kėlinyje tikrai labai padeda, kai žaidi prieš stiprų varžovą. „Valencia“ sudėtis tikrai gera, geriau sukomplektuota nei kauniečių. Didesnis biudžetas, individualiai stiprūs žaidėjai, tai tie pradžioje pataikyti tolimi metimai mums labai padėjo. Tai tada ir klostėsi viskas dar gerai. Paskui prametėme keturis-penkis metimus iš gerų situacijų, gal kiek praradome pasitikėjimą. Buvo ir momentų trečiajame kėlinyje, kai varžovai pasivijo, „Žalgiris“ išmetė gerus metimus, bet nepataikė. Gal kiek pradėjo žaidėjai abejoti“, – sakė krepšinio treneris T. Purlys.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmas dalykas yra psichologija, kai tu laimi 10 taškų, pataikai gerai ir kai šiek tiek viskas einasi ne taip, kaip norėtum. Galima ir daug tritaškių sumetus pralaimėti. Vėlgi, galėjo žaidėjai toliau mesti, gal būtų įkritę. Per pirmus du kėlinius „Žalgiris“ išmetė gerus metimus. Ar tai mūsų puolimas buvo geras, ar varžovų prasta gynyba, bet tie metimai geri buvo. Paskui jau „Valencia“ taip fantastiškai pataikė. Jie tikrai sumetė per antrąją mačo dalį kur kas sunkesnius metimus nei žalgiriečiai per pirmus du kėlinius“, – vakarykštį mačą komentavo krepšinio ekspertas.

REKLAMA

„Valencia“ gretose netrūksta gerų metikų. Štai net aukštaūgis Bojanas Dubljevičius vakar 4 sykius metė iš toli ir pataikė dukart. Anot T. Purlio, tai ir yra visas pavojus, kai komandoje tiek stiprių žaidėjų, kad net aukšti žmonės yra geri metikai.

„Jų sudėtis tikrai gera, o dar kai tolimus metimus pataiko ir aukštaūgiai.. Visi metantys, bėgantys žaidėjai. Kažkieno buvo teisingai išsakytos pastabos, kad jei „centras“ meta tritaškius, tu tarsi turi su juo būti prie tritaškio linijos, bet tada kitiems žaidėjams yra gera galimybė žaisti aštriai ir lysti po krepšiu, rinkti taškus iš baudos aikštelės. Tą varžovai vakar ir darė gana gerai. „Žalgiriui“ reikėjo rizikuoti, tą jis ir darė. Nes tokiose situacijose tada dažnai susidaro gynyba vienas prieš vieną. Tiesiog varžovai tikrai aukštos klasės žaidėjai ir gerai pasinaudodavo tokiais dalykais“, – varžovų veiksmus analizavo T. Purlys.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasakysiu taip, kad su Stambulo „Anadolu Efes“ mes sužaidėme kol kas geriausias rungtynes. Vakar tikrai geriau atrodėme nei pirmajame Eurolygos mače su Pirėjo „Olympiakos“. Prieš Maskvos srities „Chimki“ ten klaustukas, nes ten kitos aplinkybės. Bet, pavyzdžiui, „Olympiakos“ irgi metė daug laisvų, gerų metimų tik kad nepataikė. O vakar varžovai metė daug metimų iš sunkių padėčių ar net 8-9 metrų ir daug jų sumetė. Pirmus du kėlinius pas mus kamuolys tikrai gerai judėjo, „Žalgiris“ žaidė laisvą, greitą krepšinį. Logiški metimai, nusimetimai, jei to reikėjo. Po pertraukos, sakyčiau, varžovai pasitempė ypač gynyboje ir individualiuose kovose išryškėjo tas skirtumas. Kauniečiai nežaidė kažkaip blogai, tiesiog Eurolygoje taip būna, kad varžovas irgi žaidžia gerai ir kartais to gana pergalei pasiekti“, – dėstė krepšinio treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 „Žalgiris“ per pirmąsias penkerias Eurolygos rungtynes iškovojo keturias pergales. Pasak T. Purlio, tai daugiau nei labai geras rezultatas.

„Labai geras. Pažiūrėkit tokia Maskos CSKA du iš eilės pralaimėjo mačus, kitos komandos irgi stringa. Kai kurie klubai su daug bėdų susiduria, netenka žaidėjų dviem savaitėms, tada laukia jų sugrįžtant. Tai šis sezonas toks chaotiškas, daug aplinkybių, kurių nesukontroliuosi. Tai šiuo atžvilgiu „Žalgiriui“ aišku ir sekasi kol kas kažkiek. Bet rezultatas bendras labai geras“, – pokalbio metu sakė T. Purlys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų