REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 22 dieną jau tradicine tapusioje „LTeam konferencijoje“ aktualiausiomis šių dienų sporto temomis diskutuos olimpiečiai, psichologai, sporto medikai, verslo vadovai ir komunikacijos ekspertai.

Spalio 22 dieną jau tradicine tapusioje „LTeam konferencijoje“ aktualiausiomis šių dienų sporto temomis diskutuos olimpiečiai, psichologai, sporto medikai, verslo vadovai ir komunikacijos ekspertai.

REKLAMA

„LTeam konferencija“ – jau ketvirtą kartą Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Lietuvos olimpinio fondo (LOF) organizuojamas renginys, skirtas sporto profesionalams ir sveikos gyvensenos entuziastams. Šiais metais pirmą kartą savo sričių profesionalai apie pasaulines sporto rinkos tendencijas kalbėsis nuotoliniu būdu, o visą tai stebėti galės kiekvienas.

„Šie metai tikrai buvo išskirtiniai sporto gyvenime – atidėtos Tokijo olimpinės žaidynės ir tarptautiniai startai, keitėsi tiek sportavimo, tiek renginių organizavimo, tiek, apskritai, bendravimo būdai. Šiemet renginį galės stebėti visi norintys, nes konferencija – virtuali ir nemokama. Temas taip pat padiktavo gyvenimo aktualijos – diskutuosime karsčiausiais klausimais: nuo pandemijos poveikio aukšto meistriškumo sportininkams iki besikeičiančių masinių renginių sąlygų“, – sako vienas iš konferencijos organizatorių LOF direktorius Mantas Marcinkevičius.

Kaip sportininkus paveikė karantinas ir kokie dabartiniai jų planai? Šia tema kalbės gatvės krepšinio meistras ir Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinės treneris Dainius Novickas, olimpietė maratono bėgikė Vaida Žūsinaitė, spėjusi paauginti pirmagimę ir aktyviai besiruošianti naujai olimpinei atrankai, bei olimpinis vicečempionas Mindaugas Griškonis, kuriam karantinas sutapo su priverstinėmis atostogomis – ilgai trukusia liga.

REKLAMA
REKLAMA

„Vos trečdalis sportininkų teigia, kad jų santykiai su treneriu yra geri“, – tyrimo duomenis cituoja vienas iš pranešėjų sporto psichologas Andrius Liachovičius. Sportininkas ir treneris: kokie treniravimo ir bendradarbiavimo metodai veikia šiandien? Šią temą analizuos olimpinis vicečempionas irkluotojas Saulius Ritter ir olimpietis baidarininkas, baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius bei treneris Romualdas Petrukanecas.

REKLAMA

Šie metai pažymėti krizės ženklu – kaip sekėsi ją valdyti skirtingoms organizacijoms, kokia komunikacija buvo gyvybiškai svarbi krizės metu ir kokias klaidas padarėme? Apie tai kalbės praktikai – IGNITIS direktorius ir valdybos pirmininkas Darius Montvila, „Eurovaistinė“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė ir TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas.

Krizė pakeitė ir didelių renginių organizavimo taisykles bei sąlygas. Diskusijoje „Kaip keičiasi didelių renginių strategijos?“ savo patirtimi dalinsis „Kino pavasaris“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška, Kauno „Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas ir „IKI Velomaratonas“ iniciatorius, Dakaro ralio lenktynininkas Benediktas Vanagas.

REKLAMA
REKLAMA

„Gražuolė lengvaatletė ir laurus skinantis plaukikas“, – kalbant apie sportininkų pasiekimus vis dar kabinamos panašios etiketės, žiniasklaidoje ir visuomenėje sportininkės moterys vis dar atvaizduojamos stereotipiškai, dažnai pabrėžiant išvaizdą, o ne rezultatą. Vyrai irgi lydimi stereotipinio mąstymo – mėgstama pabrėžti sportininko automobilio modelį, uždarbį, aptarti jų antrąsias puses.

Diskusijoje „Gražuolė ir nugalėtojas: nukabinkime žalingas etiketes!“ dalyviai – LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, olimpinės bronzos laimėtoja irkluotoja Milda Valčiukaitė, „HeForShe“ projekto herojai – krepšininkas Arnas Labuckas ir Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės trenerio asistentas Linas Paražinskas – mėgins atsakyti į klausimus ar sąlygos, teisės ir galimybės vyrams ir moterims pasiekti aukščiausių pasiekimų sporte yra vienodos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar žiniasklaidos dėmesys skiriamas sportininkams vyrams ir sportininkėms moterims yra vienodas. Kodėl priimant sprendimus moterys vis dar nustumiamos į šalį? Kodėl moterų sportas mažiau finansuojamas? Kaip vyrams ir moterims sudaryti vienodas galimybes siekti aukščiausių pasiekimų sporte? Ką reiškia lygybė sporte ir kaip ją įtvirtinti?

Kaip visuomet aktualios ir antidopingo temos. „Žolelių kerai: kada tai tampa dopingu?“ klaus Antidopingo agentūros vadovė Rūta Banytė ir šios agentūros švietimo atstovė Rima Valentienė. O Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas kvies įvertinti, kokių sveikatos rezervų turime ir iki galo jų neišnaudojame.

Tiesioginę konferencijos transliaciją kviečiame stebėti tv3.lt/lteam ir LTeam Facebook puslapyje. Jos pradžia – ketvirtadienį 9:30 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų