REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stipriausias futbolo turnyras Europoje oficialiai grįžta. Antradienį vakare prasideda 2020/2021-ųjų metų Čempionų lygos sezonas.

Stipriausias futbolo turnyras Europoje oficialiai grįžta. Antradienį vakare prasideda 2020/2021-ųjų metų Čempionų lygos sezonas.

REKLAMA

Kaip ir įprastai, prie starto linijos stos 32 komandos, kurios buvo suskirstytos į 8 grupes po keturias. Į kitą etapą pateks dvi pirmąsias vietas grupėje užėmę klubai.

Komandos neįprastai turėjo trumpesnę pertrauką, kadangi dėl koronaviruso praėjęs sezonas buvo sustabdytas, vėliau pratęstas ir pasibaigė tik rugpjūčio pabaigoje.

Jau pirmajame naujojo sezono ture žiūrovai galės išvysti įdomių mūšių. Tarpusavio rungtynėse susitiks Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Atletico“. Intriguojanti kova virs Paryžiuje, kur vietos PSG priims „Manchester United“ klubo futbolininkus.

„TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“ ir TV6 kanalai bei naujosios kartos televizija „Go3“ planuoja parodyti tiesiogiai apie 90 UEFA Čempionų lygos ir 20 Europos lygos rungtynių. Čempionų lygos finalas numatytas Stambule.

REKLAMA
REKLAMA

Apie naująjį Čempionų lygos sezoną tv3.lt kalbėjosi su turnyro kovas komentuosiančiu Ryčiu Vyšniausku.

Apie galimus netikėtumus. Aišku dabartinė ta situacija aplink tokia chaotiška, tai gal galima netikėtumų ir Čempionų lygoje tikėtis. Favoritai stringa savo lygose, bet jei „Barcelona“ Ispanijoje praranda taškus nereiškia, kad prieš kur kas žemesnio kalibro klubus Europoje pralaimės. Bendrai paėmus yra ir pirmą savaitę jau tokių mačų, kur reikia atkreipti dėmesį. Kalbant apie grupes, tai tų netikėtumų visada būna, bet favoritai puikiai supranta, kad čia ilsėtis per daug negali. Net ir geriausios komandos kol kas savo šalių lygose nežaidžia gero futbolo, tai tas gali turėti įtakos bent jau pradžioje.

REKLAMA

Favoritai. Ar „Bayern“ apgins nugalėtojų titulą? Jie, aišku, kažkiek pasikeitę ir traumų turi sudėtyje. Sezonas laukia ilgas, akivaizdu, kad mes juos matome toliau kovojant dėl trofėjaus. Šitame turnyre prognozuoti toli sunku, nes viskas susideda į atkrintamąsias, kai ir burtai lemia, kažkur mažos smulkmenos. Vieni iškrito, kiti praėjo. Kaip ir įprasta jau yra kokų 8 klubų grupelė, kuriuos ir galima priskirti prie favoritų. 

Įdomiausios turnyro grupės. Yra pora grupių sunkių. Šiaip yra skirtumas tarp lygiausios ir stipriausios grupės. Pavyzdžiui, B grupė labai įdomi, kur žais Madrido „Real“, „Gladbach“, Milano „Inter“ ir Donecko „Shaktar“. Įdomu, kiek vokiečiai įneš sumaišties. Ukrainiečiai su brazilišku legionu Europoje įprastai neblogai pasirodo. Įspūdingai atrodo grupė su Lioneliu Messi ir Cristiano Ronaldo, bet dvi likusios komandos ten Kijevo „Dinamo“ ir „Ferencvaros“, tai vargiai ten bus netikėtumų.

REKLAMA
REKLAMA

Dar yra H grupė, kur „Manchester Utd“, PSG, „Lepizig“ ir Turkijos čempionai „Basaksehir“. Tai man atrodo, kad būtent H ir B grupė tokios rimčiausios turnyre, kur barstyti taškų tikrai negali. Vienas pralaimėjimas jau gali sumaišties įnešti. Čia tikrai favoritams nebus kada ilsėtis ar rotuoti daugiau savo sudėtį.

Galimi Čempionų lygos juodieji arkliukai. Yra tikrai įdomių komandų, kad ir į turnyrą grįžtantis „Marseille“ klubas, „Man Utd“ irgi po pauzės žais Čempionų lygoje. Danų „Midtjylland“ ar „Rennes“ iš Prancūzijos. Tikrai bus tų komandų, kurias stebėti įdomu. Tai, kaip žiūrovui, tikrai turnyre bus smulkesnio kalibro klubų, kurie kels tam tikras intrigas. Praėjusiais metais „Leipzig“ ar „Atalanta“ stebino geru žaidimu. Vokiečiai ir šiemet bent savo šalies pirmenybėse gerai pradėjo čempionatą, aišku, jų grupė nėra tokia lengva, nes teks žaisti su  „Bayern“ ir „Atletico“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo turo įdomiausios rungtynės. Labai intriguoja PSG ar „Manchester Utd“ mačas. Šiaip įdomios komandos ir dar šviežia istorija, nes užpraėjusiais metais įdomi kova aštuntfinalyje tarp jų buvo. „Bayern su „Atletico“ aišku visada įdomu stebėti, kaip vokiečiai pasiruošę naujam sezonui ir kaip tą gerą puolimą ispanams seksis stabdyti.

„Manchester City“ prakeiksmas turnyre. Kai taip gerai sukomplektuota komanda, tai kasmet gali būti jų metai. Bet vis kažkas nutikdavo, užstigdavo, nes lemia detalės. Tai nuostabių šansų neįmušdavo, tai nuošalės nefiksavo, tai kažkoks mini nutikimas. Futbolas yra detalių žaidimas, tai vis kažkas jiems nutikdavo ne pagal planą.

REKLAMA

Aišku, kad jie sudėtį turi pakankamai gerą ir privalo kovoti dėl titulo. Grupė irgi pakankamai palanki, kadangi „Porto“, „Olympiakos“ ir „Marseille“ tikrai tie klubai, kuriuos reikia įveikti. Tai čia bėdų nekils, o paskui, galvoju, kad gal atsirado psichologinių barjerų, nes paeiliui keti metai kai iškrentama net jei esi ryškus favoritas. Tai kažkiek tas gali lemti. Matėme, kad PSG irgi turėjo panašių barjerų, tai ir anglų klubui reikia panašaus kažkokio lūžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų