REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį į Europos arenas grįžta nacionaliniai šalių čempionatai.

Savaitgalį į Europos arenas grįžta nacionaliniai šalių čempionatai.

REKLAMA

Įvairiuose arenose virs daug intriguojančių mūšių, o vienas tokių bus Liverpulio miesto derbis Anglijoje, kur ginklus surems „Liverpool“ ir „Everton“ klubai. Pagrindinis klausimas, ar puikų žaidimą sezono pradžioje rodantys „Everton“ po dešimties metų pertraukos sugebės derbyje iškovoti pergalę?

Rungtynes tiesiogiai šeštadienį rodys „3sport“ kanalas. Mačo pradžia – 14.30 val. Lietuvos laiku.

Carlo Ancelotti treniruojama komanda nuostabiai pradėjo „Premier“ lygos sezoną. Iškovoję keturias pergales iš tiek pat galimų jie įsitvirtino pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Jurgeno Klopo auklėtiniai savo sąskaitoje turi 9 taškus.

„Tai turėtų būti vienas gražiausių miesto derbių per pastaruosius dešimt metų“,– rašo britų dienraštis „The Guardian“. – Vieni skrieja, kiti šiek tiek stringa, bet vis dar yra neabejotini favoritai. Nėra geresnio laiko, nei dabar, kai „Everton“ gali pagaliau paguldyti varžovus ant menčių“.

REKLAMA
REKLAMA

Vadinamojo „Mersyside“ derbio pradžia buvo dar 1894 metais. Iš pradžių tai tebuvo draugiškos rungtynės, kurios vėliau peraugo į tam tikrą priešpriešą. Tai buvo vadinamas „šeimų“ susitikimu, kuris, priešingai nei kiti derbiai, siekė skatinti toleranciją bei draugiškumą.

REKLAMA

Įdomu ir tai, kad klubų stadionai yra visai šalia vienas kito. Juos skiria vos keli kilometrai. Didesnė priešprieša tarp klubų įsivyravo aštuntajame dešimtmetyje. „Liverpool“ tapo didele jėga Europoje, o „Everton“ išgyveno ne patį lengviausią laikotarpį.

Ta jėga „Liverpool“ išliko iki šių dienų. O ypač pakylimą išgyvena nuo tada, kai 2015 metais J. Kloppas stojo prie komandos vairo. Apskritai per visą istoriją klubo sąskaitoje 93 pergalės tarpusavio mačuose, kai „Everton” laimėjo 66. Dar 75 susitikimai baigėsi lygiosiomis. 

REKLAMA
REKLAMA

Jau minėtas faktas, kad „Everton“ paskutinį sykį savo varžovus derbyje įveikė tik 2010-ųjų metų spalį, kai namie laimėjo 2:0.

Žvelgiant į praėjusį sezoną skirtumas tarp komandų daugiau nei įspūdingas. „Liverpool“ laimėjo čempionatą surinkę 99 taškus, o „Everton“ surinko vos 49. Tiesiog didelė praraja.

Didžiausios intrigos

„Liverpool“ buvo tikras buldozeris praėjusiais metais, bet šiemet pradžioje rodo, kad ir jiems reikės laiko įsižaisti. Aišku, kad koronavirusas prisidėjo prie painiavos. Pats J. Kloppas yra minėjęs, kad pasiruošimui bei atsistatymui laikas buvo labai trumpas.

Anglijos spauda kritikuoja ir gynybos ramstį Virgilį van Dijką, kuris buvo tarsi mūro siena, o šiemet jau padarė itin grubių klaidų. „Liverpool“ praėjusiame ture gavo tikrą smūgį, kai svečiuose net 2:7 buvo pralaimėta Birmingemo „Aston Villa“ ekipai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Kloppas po šio mačo surengė ne vieną susirinkimą su žaidėjais. Anot BBC, treneris visiems vėliau ir žinute išsiuntė ilgą laišką, kur išsakė viską, ką galvoja. Vis dėlto pats vokietis negailėjo pagyrų būsimam varžovui.

„Gerbiu C. Ancelotti, jis yra nuostabus treneris, tad tokie klubo rezultatai nestebina. Jie puikiai padirbėjo vasarą, įsigijo tai, ką reikia. Kai pamačiau, kas papildė komandąm pagalvojau, kad tai bus dar vieni rimti favoritai į prizines vietas. Sujungus visas dalis jie pavirto į labai rimtą komandą. Mes patys tikrai nerodome to futbolo, kurio norėtume. Turėsime rimtai pagalvoti ir kaip sustabdyti jų gerą puolimą“,– sakė J. Kloppas.

REKLAMA

Ir iš tikrųjų „Everton“ vasarą padirbėjo gerai. Aikštės viduryje darbuojasi visiškai nauja trijulė – Jamesas Rodriguezas, Allanas ir Abdoulaye Doucoure. Puolėjas Dominicas Calvertas-Lewinas šiemet klubui per visus turnyrus jau pelnė devynis įvarčius.

„Everton pagaliau turi rimtų ginklų, kuriuos gali panaudoti derbyje. Atsižvelgiant į tai, kad, kaip rašo BBC, „Liverpool“ gynybos linija atrodo išsikvėpusi ir jiems prireiks laiko sugrįžti į geras kondicijas.

„Liverpool“ nuostoliai yra vartininko Alissono netektis. Šio futbolininko nebuvimas itin jaučiasi, kai gynyba ir taip, bent jau sezono pabaigoje, nėra tokia solidi, kokia buvo praėjusiais metais. Bet į rikiuotę sugrįžta Sadio Mane ir saugas Thaigo, kuriems abiem kiek anksčiau buvo nustatytas koronavirusas, tad kurį laiką jie padėti komandai negalėjo.

REKLAMA

Apskritai jau pirmajame sezono mače prieš „Leeds“ „Liverpool“ prasileido tris įvarčius į savo vartus. Stebint, kaip puikiai puolime žaidžia „Everton“, būsimame derbyje galima tikėtis nemažai įvarčių.

„Everton“ stovykloje nuotaikos pakilios. Nors anglų spauda negaili kritikos vartininkui Jordanui Pickfordui, komandos treneris ramina, kad napaisant kelių grubių klaidų, pasitikėjimas žaidėju niekur nedingo.

„Klaidų pasitaiko, bet esame komanda ir turime ja išlikti, – sako C. Anceloti.– Dirbame gerai, tas matosi aikštėje, bet laukia ilgas ilgas kelias, jei norime iš tikrųjų kažką pasiekti. Esu žaidęs miesto derbių nemažai ir supranti, ką tai reiškia ir žaidėjams, sirgaliams. Bet matau nuotaikas ir galiu pasakyti, kad mūsų laukia labai intriguojančios rungtynės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Derbiai visada būna panašūs. Vyrauja daug chaoso, žaidimas nėra pats gražiausias, bet kovingas. Bet dabar situacija kiek kitokie. Matant abiejų komandų pliusus ir minusus, žinant, kad  „Liverpool“ nėra kol kas tokie užtikrinti, kaip pernai, tai įneš daug intrigos“, – svarstoma „The Guardian“ straipsnyje.

Nuo J.Klopo atvykimo į komandą jo vadovaujama komanda derbius laimėjo 7 kartus, o dar keturi mačai pasibaigė lygiosiomis.

Šeštadienį žiūrovų laukia intriguojantis Liverpulio miesto derbis. Klausimų kol kas daugiau nei atsakymų, bet žiūrovai gali tikėtis rungtynių, kurias prognozuoti be galo sunku.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų