REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Boksininkai iš devynių valstybių pradėjo kovas tarptautiniame Algirdo Šociko turnyre.

 Boksininkai iš devynių valstybių pradėjo kovas tarptautiniame Algirdo Šociko turnyre.

REKLAMA

Jau 24 metus iš eilės vykstantis legendinio Lietuvos boksininko vardo turnyras į Kauną priviliojo daugiau negu pusšimtį boksininkų iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Lenkijos, Čekijos, Škotijos, Izraelio ir Lietuvos.

A. Šociko turnyrui yra suteikta aukščiausia Tarptautinės bokso federacijos (AIBA) A kategorija.

Jau pirmoje kovoje į ringą kopė vienas tituluočiausių turnyro dalyvių – 2013 m. Europos čempionas ir 2012 m. Londono olimpinių žaidynių dalyvis Pavelas Iščenko iš Izraelio. Svorio kategorijos iki 64 kg ketvirtfinalyje P. Iščenko taškais 2:1 įveikė lietuvį Aidą Savčenko.

Šioje svorio kategorijoje ketvirtfinalio barjero neįveikė ir kiti Lietuvos boksininkai. Modestas Žmuidina po atkaklios kovos taškais 1:2 pralaimėjo Estijos čempionui Semionui Kamaninui, o Andriejus Lavrenovas jau pirmame raunde turėjo pripažinti Čekijos čempiono Novako Pelro pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

Keturi ketvirtfinalio susitikimai vyko svorio kategorijoje iki 69 kg. Pergale turnyrą pradėjo po pertraukos į boksą grįžęs Europos čempionatų dalyvis Saimonas Banys. Lietuvis taškais 2:1 nugalėjo Estijos čempioną Pavelą Kamaniną. Pusfinalyje S. Banys susitiks su Izraelio atstovu Miroslavu Iščenko. Pastarasis ketvirtfinalyje vieningu teisėjų sprendimu 3:0 įveikė Lietuvos čempioną Renaldą Dirsę.

REKLAMA

Kitose kovose Erikas Laurikietis 1:2 pralaimėjo Škotijos čempionui Stephenui Newinsui, o Laimonas Raibikis 0:3 nusileido Lenkijos čempionui Lukašui Zygulai.

Pergalės Lietuvos atstovui nepavyko iškovoti ir svorio kategorijos iki 81 kg ketvirtfinalyje. Edvinas Makevičius taškais 0:3 turėjo pripažinti esto Aaso Stiveno pranašumą.

Penktadienį vyks net 15 pusfinalio kovų. Pusfinaliuose kovas pradės ir Lietuvos rinktinės lyderiai –   Algirdas Baniulis, Paulius Zujevas ir Vytautas Balsys.

A. Šociko turnyro nugalėtojai paaiškės šeštadienį. Dėl sportininkų ir dalyvių saugumo, turnyras vyksta be žiūrovų. Finalines kovas šeštadienį nuo 18.00 val. galėsite stebėti Facebook paskyroje Boksopasaulis.lt. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų