REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė šį trečiadienį sužais UEFA Tautų lygos rungtynes su Albanija. Kiek netikėtai pirmas tarpusavio rungtynes laimėję lietuviai tikisi tokį patį rezultatą pasiekti ir namuose.

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė šį trečiadienį sužais UEFA Tautų lygos rungtynes su Albanija. Kiek netikėtai pirmas tarpusavio rungtynes laimėję lietuviai tikisi tokį patį rezultatą pasiekti ir namuose.

REKLAMA

Valdo Urbono auklėtiniai svečių stadione šventė pergalę 1:0, o sėkmingą atkarpą bandys pratęsti Vilniuje.

Sužaidus trejas rungtynes C lygos ketvirtoje grupėje visos rinktinės yra surinkusios identišką taškų skaičių – po 4.

Lietuvos rinktinė šiuo metu džiaugiasi sėkminga ir rezultatyvia atkarpa – po pergalės prieš Albaniją, praėjusią savaitę 3:1 įveikta Estija, o sekmadienį 2:2 sužaista su Baltarusija.

„Albanija – pažįstama komanda, stiprus varžovas ir grupės favoritas. Po paskutinių rungtynių suspenduoti Modestas Vorobjovas ir Donatas Kazlauskas. Jie negalės dalyvauti trečiadienio rungtynėse. Turime klaustukų dėl Arvydo Novikovo, bet tikiu, kad ryt galės žaisti. Atsistatymui laikas buvo trumpas, bet reglamentas visiems vienodas. Koncentruojamės ir norime su teigiama emocija pabaigti trečias rungtynes“, – prieš mačą sakė V. Urbonas.

REKLAMA
REKLAMA

Tris įvarčius per paskutines dvejas rungtynes pelnęs A. Novikovas yra patyręs rankos traumą, bet rinktinės štabas deda visas pastangas, kad jis galėtų žaisti prieš Albanija.

REKLAMA

„Patys matote, kiek jis svarbus Lietuvos rinktinei“, – pabrėžė V. Urbonas.

Treneris taip pat pasidžiaugė tuo, kad pastaruoju metu rinktinė žaidžia taip, kaip jis ir norėtų. Rinktinė seniai nebuvo tokia rezultatyvi – per paskutines trejas rungtynes pelnyti šeši įvarčiai.

„Žiūrint į mūsų būklę, turime daugiau pasitikėjimo nei prieš pirmas rungtynes Albanijoje. Tai yra netušti žodžiai, jie paremti mūsų rezultatais. Džiugu, kad turime žaidimą.

Įvarčiai lygioje vietoje neatsiranda, juos reikia sukurti. Šiai dienai vienas iš mano tikslų buvo surinkti žaidėjus, kurie sugebėtų žaisti su kamuoliu varžovų aikštės pusėje. Džiugu, kad tie mano norai žaidėjų yra perkeliami į aikštę. Visiems nuo to tik įdomiau“, – teigė V. Urbonas.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą albanai atvyksta atlikę nemažai pokyčių sudėtyje, taip pat nebus rinktinės lyderio Elseido Hysajaus, rungtyniaujančio „Napoli“. Pirmose rungtynėse su Lietuva jis gavo dvi geltonas korteles ir buvo išvarytas iš aikštės.

„Tai jų geriausias žaidėjas, lyderis, komandos siela ir jo netektis gali būti juntama. Trenerio ranka ir braižas nesikeičia. Ką mačiau su Kazachstano rinktine, išlieka panašūs žaidimo organizavimo principai. Didžiausią dėmesį skiriame savo žaidimo pastatymui. Akcentuojame savo klaidų eliminavimą ir žaidimo organizavimo principų gerinimą“, – į varžovų skaudulius didelio dėmesio nekreipė V. Urbonas.

Lietuvos ir Albanijos mačas vyks spalio 14 d., 19 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų