REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos rankinio lygoje šeštadienį tarpusavyje santykius aiškinosi lietuviški klubai.

Baltijos rankinio lygoje šeštadienį tarpusavyje santykius aiškinosi lietuviški klubai.

REKLAMA

Namuose žaidęs Klaipėdos „Dragūnas“ 39:30 (20:14) pranoko Kauno „Granitą-Karį“, o susitikimas Vilniuje tarp šeimininkės VHC „Šviesos“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ baigėsi lygiosiomis – 29:29 (12:16). Abiejų šių susitikimų rezultatai skaičiuojami ir Lietuvos rankinio lygos varžybose.

„Dragūnas“ atitrūko pirmajame kėlinyje

Mačą Klaipėdoje geriau pradėjęs šeimininkų klubas jau pirmojo kėlinio viduryje turėjo 3 įvarčių pranašumą (11:8), o per antrą pirmojo kėlinio pusę savo persvarą „Dragūnas“ padvigubino – 20:14.

Antrajame kėlinyje Vaidoto Groso vadovaujamas „Granitas-Karys“ kelis kartus buvo priartėjęs iki 5 įvarčių (25:20, 27:22, 28:23), tačiau labiau sumažinti atstumo neįstengė ir „Dragūnas“ šventė pergalę – 39:30.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos klubas po šios pergalės sutvirtino savo pozicijas antroje turnyrinės lentelės vietoje – „Dragūnas“ po 5 rungtynių turi 8 taškus ir į priekį yra praleidęs tik dar nesuklupusią Dobelės „Tenax“ komandą.

REKLAMA

„Granito-Kario“ situacija kiek kuklesnė – kauniečiai po 5 turų turi 4 taškus ir yra aštunti.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose šiose rungtynėse žaidė 8 įvarčius pelnęs Gytis Šmantauskas, 7 pridėjo Deividas Virbauskas, po 5 – Lukas Juškėnas, Žanas Gabrielius Virbauskas ir Laurynas Simonavičius.

Kauno komandai 10 įvarčių pelnė Tadas Bučinskas, Arminas Stankūnas ir Paulius Šarkauskas surinko po 6.

„Šviesai“ pavyko panaikinti solidų svečių pranašumą

Šį susitikimą kur kas solidžiau pradėjo svečiai iš Alytaus, kurie jau pirmajame kėlinyje susikūrė apčiuopiamą 7 įvarčių persvarą – 11:4. Vis tik Vilniaus klubas dar iki pertraukos sugebėjo sumažinti atsilikimą ir prieš antrojo kėlinio pradžią „Varsa-Stronglasas“ priekyje buvo  4 įvarčiais – 16:12.

REKLAMA
REKLAMA

Nors antrąją susitikimo pusę kur kas geriau pradėjusi „Šviesa“ ir sumažino atsilikimą iki minimalaus (18:19), tačiau alytiškiai į tai vėl atsakė mini spurtu ir įpusėjus kėliniui pirmavo trimis įvarčiais – 24:21.

Iki tol tik pirmąją rungtynių minutę pirmavusi Vilniaus komanda vėl į priekį išsiveržė likus žaisti 6 minutes po tikslaus Lauryno Palevičiaus metimo – 27:26. Per likusias minutes komandos apsikeitė tiksliomis atakomis ir pradėjus tiksėti paskutinei minutei „Šviesa“ buvo priekyje (29:28), tačiau 7 metrų baudinį realizavęs Žygimantas Micevičius išlygino rezultatą – 29:29. Paskutinioji vilniečių ataka nebuvo sėkminga ir šiame mače komandos pasidalino po tašką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šio susitikimo „Šviesa“ su 7 taškais Baltijos lygoje yra trečia, o alytiškiai yra iškovoję 2 taškais mažiau ir užima 6 vietą.

Rezultatyviausias svečių gretose su 9 pelnytais įvarčiais buvo Žygimantas Micevičius, 5 surinko Rokas Lastauskas, po 3 – Vilius Juozaitis, Edvinas Grėbliūnas ir Karolis Jankauskas.

„Šviesai“ 6 pelnė Laurynas Palevičius, po 4 pridėjo Karolis Antanavičius ir Domantas Pukas, po 3 – Karolis Bliuvas ir Valdas Drabavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų