REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį po pietų turėtų paaiškėti FIBA sprendimas – ar ši suteiks teisę Lietuvai rengti atrankų lango į 2022 m. Europos krepšinio čempionato „burbulą“ Vilniuje.

Ketvirtadienį po pietų turėtų paaiškėti FIBA sprendimas – ar ši suteiks teisę Lietuvai rengti atrankų lango į 2022 m. Europos krepšinio čempionato „burbulą“ Vilniuje.

REKLAMA

12 val. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai pradėjo nuotolinį posėdį su FIBA vadovais, kurio metu ir bus paskelbtas sprendimas.

Lapkričio 26-29 d. Lietuvos rinktinė sužais du atrankos mačus, o dėl koronaviruso pandemijos FIBA nusprendė,, kad šie vyks „burbulo“ principu – besivaržančios rinktinės susirinks viename mieste ir griežtomis karantino sąlygomis sužais tarpusavyje.

Vos išgirdę šias naujienas LKF vadovai ėmėsi veiksmų, kad „burbulas“ įvyktų Lietuvoje – Vilniuje.

„Turime puikų, profesionalų kolektyvą ir matome, kad galime tą padaryti. Kodėl ne mes? Nauda abipusė – tiek miestui, tiek valstybei“, – prieš posėdžio pradžią tv3.lt sakė M. Špokas.

REKLAMA
REKLAMA

Norinčių surengti „burbulą“ – daug, todėl lietuviai susidurs su konkurencija. Daug ir reikalavimų – saugumas turės būti aukščiausio lygio, net neatsižvelgiant į epidemiologinę situaciją šalyje organizatorėje.

REKLAMA

„Dideli saugumo reikalavimai – viešbučių, aukštų izoliavimas, atskiri komandų autobusai, atskiros rūbinės, užtikrinimas, kad arenose nebūtų pašalinių žmonių. Žaidėjai negalės eiti į gatvę, tik treniruotis ir žaisti. Viskas skirsis net nuo mūsų įstatymų dabartinių. Mes turėsime užtikrinti, kad žaidėjai niekur nejuda iš viešbučių. Žaidėjai apie savaitę turės gyventi viešbučio sąlygomis“, – pasakojo M. Špokas.

FIBA nekelia reikalavimų tik dėl žūrovų – jie bus leidžiami pagal šalies įstatymus. Vis tik LKF, pergalės atveju, neskubės platinti bilietų – tą darytų likus savaitei iki renginio.

REKLAMA
REKLAMA

„Blogiausia, kai pardavęs bilietą turi jį vėliau grąžinti – niekam nesinori to tuščio administravimo. Bilieto turėjimas patekimo neužtikrins, būtų laikomasi visų saugumo reikalavimų. Mūsų klubai tvarkosi puikiai, manau ir mes tą padarysime. Patys žmonės saugosi, nėra perteklinio ėjimo į rungtynes“, – mano M. Špokas.

FIBA planuoja rengti „burbulą“ ir vasarį, tačiau kol kas apie jį nekalbama ir toli į ateitį nežiūrima. Kol kas LKF neskuba vertinti ir NBA vadovų kalbų, kurie nesiruošia naujo sezono datos derinti su Tokijo olimpinėmis žaidynėmis vasarą.

Tai ypač aktualu visoms Europos rinktinėms, kurioms grėstų žaisti be ryškiausių žvaigždžių, taip pat ir Lietuvai, kuri dar varžysis atrankos varžybose birželį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu NBA nuspręs laukti bent sausio mėnesio, kad pradėtų 2020-2021 m. sezoną, Lietuvos rinktinė vasarą gali likti be Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio.

Tokiu atveju išaugtų tikimybė, kad abu šie krepšininkai padėtų rinktinei lapkričio mėnesį vyksiančiame „burbule“. Bet kol kas belieka laukti tikslesnių žinių iš NBA.

Europos čempionato lango „burbulo“ surengimas Lietuvoje kainuotų apie 280 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų