REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kiek daugiau nei savaitę startavo 2020-2021 metų Lietuvos ledo ritulio čempionatas, kuriame jau sužaistos trys rungtynės.

Prieš kiek daugiau nei savaitę startavo 2020-2021 metų Lietuvos ledo ritulio čempionatas, kuriame jau sužaistos trys rungtynės.

REKLAMA

 

Pirmosios Lietuvos čempionato ledą išbandė trys šią vasarą svarbius organizacinius veiksmus atlikusios komandos. Visuose trijuose mačuose išvydome po metų pertraukos sugrįžusią ir su vilniečių jaunimu susijungusią „Energiją – Geležinį Vilką“. Pirmose dvejose sezono rungtynėse elektrėniškiai 9:2 ir 8:0 nugalėjo savo organizacijos struktūrą keitusius ir pirmą kartą Lietuvos čempionate vien tik kaunietišką sudėtį išleidusius „Baltų Ainių“ auklėtinius.

Trečiose sezono rungtynėse įvyko Elektrėnų derbis, kuriame daugkartiniams šalies čempionams iššūkį metė naują klubą įkūrusi „Energija Hockey – HC Klaipėda“. Po atkaklios kovos ir čia triumfavo „Energija – Geležinis Vilkas“, laimėję mačą 4:2.

REKLAMA
REKLAMA

Ekipų, kurių gretose pokyčių gerokai mažiau, starto dar teks šiek tiek palaukti. „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ prie sezono starto linijos turėtų stoti ateinantį sekmadienį.

REKLAMA

 

Gera pradžia ne visada pusė darbo. Šį sezoną „Baltų Ainių“ komanda pradėjo lyg iš natų: per pirmąsias sezono 16 minučių jie dukart siuntė įvarčius į „Energijos – Geležinio Vilko“ vartus, patys nepraleisdami nė karto. Visgi, svajonių startas ilgai netruko – labiau patyrę varžovai atkuto ir skaičiuojant likusį pirmojo mačo ir visą antrojo susitikimo laiką pelnė 17 įvarčių be atsako bei paliko kauniečius be taškų.

Pusė komandos. Dar prieš sezoną „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ vadovas Andrejus Korneičiukas neslėpė: „Ledo ritulyje yra toks pasakymas - vartininkas, tai pusė komandos, o mūsų atveju šis pasakymas itin tinka.“ Nors jungtinė komanda sužaidė vos vieną mačą, Maksimo Ponomarenko pasirodymas prieš „Energiją – Geležinį Vilką“ tik patvirtina šiuos žodžius.

REKLAMA
REKLAMA

Nors galiausiai į pastaruosius du sezonus stipriausiose šalies komandose praleidusio ruso vartus krito keturi įvarčiai, būtent jis buvo didžiausia rungtynių žvaigždė, atlaikęs beveik pusšimtį metimų ir iki pat rungtynių pabaigos išlaikęs intrigą rungtynėse, nepaisant to, jog oponentai atliko daugiau nei dvigubai daugiau metimų. Akivaizdu, jog 24-erių metų legionierius bus svarbiausia savo komandos dalimi, siekiant lygos naujokams iškovoti kiek galima daugiau taškų.

Bebaimis jaunimas. Šiemet „Geležinio Vilko“ mokyklos ekipai prisijungus prie „Energijos“ komandos, jungtinėje ekipoje atsirado gerokai daugiau veteranų, galinčių svarbiausiuose momentuose patempti ekipą link pergalės. Visgi, šios komandos jaunimas nėra pasiruošęs stovėti už labiau patyrusių kolegų nugarų – 17-metis Rojus Plepys ir vis dar savo 17-ojo gimtadienio laukiantis Karolis Fedorovičius per pirmuosius tris mačus į komandos kraitį jau pridėjo keturis įvarčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negana to, du iš jų įvarčių krito tada, kai jų ekipai to reikėjo labiausiai: šie jaunuoliai pirmieji išgliaudė „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ gynybą ir savo įvarčiais lygino bei persvėrė mačo rezultatą, padėdami iškovoti trečiąją pergalę iš tiek pat galimų.

Nauji iššūkiai treneriui. Praėjusį sezoną vyriausiojo trenerio poste „Kaunas Hockey“ klube debiutavęs Aleksandras Mikheyonokas pirmojo savo sezono metu po 60 minučių pralaimėjimą patyrė vos kartą ir su komanda užtikrintai laimėjo reguliaraus sezono etapą.

Šiemet „Baltų Ainių“ ekipoje darbo ėmęsis Baltarusijos specialistas jau per pirmąją sezono savaitę du kartus turėjo pripažinti varžovų pranašumą, abu kartus pralaimint dideliais skirtumais. Itin jauną komandą surinkusių kauniečių laukia iššūkių kupini metai siekiant kovoti su gerokai labiau patyrusiais varžovais, o A. Mikheyonokui tai puiki proga įrodyti, kad jis yra pasiruošęs kantriam darbui gerinant jaunimo įgūdžius ir rezultatus.

REKLAMA

Pamokos ant ledo. Sakoma, kad geriausia mokyti rodant pavyzdį, o „HC Klaipėdos“ treneriai Timuras Muginovas ir M. Ponomarenko šio sezono starte darė būtent tai. Jei apie vartininko puikų žaidimą jau rašėme, tai su ne vienu savo treniruojamos U-17 komandos auklėtiniu ant ledo žengęs T. Muginovas pelnė abu jungtinės „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ komandos įvarčius ir įrodinėjo, kad jis gali ne tik dalinti patarimus nuo komandos suolelio.

Drausmė. Per pirmuosius tris mačus „Energijai – Geležiniam Vilkui“ sunkiai sekėsi vengti pražangų – iš viso jie ant nubaustųjų suolelio sezono starte praleido 46 minutes. Nepaisant to, kad žengę ant ledo su kiekybiniu deficitu elektrėniškiai iki šiol mažumoje įvarčių taip ir nepraleido, komandos treneris Dovydas Kulevičius neslėpė, jog tai svarbiausias taisytinas dalykas ir komanda negali taip dažnai suteikti varžovams galimybių turėti kiekybinį pranašumą.

MVP. Nors po paskutinio Donato Kumeliausko oficialaus mačo vilkint Elektrėnų klubo marškinėlius buvo praėję 14 metų, į gimtojo miesto klubą puolėjas sugrįžo su trenksmu. Keturi įvarčiai, tiek pat rezultatyvių perdavimų ir galybė varžovus į neviltį keliančių reidų leido „Energijai – Geležiniam Vilkui“ žengti be kluptelėjimų, o 33-ejų metų puolėją ne veltui galima vadinti naudingiausiu pirmųjų čempionato savaičių žaidėju. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų