REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo puikia pergale Pirėjuje, kur rezultatu 68:67 įveikė šeimininkus „Olympiakos“ krepšininkus.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo puikia pergale Pirėjuje, kur rezultatu 68:67 įveikė šeimininkus „Olympiakos“ krepšininkus.

REKLAMA

Žalgiriečiai neblogai pradėjo mačą, atkakli kova vyko visų rungtynių metu. Vis dėlto trečiajame kėlinyje šeimininkai pirmavo jau 11 taškų persvara.

Galiausiai viskas sprendėsi per paskutiniąsias dešimt minučių. „Žalgiris“ ketvirtąjį kėlinį laimėjo 21:9. Lemiami buvo Roko Jokubaičio baudų metimai, kai švieslentėje buvo likusios vos 3,5 s. Kostas Sloukas dar turėjo kamuolį savo rankose ir galėjo šeimininkams išplėšti pergalę, bet Nigelis Hayesas patikimai sužaidė gynyboje ir net neleido įžaidėjui išmesti metimo.

Krepšinio treneris Tomas Purlys dar prieš vakarykštes rungtynes kalbėdamas su tv3.lt sakė, kad svarbiausia bus mačo planas. Martinas Schilleris ir visas trenerių štabas privalo jį turėti. Paklaustas, ar vakarykščiame susitikime tą planą jis išvydo, T. Purlys tikino, kad braižas matėsi.

REKLAMA
REKLAMA

„Na taip, pirmiausia buvo gana aiški paties žaidimo strategija. Aktyviai žaisti gynyboje, būti agresyvesniais, buvo atliekami dažnesni keitimai, siekiant, kad žaidėjai nepavargtų per daug. Buvo bandoma taikyti didesnę mačo spartą. Svarbus buvo Roko Jokubaičio faktorius, gerai ir naudingai žaidėjai ir Joffrey Lauvergne'as. Lemiamu momentu jie buvo visada įvykių sūkuryje“, – sakė treneris.

REKLAMA

Rungtynių scenarijus buvo gana įtemptas, abu klubai gerai žaisdavo atkarpomis, vėliau sekdavo klaidos, netaiklūs metimai, tada iniciatyvą perimdavo varžovai. Anot T. Purlio, tokie dalykai yra įprasti sezono pradžiai.

„Tai pirmiausia „Olympiakos turi pakankamai naujų žaidėjų. Jiems tai pirmas oficialus mačas per pusmetį, tai sunku tiek laiko išbūti be krepšinio. Matosi, kad jiems reikės dar ne vieno mėnesio susižaisti, pajausti vienas kitą. Nepamirškime, kad jie ir vietiniame čempionate nežaidžia, tai dar sunkiau jiems yra sustyguoti žaidimą. O Eurolygoje juk jau tenka žaisti aukščiausiu lygiu“, – tikino T. Purlys.

REKLAMA
REKLAMA

Po antrojo kėlinio graikai pirmavo 37:34. Tada trečiajame kėlinyje M. Schilleris ėmė dažniau rotuoti žaidėjus, taip siekdamas labiau palaikyti tempą ir patausoti jėgas lemiamai rungtynių daliai. Bet tada „Olympiakos surengė spurtą, kuris galėjo būti lemiamu.

Vassilis Spanoulis pataikė iš toli ir graikai pirmavo 56:45. Kauniečiai atrodė kiek sutrikę, pasitaikydavo ir dažnos kvailos klaidos. Toli gražu ne visada pavykdavo ir susikurti patogias situacijas metimams.

„Tuo metu sudėtis aikštėje nebuvo itin gera. Rokas sėdėjo, žaidė Artūras Milaknis, bet jis iš tų žaidėjų, kuriam reikia sukurti progas. Jei per 15 minučių išmeti vos kelis metimus ta nėra gerai. Gynyboje taip pat iki galo neatidirbta, apskritai daug kiti žaidėjai tokių mažų klaidų darė. Pavyzdžiui, leista varžovams, kad ir tam pačiam K. Sloukui, veržtis į vidury, kur jis gali numesti kamuolį į kraštus arba mesti pats. Nebuvo pakankamos koncentracijos gynyboje“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Jokubaitis mače iš viso pelnė 12 taškų ir buvo vienas svarbiausiu pergalės kalvių. 19-metis įžaidėjas agresyviai žaidė puolime, atrodė drąsus ir pasitikintis savimi. Pasak. T. Purlio, jie kartu su J. Lauvergne buvo kertiniai žaidėjai.

„Nereikia pamiršti J. Lauvergne'as, kuris nors ir nežaidė labai daug, bet tą darė efektyviai. Rokas aišku buvo savotiška staigmena vakar. Apskritai gera žiūrėti kaip jis kyla komandoje. Pradėjo nuo piramidės apačios, keletą metų žaidė epizodiškai taip momentais, o dabar matomas progresas. Pažanga tikrai yra ir jis tapo svarbiu žaidėju. O dar lietuvis ir įžaidėjas, tai naudinga ir rinktinei“, – teigė krepšinio treneris.

REKLAMA

„Žalgiris“ sezoną pradėjo gražia ir reikalinga pergale prieš tikrai gerus varžovus išvykose. Lietuvos krepšinio lygos starte M. Schilleris buvo kritikuojamas dėl kai kurių savo veiksmų, tad gera sezono pradžia buvo svarbu komandai ir psichologiškai. T. Purlys kartu ir prideda, kad pergalę lėmė keli faktoriai.

„Pirma, tai yra kovingumas, komanda nenuleido rankų kai buvo minus 11. Prisidėjo ir sėkmės faktorius, nes varžovai tikrai ta komanda, kuri gali ir turi žaisti geriau. Jie tikrai gerins savo žaidimą sezone. Sėkmės šiek tiek buvo ir tame momente, kai R. Jokubaitis atkovojo kamuolį puolimą likus vos kelioms sekundėms. Aišku, ir pats R. Jokubaitis mače buvo tas tikras faktorius, davęs labai didelį postūmį“, – mintis dėstė krepšinio treneris.

Antrąsias rungtynes  „Žalgiris“ žais kitą penktadienį, spalio 9-ąją, išvykoje su Maskvos srities  „Chimki“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų