REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per vieną vasarą nuo vieno iš paskutinės opcijos žaidėjų į vieną pagrindinių krepšininkų – tokia yra 19-mečio Roko Jokubaičio sezono pradžia Eurolygoje.

Per vieną vasarą nuo vieno iš paskutinės opcijos žaidėjų į vieną pagrindinių krepšininkų – tokia yra 19-mečio Roko Jokubaičio sezono pradžia Eurolygoje.

REKLAMA

Kauno „Žalgiris“ pirmose Eurolygos rungtynėse svečiuose po paskutinėmis sekundėmis realizuotų R.Jokubaičio baudos metimų 67:68 įveikė Pirėjo „Olympiacos“.

15 min. 45 sek. žaidęs R.Jokubaitis pelnė 12 taškų (3/5 dvit., 1/2 trit., 3/3 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, 2 kartus suklydo ir surinkęs 15 naudingumo balų pagal šį rodiklį nusileido tik Mariui Grigoniui.

Po rungtynių R.Jokubaitis kalbėjo apie atkovotą kamuolį po M.Grigonio paskutinio metimo, lemiamus baudos metimus, komunikaciją aikštelėje ir rungtynes laimėjusią gynybą.

„Dar nespėjau suvokti, kas čia įvyko, svarbiausia, kad išvykoje iškovojome pergalę. Sezoną pradėti pergalingai tikrai yra šaunu. Dabar žiūrėsime, kas buvo blogai, nes tikrai rungtynės nebuvo pačios gražiausios“, – sakė R.Jokubaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Pergalę lėmė jūsų baudos metimai rungtynių pabaigoje. Kiek sunku buvo juos mesti?

Kaip kalbėjau su komandos vadovu, tai sakiau, kad nėra buvę gyvenime tokios situacijos, kad dvi baudos lemtų pergalę. Dar Eurolygoje, pirmose rungtynėse... Psichologiškai buvo tikras išbandymas, bet nuo suolo jaučiau palaikymą, visi nuramino, sakė, kad galiu. Patikėjau savo jėgomis, ranka nesudrebėjo ir esu labai laimingas.

REKLAMA

Kaip atsidūrei po krepšiu ir atsikovojai tą kamuolį puolime?

Neįsivaizduoju. Mačiau, kad Marius nežino ką daryti, buvo likusios kelios sekundės, galvojau, kad prakirsiu, nes mane gynė Spanoulis ir buvo pametęs iš akiračio. Galvojau, galbūt gausiu perdavimą, bet pasisekė, jog tas metimas nelietė lanko, atsikovojau ir tiesiog mečiau kamuolį į viršų. Akyse aptemo ir žiūriu, kad sušvilpta bauda.

Ar sunkiau mesti baudas po minutinės pertraukėlės, ar iškarto?

Sunku pasakyti. Jeigu būčiau prametęs, būčiau galvojęs, kad būtų buvę greičiau mesti prieš pertraukėlę. Visgi dabar galvoju, kad po pertraukėlės yra geriau mesti, nes spėji nurimti. Metant iškarto nežinai jokio plano, kas bus, jeigu pramesi, ar įmesi.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinėje „Olympiacos“ atakoje gynyboje viskas pavyko?

Taip, treneris sakė visas užtvaras sekti ir nieko nesikeisti. Gerai viską uždarėme ir jie net nespėjo išmesti kamuolio.

Atrodo, kad aikštelėje tiek gynyboje, tiek puolime labai daug komunikavote vienas su kitu?

Taip. Nežinau, gal dėl to, kad rungtynės be sirgalių, nes ir teisėjas ėjo kelis kartus raminti suoliuką. Tikrai gerai padėjome vienas kitam nuo suoliuko, sirgalių nėra, tai viskas girdisi. Aišku, aikštelėje buvo gera komunikacija, bet gali būti geresnė.

Turėjote 11 taškų deficitą. Kas padėjo sugrįžti į rungtynes?

Nežinau. Gynyboje pradėjome atrodyti neblogai, neleidome jų mažiukams kurti žaidimo. Galbūt šiandien viską lėmė gera gynyba, o prie -11 nepasimetėme ir gynyba laimėjo rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų