REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolygos turnyro, kuris prasideda šiandien, pirmosiose rungtynėse Kauno „Žalgiris“ svečiuose išbandys jėgas su Pirėjo „Olympiacos“ komanda. Daugumos lietuvių trenerių ir krepšininkų jau pirmose rungtynėse laukia itin rimti iššūkiai.

Eurolygos turnyro, kuris prasideda šiandien, pirmosiose rungtynėse Kauno „Žalgiris“ svečiuose išbandys jėgas su Pirėjo „Olympiacos“ komanda. Daugumos lietuvių trenerių ir krepšininkų jau pirmose rungtynėse laukia itin rimti iššūkiai.

REKLAMA

Žalgiriečių vyriausiasis treneris Martinas Schilleris teigė, jog Graikijos ekipa yra labai atletiška, propaguoja kietą, stipriu fiziniu kontaktu paremtą krepšinį. Pasak stratego, jo auklėtiniai turėjo pakankamai laiko pasirengti šioms rungtynėms.

„Olympiacos“ klube nemažai veteranų. Gynėjui Vassiliui Spanouliui – jau 38 metai, puolėjui Georgiui Printeziui – 35-eri. 30 metų ribą jau peržengė ir gynėjai Charlesas Jenkinsas bei į komandą iš Stambulo „Fenerbahce“ grįžęs Kostas Sloukas.

Palyginti su praėjusiu sezonu, pasikeitė maždaug trečdalis „Olympiacos“ žaidėjų. Be K. Slouko, iš naujokų galima pirmiausia išskirti gynėją buvusį Stambulo „Galatasaray“ lyderį Aaroną Harrisoną. Iš buvusių svarbiausių krepšininkų ekipoje neliko vidurio puolėjo Nikolos Milutinovo, kuris persikėlė į Maskvos CSKA.

REKLAMA
REKLAMA

„Olympiacos“ treneris Georgios Bartzokas pirmiausia akcentuoja žaidimą prie savojo krepšio. Daugelis klubų, su kuriais jis dirbo, pasižymėjo solidžia gynyba. Šis specialistas nepropaguoja labai greito žaidimo, o daugiau remiasi ilgomis pozicinėmis atakomis.

REKLAMA

„Žalgiris“ su „Olympiacos“ Eurolygoje kovojo net 24 kartus. 13 pergalių šventė Graikijos klubas.

Pirmajame ture iššūkis laukia „Barcelona“ komandos, kuriai diriguoja Šarūnas Jasikevičius. „Barcelona“ priims CSKA krepšininkus. Abu klubai yra vieni pagrindinių favoritų triumfuoti Eurolygoje.

Su labai rimta užduotimi susidurs ir „Baskonia“ su Roku Giedraičiu bei Tadu Sedekerskiu. Ispanijos čempionai namie kausis su Madrido „Real“, kuris irgi priskiriamas prie pretendentų laimėti Eurolygą.

Lengva tikrai nebus Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipai ir jos vidurio puolėjui Artūrui Gudaičiui. Rusijos komanda išvykoje galynėsis su dar viena turnyro milžine Stambulo „Anadolu Efes“. Ši ekipa praėjusį sezoną rikiavosi pirmojoje vietoje, kai varžybos buvo nutrauktos dėl koronaviruso pandemijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek paprastesnį uždavinį teks spręsti Rimo Kurtinaičio treniruojamam Maskvos srities „Chimki“ klubui. Pastarasis savo aikštėje žais su „popieriuje“, palyginti su praėjusiu sezonu, gerokai susilpnėjusiu Atėnų „Panathinaikos“. Tiesa, gyvenimą Rusijos komandai gali kiek apsunkinti keleto žaidėjų traumos.

„TV3 Sport“ kanalai ir naujos kartos televizija Go3 šiemet tiesiogiai parodys daugiau nei 240 Eurolygos reguliaraus sezono rungtynių, visas atkrintamųjų kovas bei finalo ketverto mūšius.

Pirmojo turo, kuriame bus parodytos net septynerios rungtynės, tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

spalio 1 d.

20.15 val. „Anadolu Efes“ – „Zenit“ („Go3“),

20.45 val. „Olympiacos“ – „Žalgiris“ („TV3 Sport“, „Go3“),

21.45 val. „Barcelona“ – CSKA („TV3 Sport 2“, „Go3“),

21.45 val. „Valencia“ – ASVEL („Go3“);

spalio 2 d.

19.45 val. „Chimki“ – „Panathinaikos“ („TV3 Sport“, „Go3“),

21.15 val. „Bayern“ – „Armani“ („TV3 Sport 2“, „Go3“),

22.00 val. „Baskonia“ – „Real“ („TV3 Sport“, „Go3“)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų