REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-66) Paryžiuje (Prancūzija) vykstančiame „Roland Garros“ turnyre antradienį pradėjo vienetų varžybas. 

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-66) Paryžiuje (Prancūzija) vykstančiame „Roland Garros“ turnyre antradienį pradėjo vienetų varžybas. 

REKLAMA

Pirmajame rate 30-metis lietuvis per beveik pustrečios valandos 6:1, 6:4, 6:4 nugalėjo 27-erių Bolivijos tenisininką Hugo Dellieną (ATP-104).

R. Berankis pasiekė istorinę pergalę, nes dar nė vienas Lietuvos tenisininkas nebuvo patekęs į antrąjį „Roland Garros“ vienetų ratą.

R.Berankis problemų turėjo jau pirmajame geime. Tą kartą sėkmingu padavimu jam pavyko neutralizuoti pirmąjį varžovo turėtą „break pointą“. Antrajame geime „break pointą“ jau susikūrė R. Berankis ir buvo neblogoje padėtyje, tačiau nesėkmingai sužaidė prie tinklo. Po kelių akimirkų lietuvis gavo dar vieną „break pointo“ galimybę. Šį kartą R.Berankiui sekėsi geriau – po varžovo smūgio į tinklą lietuvis atitrūko 2:0.

„Break pointų“ šou tęsėsi ir toliau. Trečiajame geime lietuvis buvo per tašką nuo pralaimėtos savo padavimų serijos, tačiau šį kartą sėkmingai sužaidė prie tinklo. Ketvirtajame geime jau R.Berankis varžovo padavimų metu atitrūko 40:15. Tuomet lietuvis grąžino varžovo paduotą kamuoliuką į tinklą, o antrojo „break pointo“ neiššvaistė, kai pats H.Dellienas pataikė į tinklą. R.Berankis po laimėtos varžovo padavimų serijos susikrovė triuškinantį pranašumą – 4:0.

REKLAMA
REKLAMA

Penktajame geime R.Berankis pirmą kartą užtikrinčiau laimėjo savo padavimų seriją ir buvo labai arti pergalės sete (5:0). Deja, pačiu netinkamiausiu metu kortą užklupo lietus ir mačas buvo sustabdytas. Po daugiau nei pusantros valandos pratęsus mačą, H.Dellienas nutraukė nesėkmingų geimų seriją. R.Berankiui prireikė kelių minučių, kad jis vėl pajaustų žaidimo ritmą. Lietuvis septintajame geime savo padavimų metu atsiliko 0:30, tačiau tuomet laimėjo keturis taškus paeiliui ir įtvirtino pergalę pirmajame sete – 6:1.

REKLAMA

Antrąjį setą H.Dellienas pradėjo laimėdamas savo padavimus, tuo tarpu R.Berankis savo padavimų seriją pradėjo ne taip užtikrintai ir H.Dellienas susikūrė „game pointo“ galimybę. Visgi lietuvis išlygino rezultatą 40:40 ir trečiuoju bandymu laimėjo pirmąjį tašką antrame geime. 

Įspūdingas buvo penktasis geimas, kuriame R.Berankis iš pradžių neišnaudojo kelių „game pointo“ galimybių, o vėliau net keturis kartus iš eilės taip pat neleido varžovui užbaigti geimo. Per šį ilgą geimą R.Berankis turėjo dar dvi „game pointo“ galimybes, tačiau jomis nepasinaudojo ir po itin ilgo žaidimo H.Dallienas laimėjo savo padavimų seriją.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštame geime ir vėl vyko nuožmi kova. R.Berankiui gana sunkiai sekėsi užbaigti savuosius padavimus, tačiau išgyvenęs tris „game pointus“, R.Berankis galiausiai išlygino rezultatą 3:3. Vėliau abu tenisininkai gana lengvai laimėjo savuosius padavimus, o lūžis įvyko devintame geime, kai R.Berankis 40:0 laimėjo varžovo padavimų seriją ir išsiveržė į priekį 5:4.

 H.Dellienas tuomet paprašė medicininės pertraukėlės ir po masažo sugrįžo į kortą. Lietuvis dešimtajame geime be didesnio vargo laimėjo savo padavimų seriją ir dar labiau priartėjo prie pergalės (6:4).

Trečiajame sete R.Berankis greitai perėmė iniciatyvą. Jau trečiajame geime jis atitrūko 40:15 ir realizavo „break pointą“ po varžovo klaidos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

H.Dellienas per karjerą aukšto rango turnyruose nėra nuveikęs nieko ypatingo, tačiau gruntas jam yra pati parankiausia danga, todėl jis veikiausiai bus laikomas mačo favoritu. Bolivijos tenisininkas per karjerą žaidė 29-iuose vienetų turnyrų finaluose (8 ATP „Challenger“ ir 21 ITF „Futures“), iš kurių laimėjo 21 (5 ATP „Challenger“ ir 16 ITF „Futures“). Visi 29 minėti turnyrai buvo žaidžiami ant grunto dangos.

R.Berankis į „Roland Garros“ turnyrą atvyko jau 9-ą kartą. 2010 m. ir 2014 m. jis krito trečiajame kvalifikacijos rate, o dar 7 sykius neįveikė pagrindinio etapo pirmojo rato barjero. Tai vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kurio vienetų pagrindiniame etape R.Berankis nebuvo iškovojęs pergalės.

REKLAMA

R.Berankis iškovojo  45 ATP vienetų reitingo taškus bei 84 tūkst. eurų, o antrajame rate jo lauks serbas Novakas Djokovičius (ATP-1), 6:0, 6:2, 6:3 nugalėjęs švedą Mikaelį Ymerį (ATP-80).

R.Berankis Paryžiuje dalyvaus ir dvejetų varžybose. Pirmajame rate lietuvis su japonu Yoshihito Nishioka sieks pergalės prieš slovėną Aljažą Bedenę ir austrą Dennisą Novaką. Bendrą „Roland Garros“ prizų fondą sudaro 38 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų