REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda trečiadienį sugrįš į Europos taurės kovas rungtynėmis namuose su Bolonijos „Virtus“ krepšininkais.

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda trečiadienį sugrįš į Europos taurės kovas rungtynėmis namuose su Bolonijos „Virtus“ krepšininkais.

REKLAMA

Sekmadienį Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) Kauno „Žalgirį“ išvykoje nugalėję Nenado Čanako auklėtiniai sutiks dar vieną aukšto lygio varžovą, kuris neslepia ambicijų jau kitą sezoną praverti Eurolygos duris.

„Virtus“ yra laikoma viena Europos taurės turnyro favoričių, o ją treniruoja buvęs Serbijos rinktinės strategas bei šios šalies krepšinio legenda Aleksandras Džordževičius. Ryškiausia žvaigždė aikštelėje yra Eurolygos čempionas Milošas Teodosičius.

Tiesa, jis Panevėžyje nežais, kadangi patyrė traumą ir liko namuose.

„Virtus“ nestinga ir daugiau garsių pavardžių: Eurolygos patirties turintis Stefanas Markovičius, Europos taurėje solidžiai žaidę centrai Julianas Gamble‘as ir Vince‘as Hunteris, taip pat puolėjas Kyle‘as Weemsas, o tarpsezoniu atvyko ir du labai solidūs naujokai, kurie taip pat yra rungtyniavę Eurolygoje – Awudu Abassas bei Joshas Adamsas.

REKLAMA
REKLAMA

Bolonijos klubas sezoną pradėjo Supertaurės varžybomis, kur nužygiavo iki pat finalo ir jame tik po atkaklios kovos 68:75 nusileido Milano „AX Armani“ krepšininkams. Italijos lygos pirmajame ture sekmadienį „Virtus“ užtikrintai 84:65 pranoko Kantu „Acqua S.Bernardo“ klubą.

REKLAMA

Prieš pirmąsias B grupės rungtynes „Lietkabelio“ treneris-skautas Laimonas Eglinskas „kklietkabelis.lt“ svetainei pasakojo apie M.Teodosičiaus žaidimą, naujokų reikšmę ir komandos nuotaikas po sekmadienį pasiektos pergalės. Susitikimas su „Virtus“ „Cido“ arenoje trečiadienį prasidės 19.00 val.

Kokį žaidimą propaguoja „Virtus“ ekipa?

Išskirčiau brandą, kadangi žaidėjai yra patyrę ir matę paties aukščiausio lygio krepšinį. Pagrindiniai krepšininkai ne pirmus metus žaidžia kartu, todėl labai gerai jaučia vieni kitus. Nežaidžia kažkokio ypatingai sudėtingo žaidimo – puolimo schemos yra gerai žinomos Europoje. Pagrindinis dalykas yra individualus meistriškumas ir aukštas krepšinio supratimas.

REKLAMA
REKLAMA

M.Teodosičius yra ryškiausia komandos žvaigždė. Kaip atrodo jo žaidimas?

Tai yra vienas svarbiausių žaidėjų. Jis kamuolio neįžaidinėja, bet viskas sukasi aplink jį ir komandos draugai ieško Teodosičiaus. Kamuolys anksčiau ar vėliau patenka į jo rankas ir tada jau Milošas viską sprendžia. Jis gali tiek pats atakuoti krepšį, tiek surasti komandos draugus. Jeigu yra svarbūs momentai, 99 procentai, kad kamuolys bus būtent Teodosičiaus rankose ir jis priims sprendimą.

S.Markovičius yra tas, apie kurį kalbama mažiau, bet jis atlieka daug nematomo darbo?

Taip, jis yra pagrindinis komandos įžaidėjas, kuris atlieka daug nematomo darbo. Markovičius gali ir pats įmesti, bet pirmiausia organizuoja žaidimą bei ieško komandos draugų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Virtus“ turi du panašaus pajėgumo centrus J.Gamble‘ą ir V.Hunterį, kurie pernai laiką dalinosi praktiškai po lygiai. Ar taip yra ir šiemet?

Taip, jie tą laiką dalinasi ir dabar. Dar atvyko 208 cm ūgio Amedeo Tessitori, bet jis turbūt daugiau žais Italijos lygoje, bet prieš lėtesnius bei didesnius centrus gaus savo minučių ir Europos taurėje. Prieš mobilius varžovus pagrindinis žaidėjas bus Gamble‘as. Hunteris kartais žaidžia ir sunkiuoju kraštu, tad pasiima savo minučių ir šioje pozicijoje.

„Virtus“ prie solidžios sudėties pridėjo A.Abassą bei J.Adamsą. Ką duoda šie naujokai?

Abassas bus vienas pagrindinių taškų rinkėjų, neskaitant Teodosičiaus. Jis yra mobilus žaidėjas, galintis pataikyti tiek iš toli, tiek gerai sužaisti po „du prieš du“ situacijų. Yra kombinacijų, kur jam pačiam paliekama teisė spręsti atakos likimą. Adamsas keis Markovičių ir įneš daugiau energijos, bėgimo į greitas atakas, žaidimo „vienas prieš vieną“. Adamsas mažiau įtraukia komandos draugus, bet įneša daug geros energijos bei neblogai ginasi.

REKLAMA

Kokie būtų pagrindiniai akcentai?

Mūsų komandinis žaidimas ir koncentracija. Reikia išpildyti trenerio nurodymus. Turime būti fiziški, kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir visose „50 prieš 50“ situacijose kamuolys turi būti mūsų, o ne varžovų. Labai svarbu nepasimesti sunkiose situacijose ir išlaikyti šaltas galvas bei karštas širdis. 

Kiek nuotaikas pagerino pergalė prieš „Žalgirį“?

Nuotaikos yra daug pozityvesnės ir patys žaidėjai pamatė, kad nėra užmiršę to krepšinio bei gali jį žaisti sėkmingai. Reikia tik išeiti ant parketo tinkamai nusiteikus ir kautis su kiekvienu varžovu 100 proc. Pamatėme, kad galime kovoti su aukšto lygio oponentais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų