REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trasoje kritusiam motokroso talentui Jasikoniui sukelta dirbtinė koma

Sekmadienį Italijoje vykęs 9-as pasaulio motokroso čempionato etapas – Lombardijos GP – siaubingai baigėsi lietuviui Arminui Jasikoniui.

Sekmadienį Italijoje vykęs 9-as pasaulio motokroso čempionato etapas – Lombardijos GP – siaubingai baigėsi lietuviui Arminui Jasikoniui.

REKLAMA

Antrųjų lenktynių 9-ajame rate lietuvis krito nuo motociklo ir nebegalėjo tęsti lenktynių. Anot pranešimų, A.Jasikonis neštuvais buvo išgabentas iš trasos ir nuskraidintas į ligoninę. Italijos žiniasklaida skelbė, kad lietuvis po avarijos prarado sąmonę.

Pirmadienį lietuvio atstovaujamos „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP“ komandos vadovas Antti Pyrhonenas patvirtino pasklidusias kalbas apie tai, kad A.Jasikoniui sukelta dirbtinė koma.

„Tai labai rimta situacija ir labai sunkus periodas Armino šeimai bei visai komandai. Sekmadienio naktį jis buvo nuskraidintas į ligoninę, kur jam sukelta dirbtinės komos būsena dėl patirtos smegenų traumos. Deja, šiuo metu nėra ką daugiau pasakyti. Tai labai rimta situacija. Mums belieka laukti naujienų. Aplink jį sutelkti geriausi medicinos specialistai, su kuriais palaikome kontaktą. Dėkojame visiems, kurie Arminui perdavė linkėjimus ir rūpinosi jo sveikata“, – sakė A.Pyrhonenas.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad dirbtinės komos būsenos sukėlimas yra standartinė procedūra žmonėms, patyrusiems smegenų traumas.

Tv3.lt susisiekus su Lietuvos motokroso sporto federacijos generaline sekretore Giedre Janušauske ši patvirtino informaciją, kad lietuvis yra sunkios būklės.

REKLAMA

„Kol kas žinome tiek, kiek jūs. Situacija tikrai sunki, jam sukelta dirbtinė koma. Šiandien, pirmadienį, į Italiją išskrido Armino tėtis. Tai kai kažką konkrečiau jis ar mes žinosime, pranešime“, – tikino federacijos atstovė.

23-ejų A.Jasikonis – geriausias visų laikų Lietuvos motokroso lenktynininkas. Šiemet Latvijoje jis laimėjo vienerias pasaulio čempionato elitinės klasės „MXGP“ lenktynes, o kitame etape po dviejų sėkmingų lenktynių iškovojo antrąją vietą ant podiumo.

A.Jasikonis su 248 taškais bendroje pasaulio čempionato įskaitoje užima 7-ą vietą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų