REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę startavusios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovos uždavė atvirą klausimą – lietuviai nepasiilgo ėjimo į arenas arba vis dar stipriai saugosi ir vengia masinių renginių uždarose patalpose.

Praėjusią savaitę startavusios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovos uždavė atvirą klausimą – lietuviai nepasiilgo ėjimo į arenas arba vis dar stipriai saugosi ir vengia masinių renginių uždarose patalpose.

REKLAMA

Pirmojo turo metu įvyko penkerios rungtynės. Viso arenose per jas apsilankė 3649 žmonės. Tiesa, statistika pateikiama iš ketverių rungtynių – Pasvalio „Pieno žvaigždės“, sezoną pradėjusios susitikimu su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ namie, nepateikė duomenų, kiek arenoje buvo sirgalių.

Bet ir Pasvalyje ši buvo pustuštė – naivu tikėtis, kad tai pagražintų statistiką.

LKL sezonas startavo neribodamas žiūrovų skaičiaus, tačiau su gairėmis, kurios ir taip neleidžia klubams pilnai užpildyti arenų – tarp sirgalių turi būti išlaikomas vieno metro atstumas, šie privalo dėvėti kaukes viso renginio metu.

Iš esmės, tokie reikalavimai komandos leidžia užpildyti pusę arenos. Tačiau tik Vilniaus „Rytui“ pavyko tą padaryti. Visi kiti klubai žaidė beveik tuščiose arenose, nors prieš metus žiūrovų, per atidarymo rungtynes, surinko ženkliai daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos „Neptūnas“, namie priėmęs Alytaus „Dzūkiją“, pritraukė vos 938 žiūrovus, kai „Švyturio“ arena talpina 6200 žmonių.

Prieš metus, kai „Neptūnas“ sezoną atidarė su Utenos „Juventus“, mače apsilankė 4346 sirgaliai. Panašus skaičius galėjo stebėti ir šio sezono pirmąjį mūšį, bet neatėjo nė tūkstanstis.

REKLAMA

Dar mažiau žmonių patraukė į Panevėžio „Cido“ areną, kurioje „Lietkabelis“ žaidė prieš Prienų „Cbet“ – 413, kai krepšinio rungtynes čia gali stebėti beveik 6 tūkstančiai žmonių.

Prieš metus „Cido“ arenoje vyko tų pačių ekipų rungtynės ir tada į jas atėjo 1282 sirgaliai.

Itin nenoriai grįžo ir kauniečiai – mačą su „Šiauliais“ stebėjo vos 1047 žmonės.

Prieš metus šios komandos sezoną atidarė „Šiaulių“ arenoje ir jas stebėjo 3700 žmonių. Sunku pasakyti, kaip būtų buvę, jeigu rungtynės vyktų Šiauliuose, o ne Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

Galima būtų apeliuoti į tai, kad „Žalgirio“ sirgaliams tokie varžovai neįdomūs, bet galime prisiminti dar vienu savaitgaliu anksčiau vykusį Eurolygos „We’re Back“ turnyrą – ten į rungtynes atėjo kiek daugiau nei trys tūkstančiai žmonių, nors „Žalgiris“ buvo pajėgus priimti dvigubai daugiau.

O ir į praėjusį sezoną vykusias dvejas namų rungtynes su „Šiauliais“ vidutiniškai atėjo 2700 sirgalių.

Kaip teigiamą pavyzdį galima paminėti tik „Rytą“ – rungtynes su „Juventus“ į „Jeep“ areną sugužėjo 1251 žmogus ir užpildė pusę vietų - tiek, kiek praktiškai įmanoma, laikantis nustatytų saugumo reiklavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galbūt tą lemia, kad ilgai pergalių nematęs „Rytas“ subūrė turbūt ambicingiausią sudėtį bent per pastaruosius penkerius metus. Arba tai, kad vilniečiai vasarą gana aktyviai ir pastebimai dirbo ties sirgalių sugrąžinimu į areną.

Tačiau žvelgiant į skaičius bendrai, atrodo, kad sirgaliai krepšinio dar nėra pasiilgę, nors arenose negalėjo lankytis pusmetį.

Arba pasiilgę, bet vis dar bijo rizikos, galbūt nenori dvi valandas sėdėti su kauke uždaroje patalpoje – priežasčių gali būti daug, o rimtas išvadas bus galima daryti dar po kelių turų, pažvelgus į augančius arba panašiais išliekančius lankomumo skaičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų