REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pristatyti naujojo Regionų krepšinio lygos („Malsena-RKL“) sezono kontūrai. Trečiajame pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio divizione 2020–2021 m. dalyvaus 35 klubai. A divizione tradiciškai varžysis 16 ekipų, o į atkrintamąsias varžybas pateks 12 geriausių komandų.

Pristatyti naujojo Regionų krepšinio lygos („Malsena-RKL“) sezono kontūrai. Trečiajame pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio divizione 2020–2021 m. dalyvaus 35 klubai. A divizione tradiciškai varžysis 16 ekipų, o į atkrintamąsias varžybas pateks 12 geriausių komandų.

REKLAMA

Reguliariajame sezone 1–4 vietas užėmę klubai pateks tiesiai į ketvirtfinalį, tuo metu 5–12 pozicijas pelniusios komandos susigrums aštuntfinalyje.

Aštuntfinalio ir ketvirtfinalio serijose bus kovojama iki 3 pergalių. Pagrindinė naujovė – pirmą kartą  lygos istorijoje organizuojamas finalinis ketvertas. RKL čempionas paaiškės pavasarį vyksiančiame finalo ketverto turnyre. Nugalėtojas taip pat įgis teisę rungtis 2021–2022 m. sezono Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

„Norisi, kad RKL čempionai ir prizininkai paaiškėtų šventiškoje atmosferoje. Suprantame, kad finalo ketvertas yra tas formatas, kuriame gerokai padidėja atsitiktinumo faktorius. Galbūt sportine prasme tai nėra pats teisingiausias sprendimas, tačiau šventės, atmosferos ir sklaidos prasme, tai yra geriausias variantas“, – sakė RKL direktorius Vaidas Indriliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu „Malsena-RKL“ B divizione, kaip ir praėjusiame sezone, grumsis 19 komandų. B diviziono batalijos finišuos pavasarį vyksiančiu finalo ketvertu, o 2 stipriausios ekipos užsitikrins vietą 2021–2022 m. RKL A divizione.

REKLAMA

B diviziono sistema paaiškės visuotinės konferencijos metu, kuri vyks rugsėjo 30 d.

Praėjusią vasarą iš RKL pasitraukė 4 komandos – Vilkaviškio „Perlas“ startuos NKL čempionate, A divizione nebežais Kelmės „Kelmė“, B divizione nebeišvysime Užpalių „Užpaliai“ ir Kelmės sporto centrų atstovų.

Prie RKL šeimos naujame sezone prisijungė net 5 naujos organizacijos – į lygą po metų pertraukos sugrįžta Vilniaus „Rytas-MRU“ talentai, Kazlų Rūdos  „SC-Ataka“, Kupiškio „Kupiškis“, Raseinių KKSC ir Šiaulių rajono „Kuršėnų SM-Kristalas“.

REKLAMA
REKLAMA

A divizione debiutuos dvi pirmąsias vietas praėjusio sezono B divizione užėmusios Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Kėdainių „SC-Ateitis Balticum“ komandos.

Lygos vadovas pripažino, kad artėjantį sezoną laukia daug iššūkių, kuriuos sąlygoja pasaulinė COVID–19 pandemija. Vis tik V. Indriliūnas į 16-ąjį RKL sezoną žvelgia optimistiškai:

„Griežtai laikomės ir laikysimės absoliučiai visų Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimų ir rekomendacijų. Įpareigosime komandas užtikrinti, kad būtų laikomasi atstumų, žiūrovai dėvėtų kaukes, būtų dezinfekcinis skystis ir visa kita. Dėsime kuo daugiau saugiklių, kad sezonas vyktų kuo sklandžiau. Jeigu reikės, organizuosime rungtynes be žiūrovų. Svarbiausia, kad Vyriausybė  apskritai neuždraustų organizuoti sporto renginius, kaip įvyko pavasarį. Esame pasiruošę įvairiems iššūkiams. Dėsime visas pastangas, kad sezonas įvyktų ir čempionai paaiškėtų aikštėje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nauju įvaizdžiu sezoną A divizione pasitiks Kauno „Atletas“. Į Prienus persikėlusi komanda nuo šiol vadinsis „CBet–KKSC“ ir taps oficialiais Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) žaidžiančios ekipos dubleriais.

2020–2021 m. RKL sezone krepšinio žiūrovai iš viso išvys net 6 LKL dublerių komandas.

„Labai džiugu, kad turime vis daugiau LKL sistemos komandų. Šį sezoną po trumpos pertraukos į pirmenybes sugrįžta „Rytas-MRU“. Kauno „Žalgiris-3“ – ilgametė RKL dalyvis, demonstruojantis tikrai neblogus rezultatus. Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“ su jaunaisiais krepšininkais taip pat demonstruoja dėmesio vertus rezultatus. B divizione artėjantį sezoną taip pat žais Alytaus „SRC-Dzūkija“, Šiaulių „Saulės-SG-ASKA“ bei Prienų auklėtiniai. RKL yra pirmas žingsnis į profesionalų krepšinį ir galutinis tikslas yra toks, kad visos LKL komandos čia turėtų savo dublerines komandas. Manau, ilgainiui tai turėtų tapti „Must-Have“ dalyku“, – užsiminė V. Indriliūnas.

REKLAMA

RKL sezonas startuos spalio 16 d., o krepšinio mėgėjai įdomiausiais savaitės rungtynes galės stebėti tiesiogiai:

„Pasirašėme sutartį su ARENA HD TV ir transliuosime bent 20–30 įdomiausių savaitės rungtynių. Orientuosimės į abu divizionus, stengsimės įtraukti kuo platesnę Lietuvos geografiją, po rungtynių pateiksime žaidėjų ir trenerių komentarus. Žinoma, tiesiogiai transliuosime visas A ir B diviziono finalo ketverto kovas. Taip pat labai džiaugiamės pratęsę bendradarbiavimą su „Malsena“ ir „Top Sport“. Ypatinga padėka – Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) už paramą Regionų lygai ir jos puoselėjimui. RKL kovos savo intriga ir grožiu tikrai nenusileidžia aukštesnių lygų rungtynėms. Galbūt čia žaidėjai nusileidžia greičio savybėmis, galbūt tai mažiau žinomi vardai, bet atkaklumo šitoje lygoje tikrai netrūksta“, – teigia lygos direktorius. 

REKLAMA

Kalbėdamas apie pagrindinę RKL misiją V. Indriliūnas pažymi, kad esminis lygos tikslas – jaunų žaidėjų integracija: „Mūsų pagrindinis šūkis – Lietuvos talentų kovos. Daugiausiai turime jaunimo, tačiau tikrai turime ir veteranų, kurie baiginėja savo karjeras ir tampa puikiais mentoriais jaunimui. Naujausias sėkmės pavyzdys – Vilkaviškio „Perlas“. Pirmąjį sezoną komanda buvo stipri vidutiniokė RKL B divizione, antraisiais metais pelnė kelialapį į A divizioną, o šiemet jau keliauja į NKL ir mes labai džiaugiamės jų sėkme.“

RKL prezidento pareigas toliau eis 2 kartus su „Žalgiriu“ Lietuvos čempionu tapęs Vaidas Jurgilas. Jam talkins viceprezidentas Donatas Kisielius ir RKL garbės prezidentas Aleksas Makulavičius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų