REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovas Remigijus Milašius yra įsitikinęs, kad 2020-2021 m. sezonas vienokiu ar kitokiu būdu įvyks ir tiki, kad finalo serija gali pagaliau būti panaši į tikrą kovą.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovas Remigijus Milašius yra įsitikinęs, kad 2020-2021 m. sezonas vienokiu ar kitokiu būdu įvyks ir tiki, kad finalo serija gali pagaliau būti panaši į tikrą kovą.

REKLAMA

LKL startuos jau šį penktadienį. Kol kas sezonas bus pradėtas įprastai – nors ir su saugumo gairėmis, bet su žiūrovais arenose.

R. Milašius ir lyga paruošė tris variantus, kaip sezonas klostysis keičiantis situacijai šalyje dėl COVID-19 sergamumo.

„Čempionatas bet kokiu paros metu vyks. Pasielgėme teisingai uždarydami čempionatą. Gyvenimas nesustoja, krepšinio visuomenė prisitaiko ir toliau taip negalima. Geriausiu scenarijumi čempionatas vyks su žiūrovais.

Antru atveju, čempionatas vyks ir be žiūrovų.

Trečiu scenarijumi, jeigu kažkas keičiasi, atsiranda dideli židiniai, važiuotume į tam tikrus regionus ir darytume turus.

REKLAMA
REKLAMA

Metai gali būti sudėtingi, bet krepšinis vyks“, – sakė R. Milašius.

Prezidentas pasidžiaugė ir tuo, kad rėmėjai nenusisuko nuo lygos ir klubų. Netrukus LKL pristatys ir generalinį rėmėją: „Keletas rėmėjų išėjo, bet labai nedidelė dalis. Kiti atėjo. Jeigu viskas seksis, LKL biudžetas mažėti neturėtų. Jis bus tvirtinamas nuo naujų metų. Neturėtų keistis ir prizinis fondas“.

REKLAMA

Jeigu LKL biudžetas nemažės, to apie klubus pasakyti negalima - licenzijavimo metu buvo pastebimas 10-20 proc. biudžetų mažėjimas, bet tai įtakos ekipų vasaros darbams neturėjo, nes krito ir žaidėjų kainos, sako R. Milašius.

Kalbėdamas su žurnalistais LKL prezidentas išreiškė viltį, kad sezonas bus kaip niekad įdomus, o finale pagaliau galima tikėtis intrigos. R. Milašius leido suprasti, kad dėl titulo mato kovojančius Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Rytą“.

„Nežinau, kaip žais atvažiavusios žvaigždės, – apie „Ryto“ šansus sakė jis. – Tai tikrai solidi komanda, yra kam žaisti. Manau, kad šiais metais galėtume turėti kažką panašaus į finalą. Kiek esu prezidentas, taip to finalo ir nebuvo“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš čempionato pradžią LKL taip pat planuoja visiems klubams atlikti koronaviruso testus.

„Tie klubai, kurie dalyvaus Europos turnyre, turės atskirus reikalavimus. LKL kol kas planuoja tikrinti komandas tik prieš čempionatą. Viskas priklausys nuo situacijos, į kurią reaguosime“, – teigė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

LKL startuos rugsėjo 18 d. rungtynėmis tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Alytaus „Dzūkijos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų